Hajnalban Cavs-Bucks rangadó, 11 meccs jön

Kiemelt keleti rangadó, Nets-Warriors, Kings-Lakers, egy Wolves-Mavs visszavágó és egy bostoni javítási kísérlet is szerepel a programbna. 

Cleveland Cavaliers - Milwaukee Bucks 01:00

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója két keleti topcsapat között, hiszen a Bucks jelenleg az egész ligát vezeti, a Cavs pedig úgy harmadik, hogy összesen két meccs a hátránya, tehát ha most nyer, akkor egyetlen mérkőzésre megközelíti riválisát. Két abszolút csúcs védekezés feszül majd egymásnak, a Cavs első, a Bucks harmadik ezen a téren, támadásban viszont vannak hiányosságaik, abban egyikük sem ligaelit. Döntő lesz a tripladobó forma, illetve természetesen a sztárok játéka, GIannis Antetokounmpo és Donovan Mitchell egyéni teljesítménye is, bár tegyük hozzá, hogy a felek eddig kétszer találkoztak idén, és mindkétszer magabiztosan nyert a Bucks - viszont mindkétszer Milwaukee-ben volt a meccs, ez pedig Clevelandben lesz, ahol 15-2-t hozott eddig a Cavaliers. Nagyon fontos lesz a palánk alatti harc, hogy az Allen-Mobley páros mire megy a Lopez-Giannis duóval, illetve hogy Holiday lassítani tudja-e Mitchellt - a vendégeknél Middleton aligha játszik, így fontos hiányzójuk lesz, míg a hazaiaknál Stevens az, aki nem bevethető. 

 

Philadelphia 76ers - Detroit Pistons 01:00

A Pistons back-to-back érkezik a Jazz elleni hazai vereség után, úgyhogy természetesen a Sixers a találkozó egyértelmű esélyese. Embiidék jó formában vannak, sorozatban ötöt nyertek, otthon különösen magabiztosak, és Maxey-n kívül minden fontos játékosra számíthatnak is, ami a hazai pályával és a pihentséggel együtt jelentősen feléjük billenti a mérleg nyelvét. A Detroit az előző három meccsét elbukta, mindháromszor 120 pont felett kapott, Cunningham továbbra is sérült, igazából semmi sem szól a vendégek mellett azon kívül, hogy idén már több váratlan bravúrt is be tudtak mutatni, a Philly (és Doc Rivers mindenkori csapata...) pedig hajlamos belenézni ilyenekbe...

 

Atlanta Hawks - Chicago Bulls 01:30

Itt a Chicago a back-to-backes csapat, miután a gárda megtörte a jeget és nagyon fontos idegenbeli győzelmet aratott előző este Miamiban. Az Atlantánál viszont már "csak" Capela sérült, a többiek visszatérhettek, nyertek is gyorsan kettőt és ismét 50% felett állnak, otthon 10-5 a mérlegük, pihentebbek és eddig alapvetően azért jobbak is, mint a Bulls. Az azért érdekes lesz, hogy Capela nélkül mihez kezdenek Vuceviccsel (legutóbb Collins votl a center és small-balloztak), illetve hogy Young remek formája kitart-e - ha igen, akkro azért ők az esélyesek, a Bullsról egy győzelem után még nem tudjuk elhinni, hogy megoldotta a nagyon mély problémáit. 

 

Boston Celtics - Indiana Pacers 01:30

Ezt most muszáj nyernie a Celticsnek, a társaság kicsit megtorpant mostanában, a Magic elleni oda-vissza vereség komoly meglepetésként hatott, ezzel el is vesztette a ligaelső pozíciót a társaság, és összességében ötből négy vereségbe csúszott bele Joe Mazzulla alakulata. A Pacers is bukott ötből négyet, már 50% alá szorult, idegenben csak 6-9-ra áll, úgyhogy az erőviszonyok egyértelműek, a kérdés inkább az, hogy a Boston mennyire lesz éles: Tatum viszont már játszhat, Grant Williams is ott lehet a parketten, ráadásul három teljes napot pihenhettek, volt idejük rendezni a soraikat. Ugyan Marcus Smart játéka kérdéses, de a papírforma az, hogy most összeszedi magát a Celtics és hozza a kötelezőt a támadásban ugyan potens, több lábon álló, de a Boston szintjétől messze lévő Indianával szemben. 

 

Brooklyn Nets - Golden State Warriors 01:30

Ez könnyen lehetne akár rangadó is, de jelen helyzetben tükörsima hazainak tűnik: a GSW padlón van, előző este óriási verést kapott New Yorkban, most back-to-back érkezik Curry és Wiggins nélkül, idegenben még jó állapotban is pocsék volt eddig a társaság, nincs érv, ami Poole-ék mellett szólna most. A Nets 10-1-re áll az utóbbi 11 meccsén, a Durant-Irving duó szép csendben pontosan azt hozza, amit mindig is vártak volna tőlük (ha gonoszak lennénk, most azt írnánk, hogy "tehát időszerű valami őrület..."), pihentebb, otthon játszhat a társaság, ráadásul egészséges is, most minden afelé mutat, hogy nyernie kell. A felek nem találkoztak még idén, de a körülmények ismeretében óriási meglepetés lenne a Warriors esetleges sikere, ráadásul a Brooklyn matchup-gondjait (lepattanózás, festék) sem biztos, hogy éppen Looney-ék tudják kihasználni...

 

New York Knicks - Toronto Raptors 01:30

A Knicks back-to-backet játszik, de így is abszolút esélyesebbnek számít, mint a pihentebb, bár két napja hosszabbítást vívó Toronto. A New York a liga legjobb formában lévő csapata a maga nyolcas sikerszériájával, tegnap 132-94-re verte meg a Warriorst, a Brunson-Barrett-Randle trió körül nagyon összeállt a védekezés, jobb napjaikon ülnek a tripláik, és minden úgy működik, ahogy annak kell. Ezzel szemben a Raptors sorozatban hatot bukott, idegenben pedig csak 3-12-re áll, ráadásul Achiuwa még mindig nincs, Birch és Trent Jr. játéka pedig kérdéses - nagyon nem megy nekik mostanában sem elöl, sem hátul, ráadásul rendre elbukják a szoros végjátékokat is. Nyilván a Knicks sem annyira jó, mint amennyire ebben a szériában tűnik, és a Toronto is tud többet annál, mint amit mostanában mutatott, de a papírforma most így is NY-győzelmet jövendöl - a Toronto sikeréhez nagyon szigorú védekezésre, megnyert Siakam-Randle csatára, és remek tripladobó formára lenne szükség. 

 

Houston Rockets - Orlando Magic 02:00

Alsóházi derbi, aminek leginkább csak a tankcsata szempontjából van tétje, de a Magic mostanában talált más motivációt is és elindult felfelé: nyert sorozatban hatot, abból kettőt Bostonban, majd legutóbb egy ponttal kapott ki Atlantában a b2b második felén, ott sem lehetett rá nagy panasz. Jelenleg egyértelműen jobb csapat a Houstonnál, atletikus, "hosszú", motivált együttes benyomását keltik Bancheróék, és bár a Rocketsnél is votlak meccsek, amikor szigorúnak tűnt a védekezés, de annyira sosem voltak még jók Greenék, mint amennyire mostanában az a Magic. Jósolni azért nem könnyű, alsóházi csapatoknál pláne megtörténhet bármi, de a Spurs elleni sima vereség után a Rocketsnél nagy fordulatnak kellene következni ahhoz, hogy most győzni tudjon. 

 

Minnesota Timberwolves - Dallas Mavericks 02:00

A csapatok két napja találkoztak, akkor némi meglepetésre viszonylag simán nyert a Minnesota, a Dallas egészen borzalmas támadójátékkal kapott ki, így most az a nagy kérdés, hogy képesek-e javulni támadásban Doncicék. A szlovén és Jason Kidd vezetőedző is a kiállítás sorsára jutott akkor, meglehetősen feszült volt a társaság, meglátjuk, hogy most összeszedik-e magukat a vendégek: Finney-Smith nem játszhat és Powell pályára lépése is kérdéses, Hardaway Jr. viszont lekerült a sérültlistáról. A Minny a semmiből nyert egymás után három meccset Towns és Gobert nélkül, ha az Edwards-Russell páros folytatja a jó formáját, akkor most is lehet esélyük a hazaiaknak még Prince, Anderson és McLaughlin nélkül is, de ez azért a Mavstől függ: a vendégekben több van, a kérdés az, hogy ezt a legutóbbival ellentétben ki tudják-e hozni magukból. 

 

Oklahoma City Thunder - Portland Trail Blazers 02:00

Ez szintén egy olyan párosítás, amely két napja megtörtént már ugyanígy, akkor Shai Gilgeous-Alexander dudaszós kosarával az OKC tudott nyerni, itt a lehetőség a visszavágásra a Portlandnek. A vendégek alapvetően jobbak, több lábon állnak, védekezésben pedig nem gyengébbek a Thundernél, de SGA-val valamit kezdeniük kell, illetve kicsit fegyelmezettebben kell játszaniuk, mint legutóbb, akkor elég sok volt a figyelmetlenségből adódó hiba. Lillardék eddig jobbak idegenben, mint otthon, úgyhogy ez önmagában nem lehet akadály, elvileg csak Jusuf Nurkic játéka kérdéses, míg az OKC-nél Giddey és Bazley is ilyen besorolást kapott - meglátjuk, hogy van-e még egy győzelem ebben a felállásban a Thunderben. 

 

Sacramento Kings - Los Angeles Lakers 04:00

A Lakersnél a keret lesz a lényeg, a legutóbbi meccsüket elengedték a Suns ellen, de most sem egészségesek: Davis mellett Reaves biztosan hiányozni fog és Westbrook játéka is kérdéses, így hiába írják biztosra LeBron James pályára lépését, ez így még kevés lesz az arany-liláknak. A Kingsnél Fox és Sabonis is kiemelkedő formában van egyénileg, de legutóbb az ő jó játékuk ellenére is kikaptak otthon a Charlotte-tól, ami nem igazán volt bekalulálva, most nagyon kellene nekik a győzelem - persze ugyanígy kellene a playinen kívüli Los Angelesnek is, hogy legyen még esélye érdemi eredményre idén. A felek első meccsét egyébként a Sacto nyerte idegenben, most otthon még akkor is Foxék az esélyesebbek, ha végül Westbrook is játszik, egyelőre egyértelműen előrébb járnak, mint ellenfelük, amely csak akkor tűnt jó csapatnak, amikor Davis extra formát hozott - most viszont ő nem bevethető.

 

Los Angeles Clippers - Charlotte Hornets 04:30

A Hornets az utóbbi két meccsén egész jól nézett ki, elsőre még kikapott ugyan Denverben, de aztán másnap győzött Sacramentóban és megtörte hosszú negatív szériáját. Nagy kérdés, hogy ezt tudja-e állandósítani, Ball vezetésével egész jó volt a játék mindkét találkozón, a támadásban erőlködő Clippers ellen pedig nem kell nagy csodát tenni ahhoz, hogy legyen esély a győzelemre - bár tény, hogy Tyronn Lue-ék védekezésben ligaelit szintre képesek, és összességében jó formában is vannak, ötből négyet nyertek. A hazaiaknál a bizonytalanságot a sérültjelentés adja: George, Zubac és Jackson játéka is kérdéses, Powell besorolása pedig ugyanide javult a korábbiakhoz képest, elképzelhető, hogy visszatér - de az is, hogy egy foghíjas kerettel áll ki a gárda, akkor pedig bőven benne lehet a vereség még otthon is.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus