Hajnalban Blazers-Sixers a Sport TV-n

Lesz Celtics-Raptors derbi is, mutatjuk, hogy mi várható a hajnali öt találkozón. 

 

Houston Rockets - Miami Heat 01:30

A Rockets nincs jó formában, Christian Wood sérülése óta elindult lefelé a gárda, védekezésben fokozatosan szétcsúszott és most már talán az önbizalma sem az igazi - most mondjuk egyszerre lesz bevethető a Wall-Gordon-Oladipo trió, ez sem volt így az utóbbi meccseken. A Heat sem játszik jól, de fogcsikorgatva hozott három győzelmet, ezzel kicsit stabilizálta magát, meglátjuk, hogy sikerül-e tovább javulnia Erik Spoelstra csapatának, amelynél a Dragic-Bradley páros még mindig nem bevethető. A hazai pálya a Rockets mellett szól, az egészség így összességében hasonló szinten lehet, viszont jelenleg valamivel talán magabiztosabb lehet a Miami - érdekes lesz, hogy Cousinsék mire mennek Adebayóval, illetve hogy Jimmy Butlert meg tudják-e fogni Gordonék, de a fő kérdés az, hogy a Rockets visszatalál-e korábbi agresszív, lendületes játékához. 

Boston Celtics - Toronto Raptors 01:30

Ez a szezon előtt rangadónak számított volna és talán most is az, a Raptors a gyenge rajt óta összekapta magát és egészen a keleti ötödik helyig zárkózott - ennyi elég is volt ahhoz, hogy egyetlen meccsre megközelítse a Bostont. A hazaiak nincsenek jó formában, hétből öt mérkőzést elbuktak és bár legutóbb Jaylen Brown visszatért, de a Jazz ellen ez sem bizonyult elégnek, most azért otthon, pihentebben már jobb esélyeik lesznek. A Toronto back-to-backet játszik a sima washingtoni győzelme után és egy hosszú idegenbeli túra hajráját teljesíti, úgyhogy egyáltalán nem lesz friss, ráadásul OG Anunobyra most sem számíthat - a Bostonnál Marcus Smart nem bevethető még, a többiek viszont elvileg játszhatnak. Szoros meccsnek tűnik két jó edzővel és jó csapatokkal, akinek jobb napja lesz, az nyerhet, de az biztos, hogy a hazai pálya a Celticset segíti. 

Detroit Pistons - Indiana Pacers 02:00

A Nets két legutóbbi ellenfeléről van szó, a Pistons két napja legyőzte a Brooklynt, a Pacers viszont másnap kikapott tőle, úgyhogy most Sabonisék back-to-back érkeznek meg úgy, hogy egyébként is elég rossz formában vannak - sőt, nem túlzás azt állítani, hogy idei leggyengébb időszakukat élik. A Detroit formája mindig kérdéses, alapvetően azért a liga legaljához tartoznak Granték, de voltak már kifejezetten jó meccseik komoly csapatok ellen is, úgyhogy sosem lehet tudni - most is benne van szinte minden, egy magabiztos hazai győzelemtől kezdve egy egyértelmű Indy-sikerig bármi. Azért most a forma, a pihentség és a hazai pálya is inkább a Pistons mellett szól, meglátjuk, hogy Brogdonék ki tudnak-e keveredni a mostani komoly hullámvölgyükből, főleg ami a teljesen szétesett támadójátékot illeti. 

Golden State Warriors - Orlando Magic 04:00

A Golden State legutóbb két vereség után nagyszerű játékkal legyőzte a San Antoniót, míg a Magic továbbra is gyenge formában van, az előző meccsét a Portland ellen bukta el pocsék támadójátékkal. Az Orlandónál ez a probléma állandósult, ráadásul komoly sérüléshullám sújtja a csapatot, a megszokott hiányzókon kívül Fournier és Anthony játéka is kérdéses, legutóbb egyikük sem a pályán fejezte be a meccset, meglátjuk, hogy mi lesz velük. A Warriors oldalán a centergond adott, érdekes kérdés lesz, hogy a small-ball mire megy Nik Vucsevics ellen, de ha erre lesz valami megoldásuk, akkor az MVP-kaliberű formában lévő Steph Curryvel és egy gyorsabb, nagyobb tűzerőt felvonultató játékkal bizony nekik áll a zászló, főleg otthon. 

Portland Trail Blazers - Philadelphia 76ers 04:00

A Blazers egyelőre remekül tartja magát a sérültjei ellenére is, nyugati ötödikek Damian Lillardék és bár a McCollum-Nurkic páros még mindig nem bevethető, de a mostanában látott tűzerejükkel azért a Phillynek is okozhatnak gondokat. A Sixers legutóbb megállította a Sacramentót és összességében azért látszik, hogy miért vezeti Keletet, stabilan védekezik, kiegyensúlyozottan támad, vezérnek pedig ott van az MVP-jelölt Joel Embiid, akivel most Enes Kanteréknek is bőven tele lehet a kezük. Meglátjuk, hogy Ben Simmons tud-e valamit kezdeni Lillarddel, ha igen, akkor idegenben is abszolút a Phillynek áll a zászló, ha nem, akkor viszont bármi elképzelhető, a Dame Time mindig megjósolhatatlan... A vendégeknél egyébként a hatodik ember, Shake Milton nem bevethető, a megszokott rotáció többi része viszont igen. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus