Hajnalban Denverben rangadózik a Milwaukee

Anthony Davis nélkül lép pályára a Lakers, összesen nyolc meccset rendeznek - mutatjuk, hogy mi várható. 

Charlotte Hornets - Houston Rockets 01:00

A Charlotte back-to-backet játszik a Washington legyőzése után és kifejezetten jó formában van mostanság, hozza a győzelmeket, csak elit csapattól kapott ki, otthon játszhat, úgyhogy egyedül a fáradtság az, ami ellene szól. A Rockets pihentebb, de Christian Woodot hosszabb időre elvesztette, így egyik legfontosabb, ráadásul poszt szempontjából pótolhatatlan játékosa dőlt ki - meglátjuk, hogy DeMarcus Cousins mire lesz képes, legutóbb nem tudott felnőni Wood szintjére. A texasiak háromból kétszer kikaptak, nincsenek igazán jó passzban, de a Wall-Gordon-Oladipo trió egy jobb Cousinsszal, a megszokott stabil védekezéssel azért sok mindenre képes lehet - meglátjuk, most aktuálisan azért LaMelo Ballék jobban néznek ki, de pár napja még mást írtunk volna...

Chicago Bulls - Washington Wizards 02:00

A Wizards az említett charlotte-i vereségből érkezik, Bradley Beal pedig nagyon kifakadt a meccs után, hogy szerinte itt sokan nem veszik magukra a pofonokat - kíváncsian várjuk, hogy feltüzeli-e ez a fővárosiakat. A back-to-back miatt Russell Westbrook minden bizonnyal kiüli az összecsapást, ami azért nem segít, míg a Bullsnál Lauri Markkanen dőlt ki hetekre, az sem túl jó hír - ezzel együtt LaVine-ék azért eddig többet mutattak, főleg játékban, még ha ezeket nem is mindig tudták eredményre váltani. Legutóbb az Orlandót egyébként le is tudták győzni, úgyhogy sikerélményből érkeznek, meglátjuk, hgy pihentebben, otthon képesek-e legyűrni ezt az erősen kérdéses Washingtont. 

Memphis Grizzlies - Toronto Raptors 02:00

A Grizzlies a jó szériája után zsinórban hármat bukott, mindháromszor gyengén védekezett, úgyhogy az a nagy kérdés, hogy ezen tud-e javítani - legutóbb már Jonas Valanciunas is visszatért, de ez sem hozott komolyabb változást, nem tudtak nyerni. A Toronto eléggé hullámzik, három győzelem után kikapott Atlantában és most már az idegenbeli túra negyedik állomásához érkezett, az OG Anunoby nélküli gárda aligha túl friss jelen pillanatban, de azért amikor volt erő védekezni, akkor tudott remekül játszani, úgyhogy most is benne lehet a győzelem. Anunoby egyébként még mindig nem játszhat, a Grizzliesnél pedig a Clarke-Melton páros nem bevethető még. 

Dallas Mavericks - Minnesota Timberwolves 02:30

A Mavs az atlantai győzelem után 1-1-re végzett a Golden State-tel, két látványos meccset játszott a csapat, amelyből a másodikat megnyerte, kíváncsian várjuk, hogy védekezésben sikerül-e kicsit stabilizálniuk magukat Luka Doncicéknak. Akárhogy is, de a Minnesotát meg kell verniük, a vendégek itt-ott már javulgattak, de a jótól még messze vannak, legutóbb kikaptak az OKC-től, már az idegenbeli túra ötödik állomásához érkeztek, ráadásul Karl-Anthony Townsra még mindig nem számíthatnak - plusz D'Angelo Russell pályára lépése is kérdéses. A Dallasnál a kulcsemberek bevethetőek, nem is "másnaposak", otthon játszhatnak, úgyhogy mivel a táblázaton finoman szólva sem állnak jól és nagyon fel kellene zárkózniuk, így erősen kötelező számukra ez a győzelem. 

San Antonio Spurs - Golden State Warriors 02:30

A GSW kényszerből small-ballra váltott az utóbbi meccseken, úgyhogy Draymond Green szét is osztott 30 gólpasszt két találkozó alatt, Steph Currynek volt egy 57, Kelly Oubre Jr.-nak pedig egy 40 pontos meccse, csodák történnek, ha megvan a kellő spacing - igaz, végül csak 1-1-et hoztak Dallasban. Most San Antonióban sem lehet leírni őket, bár a Spurs két vereség után nyert kettőt, mindkettőt szoros küzdelemben, ráadásul néha még tartalékosan is jól nézett ki, úgyhogy most is minden esélye meglesz a sikerre - a GSW eddig 4-6-ot hozott vendégként és centerposzton most sem tud mást tenni, mint small-ballozni, érdekes lesz látni, hogy ez a szerkezet hogyan ízlik majd Gregg Popovich csapatának. A hazaiaknál Aldridge és Walker nem játszhat még, a vendégeknél pedig Eric Paschall pályára lépése kérdéses a hiányzó Wiseman-Looney-Chriss trió mellett. 

Phoenix Suns - Cleveland Cavaliers 03:00

A Suns back-to-backet játszik a Boston ellen megnyert rangadó után, míg a Cleveland gyenge formában és főleg pocsék támadójátékkal utazik el Nyugatra - az utóbbi meccsein sem tudott feljavulni elöl a gárda, ez pedig minden bizonnyal kevés lesz Phoenixben is. A hazaiak összességében jó formában vannak mostanság, Devin Booker jó játékkal tért vissza, mondjuk Crowder és Payne sérült, ez nem segíti az ügyüket - ettől függetlenül még fáradtabban is ők az esélyesek, a Cavsnek csak akkor lehet keresnivalója, ha jelentősen feljavul a támadójátéka, amire most már jó ideje hiába várunk. 

Denver Nuggets - Milwaukee Bucks 03:30

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója két élcsapat között, illetve a Nikola Jokics - Giannis Antetokounmpo csata is nagy durranásnak ígérkezik, hiszen a regnáló MVP-t látja vendégül az a játékos, aki idén komoly eséllyel pályázik a cím elbitorlására. A Nuggets viszont egy nagy széria után összességében most megtorpant, négyből hármat bukott, legutóbb a Sacramentótól is kikapott és kicsit elfogyott a keret, többen is megsérültek, ami komolyabb gondot eredményezett, hiába játszik ihletett formában Jokics. Murray és Campazzo játéka most is erősen kérdéses a hazaiaknál, míg Gary Harrisről nincs szó, legutóbb nem tudott játszani - a Bucksnál ilyen gondok nincsenek, egészséges a rotáció, mindenki bevethető, ráadásul zsinórban négyet, összességében pedig 14-ből tízet nyert a gárda, Giannisék jobb passzban vannak. Ha a denveri hátvédek nem tudnak játszani, akkor most is a Milwaukee-nak állhat a zászló, Jokicsot azért Giannisék valamennyire kordában tarthatják és egyedül a Kingset sem tudta túldobni - ha Murray-ék játékra jelentkeznek, az más, de akkor is jó esélyei vannak Mike Budenholzer együttesének. 

Los Angeles Lakers - Oklahoma City Thunder 04:00

A Lakers legutóbb a vártnál sokkal jobban megizzadt a Detroit ellen és két hosszabbításra volt szüksége a győzelemhez, most pedig Anthony Davis nélkül kellene folytatnia négy meccsre rúgó győzelmi sorozatát, mert a magasember biztosan nem tudja vállalni a játékot. Meglátjuk, hogy mennyire lesznek élesek LeBron Jamesék, alapvetően azért még AD nélkül is ők az esélyesek, de az OKC idegenbeli mérlege és a Pistons elleni játék azért okot adhat némi aggodalomra. A Thunder a Houstonnal és a Minnesotával is 1-1-re végzett, otthon nem volt a legjobb formában, de ez már-már megszokott, legutóbb viszont George Hillt leszámítva visszatértek a húzóemberek, így javult is a játékuk. Elvileg most is teljes a keret a veterán irányítót leszámítva, kíváncsian várjuk, hogy mire mennek a Staplesben - korábban otthon egyébként 29 ponttal kaptak ki a Lakerstől...

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus