Győzelmi kényszerben a Bucks: jön a döntő harmadik meccse

2-0-s phoenixi előnyről folytatódik a finálé, a felek átköltöztek Milwaukee-ba - muszáj nyernie a Bucksnak, hogy életben maradjanak a reális esélyei. 

Milwaukee Bucks - Phoenix Suns 02:00 (Sport 2)

A mérkőzés lényege, hogy a Milwaukee-nak mindenképpen meg kell nyernie, teljesen mindegy, hogy hogyan, valahogy be kell húzni, mert csak akkor van értelme bármiféle folytatásról beszélni - ha a meccs után 3-0 a Sunsnak, akkor le lehet húzni a rolót a Bucks oldalán. 

Hogy egy meccset hogyan nyernek meg Giannisék, arra azért sok forgatókönyv létezik, a festékbeli dominancia mellett kicsit jobban tripláznak, az eddig 90% felett büntetőző Suns gyengébben céloz, esetleg nem dobja be az üres hármasokat, valaki faultgondokba kerül, stb. - természetesen nincs azért nagy különbség a felek között annak ellenére, hogy 2-0-ra vezet a Phoenix. A kérdés inkább az, hogy Mike Budenholzerék tudnak-e valami olyan változtatást eszközölni, amellyel a párharc képét is meg tudják változtatni, mert eddig azért nagyjából az történt, hogy a phoenixi támadógépezet mindenre megtalálta a megoldást, Chris Paulék jól olvassák a gyengeségeket és ki is használják őket, míg a túloldalon a Bucks nem elég pontos ahhoz, hogy túl tudja dobni ellenfelét.

Ha védekezésben nem talál ellenszert a mostani hazai csapat, akkor bajban lesz, de azért abban lehet bízni, hogy otthon más lesz a helyzet dobásban, illetve a Suns dobásait tekintve is - ezen felül borzasztóan kellene nekik Khris Middleton és Jrue Holiday feljavulása, de ehhez kicsit felfogásban kellene változniuk, miután kiderült, hogy a Giannis-show önmagában nem elég semmire.

Ettől függetlenül ahogy írtuk is, egy meccset bárhogyan be lehet húzni, a lényeg most az, hogy ez sikerüljön - ha nem, akkor minden bizonnyal itt a vége, ha igen, akkor lehet elemezgetni, hogy az miért történt és mi várható a folytatásban.

A párharc állása: 2-0 a Suns javára.

A mérkőzéshez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus