Hajnalban Bucks-Clippers a Sport TV-n

Houstonban rangadózik a Denver, otthon kell javítania a Sixersnek, lesz Detroit-Orlando, de pályára lép a Raptors és a Spurs is.

 

Detroit Pistons - Orlando Magic 00:00

Parádés meccs lehet ebből, hiszen a Detroit jelenleg fél mérkőzéssel jár a Magic előtt, vendégsiker esetén tehát fordulhat a kocka, az Orlandónál pedig abszolút megvan a "sense of urgency", vagyis playoff-üzemmódban menetel a gárda - sorozatban hat meccset nyertek Vucsevicsék, legutóbb Miamiban is óriási győzelmet arattak, parádés formában vannak. A Detroitnál ez nem így van, Drummondék egy hosszú idegenbeli túra után térhettek végre haza, de az utolsó három meccsüket elvesztették ezen a kiránduláson, ezek után otthon muszáj lenne javítaniuk. Sérülés egyik oldalon sincs, a forma abszolút a Magic, a hazai pálya a Pistons mellett szól, az egymás elleniben pedig egyelőre 2-1-re vezetnek Griffinék.

Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets 00:00

Ez most kötelező meccs a Sixers számára, Jimmy Butlerék a jó szériájukat követően egymás után kétszer is megégtek idegenben és bár a tabellán nincs rajtuk nyomás, azt nem nagyon tehetik meg, hogy most otthon is kikapnak. A legutóbb hiányzó Ben Simmons elvileg visszatérhet, James Ennis és Mike Scott játéka viszont kérdéses, de akárhogy is, hozniuk kell a kötelezőt a borzasztóan fáradt Brooklyn ellen - D'Angelo Russellék az idegenbeli túra hetedik állomásához érkeztek, két győzelem után legutóbb dupla hosszabbítást játszottak Portlandben és bár azóta volt két szünnapjuk, ettől még biztosan nincsenek ideális állapotban. Ami a sérüléseket illeti náluk, Allen Crabbe az, akire nem számíthatnak, a többiek bevethetőek.

Miami Heat - Dallas Mavericks 00:30

A Magic elleni hazai vereség után most muszáj nyernie a Heatnek, minden hozható meccset be kell húznia a gárdának, mert öldöklő harc folyik a playoffért - a tankoló Mavs elleni hazai összecsapás pedig kétségkívül a hozható kategóriába tartozik. A Dallas a GSW legyőzése után szoros meccset játszott otthon a Kingsszel, de végül kikapott, meglátjuk, hogy melyik arcát mutatja a társaság, mert azért jobb napjain képes lehet a bravúrra, bár a Miami védekezése feladhatja a leckét Doncicéknak - a floridaiak idén Texasban is győztek már egyszer, most pedig jóval motiváltabbnak kell lenniük ellenfelüknél. A sérülések azért okozhatnak nekik gondokat, McGruder biztosan hiányozni fog továbbra is, Winslow és Richardson játéka hivatalosan kérdéses.

New York Knicks - Toronto Raptors 00:30

Kötelező győzelem torontói szempontból, Kawhi Leonardék legutóbb végre teljes kerettel léphettek pályára és hoztak is egy hasonló mérkőzést a Bulls ellen, most pedig a sereghajtó otthonában is ilyesmi feladat vár rájuk. A teljes keret viszont most nem lesz meg, Leonardot ugyanis "szokás szerint" kiültetik pihentetés céljából és OG Anunoby játéka sem biztos, de ettől függetlenül is nyerniük kell, Leonard hiánya egyébként sem szokott nekik nagy gondot okozni. A Knicksnél nincs nagyon miben bízni, borzalmasan gyenge a társaság, nem is áll érdekében megfeszülni, úgyhogy nagyon komoly meglepetés lenne egy esetleges hazai győzelem.

Houston Rockets - Denver Nuggets 1:00

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, bár a Houston a Milwaukee-ban elszenvedett vereségével arról talán már lemondhat, hogy utoléri a Denvert, a több sérüléssel is bajlódó Portlandet viszont még lenyomhatja - ha megnyeri ezt a meccset, akkor utol is éri Lillardékat a texasi együttes. A Nuggets idegenben is javulni látszott mostanában, aztán Indianában kapott egy méretes pofont, majd a Pistons elleni szoros hazai győzelemmel javított, míg a Rockets a nagy sikerszéria óta kikapott Memphisben, majd legutóbb a Bucks ellen csak 94 pontot tudott dobni. Most is döntő lehet, hogy Hardenék mennyire tudnak "elszabadulni" támadásban, a Denver védekezése kemény lehet és magas posztokon fizikálisan előnyben lehetnek a vendégek, a periméter viszont abszolút a hazaiak mellett szól - egyébként is kétszer megverte már idén mostani ellenfelét a Houston, meglátjuk, hogy sikerül-e harmadszor is. A hazaiaknál Faried és Green fog hiányozni, míg a vendégeknél Malik Beasley pályára lépése kérdéses személyes okok miatt.

Milwaukee Bucks - Los Angeles Clippers 1:00 (Sport 1)

A ligaelső a Houston legyőzésével jelezte, hogy sérülések ide vagy oda, továbbra is ezt a csapatot kell megvernie annak, aki akar valamit és most már tényleg karnyújtásnyira van az alapszakasz megnyerése, ezt egy újabb hazai sikerrel tovább erősíthetné Mike Budenholzer alakulata. Az ellenfél viszont az a Clippers lesz, amely a liga egyik legjobb formában lévő együttese és amely zsinórban hat győzelemnél tart úgy, hogy egyelőre 3-0-ra áll idegenbeli túráján - a hosszabb kirándulás most már azért persze éreztetheti a hatását és eddig nem túl veretes ellenfeleket kellett megverni, de a számok akkor is makacs dolgok. Ezt tetézi, hogy Los Angelesben Doc Rivers csapata megnyerte a Bucks elleni első meccsét és továbbra is különösebb teher nélkül játszhat, bár a dolgát nehezíti, hogy Shamet és Beverley játéka is kérdéses, pedig nagy szükség lenne rájuk, főleg utóbbira. Az otthon zsinórban négyet nyerő Milwaukee-nál továbbra is maródi a Brogdon-Mirotic-Snell-Gasol-DiVincenzo sor.

New Orleans Pelicans - Sacramento Kings 1:00

Egyik csapat sincs jó passzban, a Pelicans teljesen elengedte a dolgokat, legutóbb otthon 130 pontot kapott az Atlantától, míg a Kings azért a fiatalokra építve masszívabb és jobb, de be-becsúsznak vereségek - igaz, legutóbb éppen nyerni tudtak Dallasban négy ponttal. Náluk több a tűzerő, bővebb a rotáció és bár a motiváció valószínűleg lényegesen nem nagyobb, de mégis előrébb tartanak a csapatépítésben és jobban együtt vannak, mint a lassan tényleg B csapattal felálló New Orleans. A papírforma ennek megfelelően a vendégek sikerét ígéri, hiszen a NOP az elmúlt tíz meccséből kilencet elvesztett, egyet pedig hosszabbításban nyert meg a hasonló cipőben járó Mavericks ellen.

San Antonio Spurs - Cleveland Cavaliers 1:30

Itt kötelező nyernie a Spursnek, Gregg Popovich együttese a nagy győzelmi széria óta négyből hármat elvesztett, csak a Bostont verte meg, de legutóbb Charlotte-ban is vereséget szenvedett, szóval lenne min javítania - főleg, hogy közben a riválisok menetelnek, úgyhogy DeRozanék visszacsúsztak a nyolcadik helyre Nyugaton. A Cavs papíron bőven verhető csapat, voltak ugyan jó meccseik Kevin Love-éknak, de az előző hármat elvesztették, igaz, a Clippers-Bucks-Celtics trió volt az ellenfél és az első csak egy dobáson múlt - ezzel együtt komoly blama lenne, ha az otthon nagyon magabiztos San Antonio megbotlana ezen a találkozón. A hazaiak dolgát a sérülések nem nehezítik és a Clevelandnél is rendelkezésre áll a megszokott rotáció, az este fénypontja viszont valószínűleg az lesz, amikor a Spurs visszavonultatja Manu Ginobili mezét.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus