Hajnalban bajnok lehet a Milwaukee

Sorozatban három győzelem után fogadja a Phoenixet a Bucks - lezárulhat az idei NBA-szezon.

Milwaukee Bucks - Phoenix Suns 03:00 (Sport 1)

Nagyot fordult a párharc, 2-0-s Suns-vezetés után lett 3-2-es Bucks-előny, úgyhogy Giannis Antetokounmpóék most lendületből, magabiztosan, önbizalomtól duzzadva térhettek vissza Milwaukee-ba, míg a Phoenix elbizonytalanodva, frusztráltan utazhatott el otthonról. Az esélyes összességében így mindenképpen a Bucks, a széria elején ugyan parádésan támadtak Chris Paulék, de azóta a Bucks védekezése teljességgel lebontotta a nyugati bajnokot Devin Booker 40 pontjai ellenére, illetve amikor ez nem működik, akkor Giannisék is dominálni képesek támadásban.

Érdekesség, hogy a mentális erőt Paul és a Suns mellett hoztuk fel érvként a döntő előtt, azóta viszont minden kétséget kizáróan a Bucks van ott jobban fejben, ezt láttuk legutóbb is - márpedig egy ilyen hatodik mérkőzés nagyrészt azon múlik, hogy mentálisan ki az, aki többet tud. Nyilván nyomhatja a teher Middletonék vállát is azzal, hogy itt megnyerhetik a bajnokságot, vereség esetén viszont elillan a "momentum" és vissza kell utazni Phoenixbe, de eddig ebben a PO-ban kérdés nélkül teljesítettek fontos helyzetekben.

A két csapat tagjainak nyilatkozatai is erről szóltak, mindenki azt emelte ki, hogy hogyan kell hozzáállni a találkozóhoz és hogy fejben kell letisztázni mindent ahhoz, hogy jól tudjanak teljesíteni. Taktikailag nagy csodák már nincsenek, a Sunsban benne volt a győzelem az utóbbi meccseken is, legutóbb főleg, de egyszerűen leolvadt, elrontotta, olyan üresjáratai voltak, amit ez a stabil és néha könyörtelen Bucks megbüntetett. Abban egyetérthetünk Bookerrel, hogy minden adott az ő sikerükhöz is, csak tudni kell kihasználni a lehetőségeket - de Milwaukee-ban ebben a rájátszásban nem nagyon nyert vendégcsapat, most is elképesztő őrületre lehet számítani...

Lehet, hogy ez az idei szezon utolsó mérkőzése, így érdemes vizsgálni a dolgot - ha megmenekül a Suns, akkor pedig igazi klasszikust láthatunk.

A párharc állása: 3-2 a Bucks javára.

A mérkőzéshez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus