Hajnalban a Boston próbálja megállítani a Jazzt

A nagy formában lévő Kings pedig a keleti éllovas Sixerst fogadja - mutatjuk, hogy mi várható a következő játéknapon. 

 

Detroit Pistons - Brooklyn Nets 01:00

A Pistons 0-4-gyel hozta le az idegenbeli túráját és most sincsenek túl jó esélyei, de otthon azért valamit javulhat a csapat helyzete, főleg hogy a Brooklynnál Kevin Durant még mindig karanténban van. A vendégek el is vesztették az előző két meccsüket, nem játszottak igazán jól, Kyrie Irving viszont most már rendelkezésre áll, úgyhogy James Hardennel párban azért akár elegek is lehetnek a győzelemhez. A Detroit legutóbb kis híján megfogta a Lakerst, ha abból a játékból, abból a negyedik negyedből maradt valami Jerami Grantékben, akkor van esély a bravúrra, de az tény, hogy jelenleg valóban bravúr lenne, ha megvernék a Netset akkor is, ha a vendégeknél éppen a legjobb játékos hiányzik. 

Miami Heat - New York Knicks 01:30

A csapatok két napja találkoztak New Yorkban, akkor clutch játékokat bemutatva nyerni tudott a Heat és most is nagyon kellene a győzelem Erik Spoelstra csapatának, hiszen különböző okok miatt továbbra is jelentős a lemaradása. A Knicks elleni hazai ilyen helyzetben abszolút olyan meccs, amit nyerni kell még akkor is, ha a vendégek egyébként eddig felülmúlják a várakozásokat és jelenleg a Heat előtt állnak. Legutóbb egyébként Julius Randle-ék back-to-backet játszottak, most pihentebbek lesznek, de Nerlens Noel nem játszhat és elvileg még Derrick Rose sem, kivéve ha közben minden szükséges felmérő eredménye megérkezik. A Miaminál Dragic, Bradley és Harkless most sem bevethető, de a Butler-Adebayo páros jó formájának és a kiegészítőknek elégnek kell lenniük, ha végre meg akarnak indulni felfelé. 

New Orleans Pelicans - Houston Rockets 01:30

A sérült, kicsit sebzett Rockets back-to-backet játszik, emiatt Victor Oladipo nem léphet pályára, így bár a Wall-Gordon páros visszatérhet, de most sem lesznek 100%-osak még ezen a poszton sem - Christian Wood hiánya pedig egyértelműen nagyon érzékenyen érinti őket. A Pelicans viszont két teljes napot pihent és egyébként is jó formát mutat, sorozatban hármat nyert, látszott a tűz és az akarat a csapaton, így pedig már a Williamson-Ingram párosra épülő támadójáték rögtön győzelmeket is hozott. Az egészség és a forma így abszolút a vendégek mellett szól, nyilván a Houston lesz otthon, ez valamit változtat a helyzeten, de az utóbbi meccseken nem nézett ki jól Stephen Silas alakulata...

San Antonio Spurs - Golden State Warriors 02:30

Előző este ugyanitt találkoztak a felek, akkor Dejounte Murray remeklésére építve szoros meccset nyert a Spurs, a túloldalon hiába játszótt jól a Curry-Oubre páros. A texasiak ezzel már sorozatban hármat nyertek, míg a GSW négyből hármat bukott, úgyhogy az aktuális forma és a hazai pálya is DeRozanék mellett szól, ráadásul ha frissen nem működött jól a Warriors kényszer small-ballja, akkor most mitől lenne sokkal jobb fáradtan - a Curry-extra sem segített, igazából játékban jelentősebb változás, vagy legalább egy másfelé billenő szoros végjáték kellene ahhoz, hogy a vendégek nyerjenek. A Spursnél White biztosan nem játszhat, a Golden State-nél viszont elvileg marad az előző esti rotáció. 

Utah Jazz - Boston Celtics 04:00

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, hiszen a ligaelső fogadja azt a Bostont, amely szeretne bajnok lenni, de a sérülések miatt nincs jó formában - Marcus Smart még biztosan nem játszhat és Jaylen Brown visszatérése is erősen kérdéses. A Utah ettől függetlenül jelenleg az NBA legjobb csapata, jó formában van, sorra hozza a győzelmeket, igaz, Mike Conley hiányát azért megérezheti a társaság egy ilyen ellenféllel szemben. Meglátjuk, érdekes lehet, hogy Bogdanovicék mihez kezdenek Tatummal, illetve hogy a Bostonban lesz-e elég tűzerő ahhoz, hogy tartani tudja a lépést a még Conley nélkül is elitnek számító hazaiakkal - ha a Mitchell-Clarkson párost nem tudják limitálni Kemba Walkerék, akkor nehéz dolguk lesz. 

Portland Trail Blazers - Orlando Magic 04:00

A Blazers vereséggel zárta, de összességében a körülményekhez képest jól teljesítette idegenbeli túráját, most pedig otthon javíthat a liga egyik legrosszabb csapatának számító Magic ellen. A vendégek ugyan fellángoltak a Bulls lenne, de a visszavágón már megint kikaptak, hetek óta pocsék formában vannak és nem igazán látni náluk a kiutat. Most abban azért bízhatnak, hogy Nik Vucsevicsnek jó napja lehet Enes Kanter ellen, de egyébként azért még a Nurkic-McCollum páros nélkül is jobb csapatnak tűnik a Portland - ugyan Damian Lillard hétfőn nem edzett, de nem szerepel a sérültjelentésben és játszani fog, úgyhogy ők az esélyesebbek és a playoff-harcuk miatt nagyon kellene is nekik a siker. 

Sacramento Kings - Philadelphia 76ers 04:00

Jelen állás szerint ez is abszolút rangadónak ígérkezik, hiszen bár a tabellán nagy a különbség a csapatok között, de a Kings most a liga egyik legjobb formában lévő csapatának számít, amely sorra megverte a nagyágyúkat is - most éppen a Boston-Denver-Clippers trió legyőzéséből érkezik meg. Ebbe a sorba a Sixers is beleeshet, főleg idegenben, de Mike Scottot leszámítva mindenki egészséges a vendégcsapatnál, Joel Embiid dominál és körülötte a csapat is egyben van, nem véletlenül vezetik Keletet. Ezek után nyilván Sacramentóban is nyerhetne az együttes, de nagyon érdekes kérdés, hogy mire mennek Embiidék ezzel a Kingsszel - a center Richaun Holmesszal csatázhat, Tobias Harrisnek ott lesz Harrison Barnes, Seth Currynek Buddy Hield, Ben Simmonsnak pedig De'Aaron Fox, mindegyik izgalmas párharcnak ígérkezik.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus