Hajnalban Celtics-Lakers rangadó, visszatér a Memphis

Nyolc találkozóval folytatódik az NBA alapszakasza, íme a nap beharangozója. 

Chicago Bulls - Portland Trail Blazers 02:00

A felek egyszer már találkoztak a szezon során, akkor 111-108-ra nyert Portlandben a Chicago, most pedig otthon tehet rá erre még egy lapáttal és bár az előző két meccsét elvesztette a Lakers és a Celtics ellen, de erre hazai pályán abszolút meg is lesz az esélye. A Blazers nincs jó passzban, négyből hármat bukott és a Nurkic-McCollum duó nélkül azért nagyrészt Damian Lillard extrájára van utalva, ha ő hozza a parádét, akkor tudnak nyerni, ha nem, akkor nem nagyon - de Lillard mellé is kell még valaki, Trent Jr., Hood, Anthony, vagy akárki, hogy működjön a dolog. Ráadásul Derrick Jones Jr. is hiányozni fog még, Rob Covington játéka is erősen kérdéses (javult az állapota, de nem 100%-os), úgyhogy nincsenek könnyű helyzetben, Lillard one-man show-ját pedig lehet, hogy Zach LaVine ellensúlyozni tudja. A Bullsnál a pontszerzéssel amúgy sincs gond, Billy Donovan mindig azt mondja h "nyerni" nem tudnak még stabilan - meglátjuk, hogy ez most probléma lesz-e. 

Charlotte Hornets - Milwaukee Bucks 02:00

Mindkét fél back-to-backet játszik, a Charlotte az Indianát nyomta le otthon, míg a Bucks meglepetésre vereséget szenvedett New Orleansban - 131 pontot kaptak Giannis Antetokounmpóék, nagyon nem találták a védekezésüket. A fő kérdés így most az, hogy ezen tudnak-e javítani, illetve hogy a Hornetsben van-e olyan tűzerő, mint tegnap volt a Ball-Bledsoe párosban, mert azért egy extra kinti dobóformával most is sakkban tartható lehetne a Milwaukee. Ezzel együtt természetesen a vendégek az esélyesebbek, sérültjük nincs, a keretük is elég bő ahhoz, hogy bírja a b2b-et, igaz, belőlük sokat kivehetett a nagy felzárkózás - egészségügyi gond a Charlotte-nál sincs és azért még bennük is lehet tartalék, kíváncsian várjuk, hogy mire lesznek képesek. 

New Orleans Pelicans - Houston Rockets 02:00

A Pelicans back-to-backet játszik a Bucks elleni bravúr után, úgyhogy az a kérdés, hogy az csak egy kifutott meccs volt, vagy valamire tényleg rátaláltak - egymás után kettőt nyertek, ha most is győzni tudnak, az már azért sorozatnak számít. A Rockets már most is sorozatban van, hiszen a texasiak zsinórban négyet nyertek, védekezésben kategóriákat léptek előre, ami megalapozza a sikereiket, támadásban pedig a Wall-Oladipo páros sebességére, atletikusságára, betöréseire építenek első szándékból, másodikból pedig a nagy szezont futó Christian Wood szedi szét az ellenfeleket. Az ő csatája Zion Williamsonnal mindenképpen érdekes lehet és érdemes lesz rá figyelni, de az említett hátvédek küzdelme is jó lehet a Ball-Bledsoe duóval - és akkor még tegyük hozzá, hogy PJ Tucker is védekezhet Williamsonon, a kérdés már csak az, hogy mihez kezdenek Brandon Ingrammel, illetve hogy Steven Adams keménysége hogyan ízlik majd Woodnak...

Miami Heat - Sacramento Kings 02:00

A Sacramento remek formába lendült, némileg váratlanul nyert sorozatban három meccset a gárda, előző este a Toronto vendégeként aratott értékes győzelmet, úgyhogy bár back-to-backet játszik, de jó hangulatban, lendületben érkezhet meg Miamiba. A hazaiak továbbra is a padlón vannak, a rengeteg hiányzó miatt komoly vereségszériába csúsztak bele, otthon sem tudnak ezen javítani eddig, most meglátjuk, hogy milyen lesz a keretük - Dragic és Harkless biztosan nem lesz, de Butler, Herro (aki legutóbb már visszatért), Bradley és Iguodala játéka hivatalosan kérdéses, lehet, hogy most már lassan kiegészülnek. Alapvetően egy nappal többet pihenhettek, otthon játszhatnak, ezek mellettük szólnak, de a fő kérdés náluk továbbra is a keret - viszont valahogy mindenképpen össze kéne kaparni most már egy-két győzelmet, különben nagyon mélyről kell indulni...

Boston Celtics - Los Angeles Lakers 02:30

Ez lesz a játéknap kiemelt derbije, az "örökrangadó" a két legnagyobb múlttal rendelkező franchise között. A Lakers némileg váratlanul belenézett két vereségbe, főleg a legutóbbi, detroiti pofon volt kellemetlen, de azt Anthony Davis kihagyta és egyébként is elég gyengén játszottak a pálya mindkét oldalán, erőtlenek voltak - meglátjuk, hogy felszívják-e magukat, de motiváció elvileg lesz, igaz, Davis játéka most is kérdéses. A Bostonnál kiegészült a keret, most elvileg mindenki bevethető, de legutóbb ennek ellenére is kikaptak San Antonióban, most otthon egy ilyen presztízsmeccsen biztosan ők is nagyon szívni fogják magukat. A hazaiaknál most már csak Pritchard nincs, de a meghatározó játékosok ott lesznek a parketten, kíváncsian várjuk, hogy ha Davis játszik, akkor vele mihez kezdenek - ha utóbbi nem lesz, akkor viszont teljes kerettel, otthon inkább nekik kell állnia a zászlónak. 

San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies 02:30

A Spurs nagy formában van, a Boston után a Denvert is megverte, most pedig az a Memphis lehet a soros, amely hosszú ideje nem játszott mérkőzést - 12 napja léptek utoljára pályára Ja Moranték, azóta a koronavírus miatt pihentek. Előtte viszont zsinórban öt meccset nyertek és remek formában voltak, úgyhogy az a kérdés, hogy a hosszú pihenő milyen hatással volt rájuk és természetesen az is, hogy milyen lesz most a keretük: Grayson Allen és valószínűleg Jonas Valanciunas sem játszik még, nagyjából ezzel lehet számolni. A Spurs mindenképpen fáradtabb, hiszen back-to-backet játszik, de elvileg nincsenek sérültjei, a jó formában lévő keret rendelkezésre áll, viszont a Memphis helyzete miatt így is megjósolhatatlan ez a mérkőzés. 

Dallas Mavericks - Phoenix Suns 03:00

A Dallas back-to-backet vív a Jazz elleni nagyon sima vereséget követően és zsinórban négy pofon után szeretné összeszedni magát, meglátjuk, hogy sikerül-e. A Sunsnak is megvolt a maga negatív szériája, de Chris Paulék ebből legutóbb már kijöttek, kicsit pörgősebben játszottak elöl-hátul és ez meghozta a sikert, viszont Devin Booker még mindig nem léphet pályára, ő most is hiányozni fog. Ezzel együtt ők a pihentebbek és a jelenlegi, pocsék formában lévő Mavs ellen minden esélyük meg is lehet a győzelemre - a hazaiaknál Kleber nincs még, illetve a b2b miatt Porzingis játéka is kérdéses. 

Golden State Warriors - Detroit Pistons 04:00

A GSW két győzelem után simán kikapott Phoenixben, a back-to-back megint nem ízlett neki, most viszont volt egy pihenőnapja, otthon játszhat, úgyhogy mindenképpen esélyes a győzelemre. A Detroitot nehéz belőni, alapvetően nem véletlenül áll 5-14-gyel, idegenben pedig csak 1-7-tel, de az utóbbi öt napban megverte a Sixerst és a Lakerst is, azt is jelezte már többször, hogy bármire képes lehet. A Warriors azért nincs az említettek szintjén, de otthon egy jó Steph Curryvel bárkire veszélyes, a jelenlegi Detroitnál pedig mindenképpen jobb csapat, kérdés persze, hogy a Pistonsból ez az extra forma ki tud-e jönni egymás után ennyiszer. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus