Győzelmi kényszerben fogadja a Warriorst a Mavs

Eldőlhet a nyugati finálé, ha nem tud nyerni hazai pályán a Mavericks - hajnalban jön a párharc harmadik meccse.

 

Dallas Mavericks - Golden State Warriors 03:00 (Sport 1)

Itt most óriási nyomás alatt lép pályára a Mavericks, ugyanis 0-3-ról szinte lehetetlen lenne visszajönnie a társaságnak, márpedig ha most nem nyer, akkor ez lesz a helyzet - kötelező a győzelem a texasiak számára. A Suns ellen ilyen helyzetben remekeltek már egyszer, kíváncsian várjuk, hogy másodszor is meg tudják-e oldani a feladatot, elbírják-e ezt a terhet.

Ez a széria egyébként nagyon hasonlít arra, ugyanis a Mavs az első két meccsen egészen borzasztó védekezést mutatott be megint, ezért került 2-0-s hátrányba - támadásban is rossz volt elsőre, de legutóbb ezzel már finoman szólva nem volt gond, dobtak 21 triplát, Luka Doncic és Jalen Brunson pedig 70 pont fölé jutott együtt. Jason Kidd azért jelezte, hogy sokkal jobban kellene támadni a gyűrűt, mert csak triplából nem fognak nyerni, meglátjuk, hogy ebben lesz-e változás, de azért a Green-Looney páros ellen nem olyan könnyű elmenni a gyűrűig és ott befejezni (nem pedig kiosztani), főleg úgy, hogy Doncic az egyetlen igazi irányító, aki ezt üzembiztosan képes megcsinálni.

A nagyobb kérdés viszont mindenképpen a védekezés, persze ebben is benne van a dobáskiválasztás, az elrontott hármasok után sokszor átrohant rajtuk a GSW, ezt mindenképpen ki kell javítaniuk. A Warriors nyugodtan játszhat, 2-0 után ez a meccs nem Steve Kerréknek fontos, megnézhetik, hogy mit reagál a Mavs és hogy ők mit tudnak arra válaszolni - nekik is volt már nagyon csúnya offnightjuk a PO-ban és egyébként is hajlamos ez a keret kicsit leereszteni, ha nincs nyomás alatt. Andrew Wiggins egyébként bajlódik egy kisebb sérüléssel, de Kerr azt mondta, hogy játszani fog, ez igazából nem kérdés, így pedig a keretekben nem lesz változás az előző összecsapáshoz képest.

A párharc állása: 2-0 a Warriors javára.

 

A mérkőzéshez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus