Hajnalban Bucks-Suns rangadó, jön a Lakers-Jazz visszavágó

Nikola Jokics Jonas Valanciunasszal csatázhat Denverben, a Warriorst fogadja a Sixers, pályán a Boston és a Miami is.

 

Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers 01:00

Tét nélküli mérkőzés, egyik csapat sem érdekelt már igazán a folytatásban, a Cavsnél ugyan még gondolatszinten felmerült, hogy mi is kellene a playinhez, de ahhoz azért egy komolyabb sikerszériára és stabil játékra lenne szükség. Mondjuk egy mostani győzelem elengedhetetlen lenne hozzá, de a Detroit a keleti utolsó hely ellenére egy tartással rendelkező csapat, főleg idegenben nem lehet "csak úgy" lesimázni - az előző két meccsét a Cleveland is elvesztette, úgyhogy azért a vendégek sem lehetnek túl magabiztosak. Viszont a Pistonsnál Ellington, Joseph, Doumbouya, Grant, Plumlee és Smith Jr. sem játszik, úgyhogy nagyon a cseréknek kellene megoldani a szituációt, míg clevelandi oldalon a húzóemberek mind bevethetők, csak Nance Jr. az, aki nem játszhat. 

Boston Celtics - Chicago Bulls 01:30

Itt egyértelműen a nagy formában lévő Boston a favorit, hiszen a hazaiak sorozatban hatot nyertek, az utóbbi időben idei legjobb játékukat nyújtják, és végre stabilan hozzák is az eredményeket, úgyhogy otthon most is ők számítanak esélyesnek. A Bulls legutóbb a Cleveland ellen törte meg a vereségszériáját, ott végre működött a védekezés, de azért igazán akkor sem játszott a csapat és mivel Zach LaVine-re most sem számíthat, így jelentős bravúr lenne, ha meg tudná fogni a szárnyaló Celticset. Nik Vucsevics okozhat gondokat Thompsonéknak, főleg hogy Robert Williams nem játszik, de összességében sokkal több lábon áll és minden szempontból ellenfele előtt jár a Boston - igaz, Kemba Walker játéka kérdéses egy betegség miatt. 

Philadelphia 76ers - Golden State Warriors 01:30

Az ismét belendülő Sixers sorozatban négy győzelemnél tart, a Nets után a Clipperst is legyőzte, úgyhogy otthon most is magabiztos lehet, bár a Warriors sincs rossz passzban: Steve Kerr csapata is négyet nyert zsinórban, majd legutóbb Bostonban szenvedett szoros vereséget, ami jelenleg vállalható eredmény. Joel Embiid és Steph Curry megállítása nyilván mindkét oldalon kulcskérdés lesz, a Warriorsnak igazából nincs olyan embere, aki jó lenne Embiidre, Draymond Green hiába jó védő, de nem éri fel a centert, más pedig nem ez a szint, de a túloldalon is vannak gondok - Ben Simmons képes lehet jó munkát végezni Curryn, de őt is inkább csapatként kellene megállítani. Az esélyes persze inkább a hazai pályán játszó keleti listavezető, ráadásul Curry bokája nem is 100%-os, hivatalosan kérdéses a játéka, ahogy Oubre Jr.-é is - a Sixersnél közben Harris, Seth Curry, Howard és George Hill is "kérdéses" besorolást kapott. 

Indiana Pacers - San Antonio Spurs 02:00

Az Indiana back-to-backet játszik a pontzáporos atlantai veresége után és mostanában azért ez a módi a csapat körül: sokat dobnak, sokat is kapnak, ha sikerül túllőni az ellenfelet, akkor nyernek, ha nem, akkor nem, a védekezésük nem nevezhető ideálisnak. A Spurst sokkal nehezebb "értelmezni", legutóbb éppen egy érthetetlen győzelmet aratott Phoenixben, amikor erőtől duzzadva megverték a liga egyik legjobb csapatát úgy, hogy ráadásul tartalékosak is voltak. Állítólag DeRozan, Pöltl és Mills is visszatér most, úgyhogy kiegészülnek, de alapvetően így sincs bennük olyan tűzerő, mint a már Turnerrel feltuningolt, Sabonis-Brogdon-LeVert trióra építő Pacersben. Érdekes kérdés, mindkét gárda fogcsikorgatva küzd a playoffért, úgyhogy mindkettőnek nagyon kellene a győzelem, a minőség és a hazai pálya inkább az Indy, a pihentség és a legutóbbi meccs viszont a Spurs mellett szól. 

Miami Heat - Houston Rockets 02:00

Itt mindkét csapat back-to-back lép pályára és mindkettő győzelemből érkezik, hiszen a szenvedő Miami a Brooklyn ellen megnyert rangadóval törte meg rossz szériáját, míg a Rockets szintén vereségsorozatot szakított meg az Orlandóval szemben. Ettől függetlenül az erőviszonyok persze egyértelműek, a Heatnek kötelező megvernie a liga egyik leggyengébb csapatát, pláne otthon, ráadásul a hírek szerint arra is van esély, hogy Jimmy Butler most már pályára lépjen. Nyilván vannak fegyverei a Rocketsnek, illetve a két csapat cseréje is hozhat pikáns dolgokat, de Oladipo nem játszhat, így a Heattől elcserélt Olynyk szerepe lehet érdekes. Akárhogy is, de a Nets ellen úgy tűnt, hogy felszívta magát a Miami, azt most nem nullázhatja le teljesen egy Houston elleni hazai vereséggel...

Washington Wizards - Oklahoma City Thunder 02:00

A Wizards sorozatban négy mérkőzést nyert és továbbra is tartja a jó formáját, a Westbrook-Beal páros egyszerre remekel, jól kiegészítik egymást és ez mostanában működik, ilyen helyzetben pedig természetesen kötelező megverni a Thundert. A vendégek zsinórban tízszer kaptak ki és bár előző este nem voltak rosszak a Raptors ellen, de ismét vereséget szenvedtek, ráadásul most emiatt back-to-backet játszanak. Lu Dort szemlátomást próbál élni a lehetőséggel, a fiatalok közül viszont többen is betliztek azon a meccsen, a pihentebb, energikus, ráadásul lendületben lévő, motiváltan pályára lépő Washington ellen az biztosan kevés lesz - jelenleg blama lenne a fővárosiak számára, ha most állnának meg, főleg hogy még van (reális) esélyük a playinre. 

Milwaukee Bucks - Phoenix Suns 02:00

Ez kiemelt rangadó két bajnokesélyes csapat között, ráadásul mindkettő vereségből érkezik, hiszen a Bucks a Memphis ellen nézett bele egy hazai pofonba, a Suns pedig a Spursszel szemben maradt alul teljesen váratlanul. Egyik csapat se az a fajta, aki nem szívja fel magát egy ilyen pofon után, úgyhogy a várakozások szerint parádés küzdelemre van kilátás, egyénileg pedig az olyan párokra lesz érdemes figyelni, mint Holiday és Paul, vagy Middleton és Booker különcsatája - elöl-hátul nagyot kaparhatnak majd egymás ellen, meglátjuk, hogy ez merre dől el. Csapatként talán stabilabb a Suns és idegenben is 17-7-et hozott eddig, de ha Giannis Antetokounmpo jól játszik a Bucksnál, akkor a hazai pályával együtt a Milwaukee-nál is minden adott a győzelemhez - kíváncsian várjuk, hogy vele mihez kezd mondjuk Crowder, vagy hogy mi történik majd Ayton és Lopez között a palánk alatt. Mindkét gárda tud nagyon jól védekezni, de extrán triplázni is, csak egyiket sem csinálja estéről estére - vajon kinek lesz most jobb napja?

Denver Nuggets - Memphis Grizzlies 03:00

A Denver a két veresége után két magabiztos győzelemmel javított, Jamal Murray kiesése ellenére jó formában van, de ugyanez elmondható a Memphisről is, amely egy-egy elrontott meccse ellenére nagy erőkkel kapaszkodik felfelé, legutóbb pedig Milwaukee-ban is bemutatott egy bravúrt. Emiatt most is jó esélyei lehetnek a gárdának, az a teljesítmény ezúttal is elég lehet minimum arra, hogy partiban legyenek a Nuggets ellen, a Jokics-Valanciunas csata miatt pedig már előre dörzsölgethetjük a tenyerünket - Jokics MVP-jelölt, Valanciunas pedig a Memphis házi MVP-je, aki szinte minden matchupban képes dominálni a palánk alatt. Papíron azért Murray nélkül is jobb csapatnak kell lennie a Denvernek, több lábon áll a gárda, főleg otthon szenzációs támadójátékra képes, de a Memphis is extra dolgokat tud elöl, ha jó napja van és Valanciunas miatt talán Jokicsra is van ember - izgalmas csata lehet ebből. 

Los Angeles Lakers - Utah Jazz 04:00

A felek két napja találkoztak egymással, akkor mindkettő erősen tartalékos volt és végül a Lakers tudott nyerni, most viszont a Jazz sikere a papírforma - Conley és Gobert is visszatérhet, Ilyasova és Favors játéka is valószínűbb, úgyhogy bár Mitchell nincs, de így is az ő keretük lesz teljesebb. A Los Angeles oldalán Anthony Davis még mindig nem térhet vissza, LeBron Jamesről természetesen még szó sincs és bár elvileg a többiekre számíthatnak, de azért a "lényeg" így sem változik, a játékuk most is eléggé lebutított lehet majd. A visszatérők és a legutóbbi vereség miatt is nagyon a Jazznek kellene nyerni, most komoly meglepetés lenne egy újabb Lakers-siker. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus