Hajnalban Heat-Celtics a Sport TV-n

Keleti rangadó Miamiban, a Jazzt fogadja az Atlanta, Detroitba látogat a Sixers, otthon meccsel a Lakers és a Suns - íme a játéknap felvezetője. 

Detroit Pistons - Philadelphia 76ers 00:00

A Sixers minden problémája ellenére hozza a győzelmeket, most már sorozatban négy sikernél jár, előző este pedig a Chicago elleni rangadót nyerte meg, úgyhogy Detroitba is esélyesként utazik. A kérdés az, hogy a vendégekben mennyi energia maradt a back-to-back második felére úgy, hogy Harrisre és Greenre nem számíthatnak, Embiid pedig közel sem egészséges - azért így még a Pistons ellen sem lesz könnyű dolguk, pedig Granték 1-6-ra állnak csak. A hazaiaknál a fő gond a támadójáték, nincs playmakerük, nincs pontszerzőjük, így nagyon nehezen szereznek kosarakat és Cade Cunningham egyelőre csak a téglákat gyártja - a meccs fontos kérdése, hogy őt sikerül-e formába hozniuk, mert Dwane Casey vezetőedző szerint ez lehet mostanában az egyik fő céljuk. 

 

Atlanta Hawks - Utah Jazz 00:30

Itt a Hawks játszik back-to-backet, Trae Youngék előző este Brooklynban kaptak ki, de otthon eddig 3-0-ra állnak, úgyhogy a fáradtság és az utóbbi négy meccsből elszenvedett három vereség ellenére nem lehet őket leírni. A formájuk felett viszont elsiklani sem szabad, főleg úgy, hogy a Jazz eddig 6-1-et hozott és pihentebb is, mint ellenfele - idegenben is 3-1-es mérlegük van Ingleséknek, úgyhogy magabiztosak lehetnek. A Capela-Gobert centerpárbajt érdemes lesz figyelni, ahogy azt is, hogy a Mitchell-Conley páros mennyire tudja előhúzni a legutóbb látott ponterős énjét, amire az atlantai gépezet ellen azért alighanem szükségük lesz. A hazaiak támadásban nem rosszak, de védekezni nem nagyon tudnak eddig, ha okosan játszik a Utah, akkor ezt képes lehet megbüntetni. 

 

Miami Heat - Boston Celtics 00:30 (Sport 1)

A játéknap keleti rangadója, amelyen előzetesen azért masszív favorit a Miami akkor is, ha ilyen párharcokban nem mindig számít az, hogy mi történt addig. A floridaiak eddig a liga egyik legstabilabb csapatát alkotják, 6-1-re állnak, övék a ligaelső védekezés, az előző két meccsükön egyaránt eljutottak legalább 125 dobott pontig, Kyle Lowry is belendült, Jimmy Butler és Tyler Herro remek formában van, úgyhogy igazából minden mellettük szól. A gyengén rajtoló Bostonnál belső problémák is jelentkeztek mostanában, a végjátékokban sem túl jók, támadásban elég egysíkúak, ami a Heat-védekezés ellen nem igazán biztató, ráadásul fáradtabbak, hiszen back-to-back érkeznek - igaz, előző este éppen nyertek Orlandóban úgy, hogy csak 79 pontot kaptak. A Miami esélyesebb, de ez éppen ideális meccs lehetne a Celticsnek is ahhoz, hogy fordítson a szezonján...

 

Phoenix Suns - Houston Rockets 03:00

Kötelező meccs a Suns számára, Chris Paulék legutóbb nagy hátrányból fordítottak és húzták be sorozatban második győzelmüket, de most a liga egyik leggyengébbnek tartott csapatával szemben, otthon megint nem hibázhatnak. A Rockets persze képes lehet a bravúrra, legutóbb egy dobáson múlt, hogy nem nyert a Lakers otthonában, úgyhogy most is okozhat meglepetést, ha a Porter Jr.-Green páros jó napot fog ki és mondjuk Christian Wood is jól céloz - a Phoenix éppen elöl döcög eddig, nem jönnek olyan könnyek a kosarak, mint mondjuk a tavalyi playoffban. A hazaiak dolgát nehezíti, hogy Payne és Ayton sem léphet pályára, míg a Rocketsnél Danuel House Jr. nem játszhat sérülés miatt, a betegséggel bajlódó Eric Gordon viszont a hírek szerint ott lehet a parketten. 

 

Los Angeles Lakers - Oklahoma City Thunder 03:30

A Lakers ha nem is gálázva, de elindult felfelé, sorozatban hármat nyert és papíron most is egyértelmű esélyes, azt viszont ne feledjük, hogy nemrég éppen Oklahoma Cityben kapott ki 123-115-re - a Thundernek az egész szezonban az az egyetlen győzelme eddig. Persze ahhoz képest most már előrébb tart a Lakers, játszhat LeBron James is és a négy veterán sztár legutóbb már egyszerre mozgott jól, támadásban összeszedték magukat, úgyhogy bizakodóak lehetnek. A Thunder az említett győzelem óta simán kikapott a Warriorstól, majd szoros meccsen a Clipperstől, mindkét meccsen 95 pont alatt maradt, ha ezen nem tud jelentősen javítani a gárda, akkor most nem lesz esélye a bravúrra. A vendégeknél Dort játéka kérdéses, a hazaiaknál pedig valószínűleg ezúttal sem számíthatnak Dwight Howardra, de nélküle is meg kellene oldaniuk a feladatot. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus