Hajnalban a Jazzt fogadja a Phoenix

Javítana a Bulls, Clevelandbe látogat a Knicks - nézzük a hajnali meccsek felvezetőjét.

 

Cleveland Cavaliers - New York Knicks 01:00

A Knicks back-to-backet játszik azok után, hogy előző este szoros meccsen, de végig vezetve legyőzte a Clipperst és ezzel megtörte három találkozóból álló vereségsorozatát. A Cavs a chicagói vereség után javított és legyűrte az OKC-t, de nem játszott túl jól, most viszont egy jobb ellenféllel szemben feltüzeltebben léphet pályára, tanulhatott azokból a hibákból, ráadásul ezúttal pihentebb lesz a New Yorknál. A hazaiaknál Markkanen nem lehet majd ott a parketten és Rondo játéka is kérdéses, míg a Knicks oldalán az előző este megsérülő Mitchell Robinson pályára lépése nem biztos, ugyanakkor Tom Thibodeau azt mondta, hogy Kemba Walker "valószínűleg" játszani fog. A két csapat idei első meccsét simán nyerte a Cavaliers a Madison Square Gardenben és a realitás most is azt diktálja, hogy hacsak nem a legutóbbi formájukat mutatják Mobley-ék, akkor inkább nekik áll a zászló. 

 

New Orleans Pelicans - Indiana Pacers 02:00

A Pacers az idegenbeli túra ötödik állomásához érkezett és eddig 2-2-re áll, legutóbb Phoenixben sem volt reménytelen és bár rendkívül tartalékos a kerete, de így is biztató teljesítményeket nyújtott mostanában. A Pelicans két vereség után legutóbb nyerni tudott New Yorkban, most pedig három teljes nap pihenő után léphet pályára, így abszolút felfrissült és éles lehet majd a gárda, amelytől papíron jóval nagyobb energiát várhatunk, mint a leharcolt Indytől. A vendégeknél Sabonis, Turner és Brogdon biztosan nem játszhat most sem, LeVert visszatérésére elvileg van némi esély, de a Pels sem lesz 100%-os: Brandon Ingramre biztosan nem számíthat a társaság és Devonte' Graham pályára lépése sincs kőbe vésve. Két alsóházi csapatról beszélünk, ezért és a hiányzók miatt sem várhatunk óriási színvonalat, de nehéz megmondani, hogy ki kerekedhet felül - a New Orleans rotációja jobban egyben van, frissebb is, de a Pacers kifejezetten jó formát fut magához képest. 

 

Oklahoma City Thunder - Chicago Bulls 02:00

Mindkét csapat gyenge formában van és bár egészen más szezont futnak, de most hasonlóan mély gödörbe kerültek - az OKC a liga egyik legrosszabb passzban lévő együttese, a Bulls pedig magához képest került padlóra hétből hat vereséggel. A sok hiányzóval küszködő gárdánál az a kérdés, hogy LaVine és Green visszatérhet-e ezen az estén, hivatalosan kérdéses a játékuk és van rá esély, hogy már ott lehetnek a parketten, a stáb is erről beszélt az előző esti, orlandói vereség után, amely miatt most ráadásul back-to-back lépnek pályára. Az OKC pihentebb és otthon játszhat, nincs is számottevő sérültje, de nem túlzás azt állítani, hogy ez a meccs a Chicagón múlik majd - "normál" állapotban óriási a vendégcsapat fölénye, a helyzet viszont abszolút nem "normál", a fő kérdés az, hogy ki léphet pályára DeRozanéknál és mennyi lába lesz ehhez a meccshez. 

 

Phoenix Suns - Utah Jazz 03:00

Ez lesz a játéknap rangadója a ligaelső és a nyugati negyedik helyezett között, de az esélyek mégis egyértelműen a Suns mellett szólnak. A Jazz egyrészt back-to-backet játszik a Warriors otthonában elszenvedett vereség után, másrészt egészen pocsék meccset hozott a GSW ellen, harmadrészt Donovan Mitchellre nem számíthat, negyedrészt pedig egyébként is gyenge formában van: az utóbbi kilenc meccsükből hetet is elbuktak Bogdanovicék. A Phoenix ellenben zsinórban hat sikernél tart és ha vannak is nehezebb napjai, de mindig talál megoldást, nem véletlenül vezet három teljes meccs előnnyel a tabellán - Deandre Ayton hiánya sem vetette vissza a társaságot, úgyhogy most sem kell tartaniuk Biyombóéknak Rudy Gobert-től. A felek idén még nem találkoztak, most három nap alatt kétszer is megteszik ezt, ennek első felvonásán viszont szinte minden (forma, pihentség, hazai pálya) a Phoenix sikerét jósolja, jelen pillanatban váratlan lenne, ha megtáltosodna és megállítaná a liga legjobbját a szenvedő Utah.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus