Hajnalban egymásnak feszül a Mavericks és a Clippers

Az MVP-formában lévő Luka Doncic és csapata fogadja a szintén lendületben érkező Los Angeles-i bajnokesélyest, míg a Denver kötelező mérkőzés előtt áll. 

 

Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers 02:30

Ez a mérkőzés akkor is kiemelt rangadó lenne, ha nem csak két mérkőzést rendeznének a játéknapon, két remek formában lévő nyugati élcsapat találkozik egymással. A Dallas Luka Doncic kolosszális teljesítményére építve zsinórban ötöt nyert, a liga legjobb támadójátékot produkálja és ezt legutóbb Houstonban is bemutatta, a Rockets sem tudott ellenállni - a Clippers ennyire nem elképesztő, de Kawhi Leonardék is nyertek zsinórban ötöt, ők is megverték a Houstont, előtte a Bostont is, úgyhogy nincs mitől tartaniuk. Azt azért tegyük hozzá, hogy a LAC sorsolása eddig meglehetősen hazai központú volt, a 12-4-es összmérlegből 1-4 (!) csak az idegenbeli és bár ebben benne volt több Leonard-pihentetés is, azért azt egyelőre nem tudjuk kijelenteni, hogy vendégként is hasonlóan erős a gárda, mint otthon. Az egyértelmű, hogy egyik fél sincs még 100%-ig kész, de a Mavs jelenleg nagyon egyben van, Doncic formája pedig bármelyik meccset megnyerheti nekik, főleg úgy, hogy ha Hardway Jr. is hozza magát és Porzingis is folytatja a fejlődést. A vendégeknél azért van három-négy olyan játékos, aki bármikor tud 30 pontot dobni, ha meglesz az egyensúly, akkor idegenben is minden esélyük meglesz a sikerre, de az tény, hogy ligaszinten vizsgálva, csapatként egyelőre egyetlen főbb statisztikában sem kiemelkedőek, a vendégként hozott meccseik pedig nem igazolják ennek ellenkezőjét. Egyelőre.

Denver Nuggets - Washington Wizards 03:00

Ezen a találkozón sok kérdés nem lehet, a Nuggets zsinórban öt győzelemből érkezik, parádésan védekezik, 12-3-ra áll és a nagycsapatokat is sorra megverte - otthon egyértelmű, hogy toronymagas favorit a Washingtonnal szemben. A vendégeknek voltak jó meccseik, volt, amikor nagyon ült a támadójátékuk, de a Kings védekezése ellen például már nem tudták ezt megcsinálni, ők maguk hátul továbbra is elhanyagolhatók, úgyhogy semmi sincs, ami mellettük szólna. Ha a Denver nem veszi túl könnyedén ezt az estét, akkor a biztos hazai győzelem a papírforma, Nikola Jokicsék ebben a párosításban jelenleg csak saját magukat tudják megverni.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus