Hajnalban Heat-Bulls keleti csúcsderbi Miamiban

Lesz Brooklyn-Toronto, pályán a Memphis, javítana a Milwaukee - mutatjuk a beharangozót. 

 

Cleveland Cavaliers - Minnesota Timberwolves 01:00

A Wolves két teljes napot pihenhetett a Sixers elleni sima vereség után, meglátjuk, hogy ennyi idő alatt sikerült-e feltüzelnie és felfrissítenie magát a gárdának. A Cavs egy nappal kevesebbet pihenhetett, de otthon játszhat, viszont támadásban továbbra is gondjai vannak, nincs irányítója, érdemi labdás hátvédje, így támadásban nagyon akadozhat a gépezet. A Minny elöl mindenképpen többet tud, több tűzerő van benne és bár érdekes lesz látni, hogy Towns mire megy az Allen-Mobley páros szorításában, de ha a Russell-Edwards-Beasley páros hozza a megszokott formáját, akkor idegenben is jobb esélyei lehetnek a vendégcsapatnak. 

 

Orlando Magic - Indiana Pacers 01:00

A Pacers back-to-backet vív a Boston elleni váratlan bravúr után, amely során kiemelkedő támadójátékot mutatott be és tökéletesen működött a három kisemberes rendszer, amelyhez Brissett is hozzátett hat triplát. A Magic is győzelemből érkezik, legutóbb a Houstont verte meg szintén egészen jó támadóprodukcióval, így két keleti alsóházi csapat tét nélküli találkozóján azt várhatjuk, hogy mindkettő próbál majd a legutóbbi mérkőzésére építeni. Nagy színvonalra nem számíthatunk, az Orlando pihentebb és otthon játszhat, az Indyben viszont talán több a tűzerő, meglátjuk, hogy mi sül ki ebből. 

 

Brooklyn Nets - Toronto Raptors 01:30

A Nets legutóbb nagy győzelmet aratott Milwaukee-ban, de ahhoz Kyrie Irving szezoncsúcsa is kellett, az irányító viszont most megint nem játszhat, nélküle kell megoldaniuk a feladatot. A Raptors nincs jó formában, a szünet óta két pocsék meccset játszott a gárda, lélektelen, erőtlen játékot mutatott be, mintha fizikálisan szétesett volna a társaság az All-Star alatt. A nagy kérdés így az, hogy ezt sikerül-e kezelniük Siakaméknak, mert ha igen, akkor a keretük jobb, mint a jelenlegi Brooklyné - igaz, Anunoby biztosan nem lesz és jelenleg VanVleet pályára lépése sem 100%-os. Meglátjuk, hogy ő végül ott lesz-e a pályán, ha igen, akkor lehet esélyük, de az is kérdés, hogy a Netsnél mennyire "kattant be" a legutóbbi siker és hogy Irving nélkül a Curry-Dragic-Mills playmaker trióval mire mennek majd a Raptors periméterével szemben. 

 

Miami Heat - Chicago Bulls 01:30

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója a keleti első és második helyezett között, hiszen csak egy meccsel vezet a Miami, ha a Bulls nyer, akkor ismét egyenlít - nem mellesleg eddig idén 2-0-ra vezet ebben a párharcban a Heat, ha nem győz a Chicago, akkor az egymás ellenit már biztosan elbukja. A vendégek legutóbb hat győzelem után vereséget szenvedtek a Grizzlies ellen, a védekezésük ott sem állt a helyzet magaslatán és ezúttal DeMar DeRozan csodaszámba menő formája is kicsit visszaesett, míg a Heat nagyon "centizős" játékkal hozza mostanában a győzelmeit, legutóbb a holtfáradt, tartalékos Spurst is alig tudta legyőzni. Így egyik fél sincs éppen tökéletes állapotban, a Bullsnál Ball és Caruso továbbra sem játszhat, a hazaiaknál viszont a húzóemberek többségükben bevethetőek, ez és a pályaelőny is Herrók mellett szól. A Butler-DeRozan és az Adebayo-Vucsevics csatákat érdemes lesz figyelni, a floridaiaknak viszont nagy érvágás az, hogy Kyle Lowry személyes okok miatt nem lesz ott a parketten. 

 

Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs 02:00

A Grizzlies két vereség után legutóbb nagy csatában rangadót nyert Chicagóban úgy, hogy Ja Morant 46 pontot dobott, míg a Spurs Miamiban szenvedett szoros vereséget Murray és Pöltl nélkül. A vendégek különösen támadásban jeleskednek mostanában, kifejezetten gördülékeny és hatékony játékot játszanak, védekezésben viszont nincsenek a helyzet magaslatán, meglátjuk, hogy Memphisben tudnak-e ezen szépíteni. Murray és Pöltl elvileg visszatérhet, ők csatázhatnak Moranttel és Adamsszel, ezek a párharcok pedig sok mindent eldönthetnek, de az esélyek otthon nyilván a ligaharmadik Grizzlies mellett szólnak. Bane-ék egyébként eddig 2-0-ra vezetnek idén a San Antonio ellen és mindkétszer 118 pontot dobtak, hasonló produkcióval meglehet a harmadik sikerük is most. 

 

Milwaukee Bucks - Charlotte Hornets 02:00

A Charlotte fáradt lesz, mert back-to-backet játszik úgy, hogy ráadásul hosszabbításban kapott ki a Detroittól, így lenne min javítania, míg a Milwaukee-nak ezek miatt kötelező a győzelem. A bajnok rossz formában van, sorra szenvedi el a vereségeit, minden meccsén 115-120 pontot kap, pocsékul védekezik, nincs meg a stabilitása és legutóbb a Nets ellen otthon kapott egy fájdalmas pofont - egyszerűen össze kell zárniuk most Middletonéknak, különben bajba kerülhetnek. A fáradt, egyébként is gyengén védekező Hornets ideális ellenfél lehetne ahhoz, hogy újra felpörögjenek Giannisék, akiknél nincs komoly hiányzó, így elvileg minden mellettük szól - óriási blama lenne, ha most is kikapnának, de volt ilyenre példa náluk mostanában...

 

Oklahoma City Thunder - Sacramento Kings 02:00

Tét nélküli alsóházi derbi, bár a Kings még szeretné azt hinni, hogy harcban van a playinért, de ahhoz nem egy, hanem több szinttel kellene feljebb kapcsolnia. Legutóbb Denverben nem votl rossz a gárda, ott is kikapott, az OKC viszont hosszabbítást nyert Indianában és az utóbbi meccseken abszolút nincs rosszabb formában, mint a Sacramento. Nehéz jósolni ebben az összevetésben, támadásban többre lehet képes a Fox-Sabonis páros körül szerveződő vendégcsapat, de talán stabilabb és agresszívebb a Thunder még Dort nélkül is - meglátjuk, hogy melyik fél tudja érvényesíteni az akaratát és a stílusát. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus