Hajnalban Bucks-Sixers a Sport TV-n

Lesz Celtics-Suns és Mavericks-Lakers is, ráadásul a tervek szerint visszatérhet Anthony Davis. 

Boston Celtics - Phoenix Suns 01:00

Ez lesz a játéknap egyik kiemelt rangadója, ahova a Suns back-to-back érkezik meg, miután előző este egy végletekig kiélezett csatát meg tudott nyerni Philadelphiában - a rangadókon amúgy is jól néz ki a gárda idén (mondjuk nem csak ott), úgyhogy a fáradtság ellenére most is lehet esélye, de nyilván ez egy olyan faktor, ami jelentősen befolyásolhatja a meccset. A Boston sikerszériája éppen legutóbb ért véget a Chicagóval szemben, ettől még persze ez egy jó csapat, de tény, hogy eddig a sorozatig meglehetősen hullámzó szezont futott, kíváncsian várjuk, hogy most merre indul a gárda. Otthon, pihentebben azért nyilván minden esélyük meglesz a sikerre Tatuméknak, de jelentősen nehezítheti a dolgukat, hogy a biztosan hiányzó Fournier-Williams páros mellett jó eséllyel Brown sem játszhat - a Phoenixnél elvileg mindenki bevethető, ott tényleg csak a fáradtság lehet faktor. 

Orlando Magic - New Orleans Pelicans 01:00

Ez egy kevésbé lényeges mérkőzés, a Pelicansnek elvileg még van esélye a playinre, de a gyakorlatban most már kellően távol van ettől ahhoz, hogy ezt már csak matematikai esélynek hívjuk, legalábbis a csapat formáját, szezonját, helyzetét elnézve. Williamsonék az előző négy meccsüket zsinórban el is vesztették, legutóbb már nagyon frusztráltak voltak, szoros mérkőzést abszolút nem tudnak nyerni, úgyhogy túl sok reményük nem lehet így, bár természetesen Orlandóban így is ők a favoritok: a Magic még sokkal mélyebben van és a keretek közötti minőségkülönbség is zongorázható. Csak ezt érvényesíteni is kell...

Milwaukee Bucks - Philadelphia 76ers 01:00 (Sport 1)

Ez egy másik kiemelt rangadó lesz két keleti bajnokesélyes között, de ebben az esetben mindenképpen a Bucks a favorit. A hazaiak pihentek, egészségesek, otthon játszhatnak, igazából semmi gondjuk, míg a Phillynél egyrészt Tobias Harris és Ben Simmons is sérült, másrészt pedig előző este otthon kaptak ki a Sunstól, úgyhogy meglehetősen fáradtak lehetnek. Az Antetokounmpo-Embiid csatát azért érdemes lesz figyelni és nyilván a Phillynél nem engedik el a meccset, egy jó védekezéssel meg is szorongathatják a Milwaukee-t, de két kezdő húzóemberük nélkül, fáradtan bravúr lenne, ha nyerni tudnának. A Bucksnál azért Giannis kisebb sérülését óvatosan kezelik, lehet, hogy a játékperceit nem erőltetik majd túl, de a hírek szerint komoly baja nincs és játszani fog. 

San Antonio Spurs - Detroit Pistons 02:30

Itt mindkét csapat back-to-back lép pályára, ráadásul mindkettő vereség után: a Spurs váratlanul gyenge volt a Heat ellen otthon, míg a Pistons tisztességgel helytállt, de alulmaradt Dallasban. Tét igazából csak a hazaiak számára van, ők mennek a playin-helyekért, a Pistons szezonja már régen véget ért az eredmények szempontjából, de a fiatalok fejlesztésére pont jó ez a helyzet és eddig nem is okoztak csalódást, úgyhogy a motivációval valószínűleg most sem lesz probléma. Esélyesebb a San Antonio, de DeRozanéktól sokkal agresszívebb, lendületesebb támadójáték kell a tegnapinál ahhoz, hogy ezt győzelemre is tudják váltani. 

Chicago Bulls - Charlotte Hornets 03:00

Egyik csapat sincs jó formában, viszont nagyon kellene neki a győzelem, a Hornets a sérültjei nélkül csak egyet tudott nyerni mostanában és közben már csak nyolcadik Keleten, míg a Bulls a negatív szériáját követően ugyan győzött kétszer, de most megint vereséget szenvedett a Cleveland ellen. Az egy kötelező meccs lett volna a csapat számára, ráadásul emiatt most back-to-backet is játszanak Vucsevicsék, nagy kérdés, hogy mi maradt bennük, mert ha az ilyen mérkőzéseket nem nyerik meg, akkor nem lesznek ott a playinben, a Wizards és a Raptors is sokkal jobb az ő szintjüknél. A Charlotte számára azért nem élet-halál a helyzet, Ball még mindig nincs, ahogy Monk és Hayward sem, meglátjuk, hogy mennyi tűz lesz bennük - pihentebben azért lehet keresnivalójuk, a Bullsnál LaVine hiányzik, hátvédposzton abszolút fölényben lehetnek Grahamék, ha jó napot fognak ki. 

Dallas Mavericks - Los Angeles Lakers 03:30

Ez egy érdekes nyugati mérkőzés lesz, amelynek "lényegét" igazából az adja, hogy Anthony Davis visszatérhet: a Lakers magasembere február 14-e óta először áll rendelkezésre (bár hivatalosan kérdéses a játéka) és ha vissza is tér, akkor is biztosan perclimiten lesz még. A Mavs közben back-to-backet játszik, a nem túl acélos formát futó gárda előző este lebirkózta a Detroitot, de ettől még azért nem javult meg minden, kíváncsian várjuk, hogy mire lesznek most képesek. Nyilván otthon még fáradtabban is jobbnak kellene lenniük, mint az utóbbi hetekben látott, vezéreit vesztett Lakers és ezen Davis esetleges (valószínűsíthető) visszatérése sem fog annyit javítani, hogy jelentősen megváltozotton - ha Porzingiséknél mindenkit harcba küldenek, akkor előzetesen inkább nekik áll a zászló. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus