Hajnalban Heat-Warriors és Nets-Bulls

Pályára lép a Suns, és a jó formában lévő OKC is, nézzük a játéknap felvezetőjét.

Brooklyn Nets - Chicago Bulls 00:30

Nem sokkal a meccs kezdete előtt látott napvilágot, hogy Steve Nash közös megegyezéssel távozik a Nets kispadjáról, és a helyét várhatóan Ime Udoka veszi át - a Bulls ellen megbízott vezetőedzőként Jacque Vaughn irányíthatja a csapatot.

A Brooklyn megtörte a vereségszériáját, előző este leizmozta a Pacerst, de azt azért túlzás lenne állítani, hogy igazán jól játszott volna, védekezésben ezúttal sem volt meg a kellő stabilitás. Ben Simmons kihagyta az összecsapást térdproblémák miatt, és ezúttal sem tudja vállalni a játékot. A Bulls egy nappal többet pihenhetett, viszont az utóbbi két mérkőzését elbukta 114 és 129 kapott ponttal, nincsenek jó formában a vendégek, főleg szintén a védekezésükkel vannak problémák, ráadásul idegenben eddig csak egy mérkőzést tudtak megnyerni. Ezen felül a sérültlistájuk is tartalmas: Drummond biztosan nem játszik, de LaVine, Dosunmu és White pályára lépése is erősen kérdéses - az esélyeik nagyrészt azon múlnak, hogy végül ki lesz ott a parketten annak ellenére, hogy a Nets fáradtabb és zaklatottabb. 

 

Miami Heat - Golden State Warriors 00:30

Két csalódott csapatról beszélünk, egyelőre a Heat és a Warriors is alulteljesít a várakozásokhoz képest, mindkét oldalon a védekezés, az akarat, a fegyelem hiányzik kicsit - a Miami két, a Golden State három meccset nyert meg, előbbi a Kingstől, utóbbi pedig a Hornets-Pistons párostól kapott ki az utóbbi napokban. Most tehát mindketten szeretnének javítani, a kérdés pedig az, hogy fejben ki tudja magát jobban összeszedni, megkeményíteni az akaratát - a Warriorsnál Draymond Green kicsit már felkérdezte a brigádot, meglátjuk, hogy ennek lesz-e hozadéka. A címvédőnél Klay Thompson visszatérhet, Steph Currynek viszont van egy kisebb sérülése, és hivatalosan kérdéses a pályára lépése, ha ő pihenne, akkor azért a floridaiak felé billenne a mérleg nyelve - náluk nincs új sérült, Dewayne Dedmon is bevethető állapotban van.

 

Oklahoma City Thunder - Orlando Magic 01:00

A Thunder a 0-3-as rajt óta 3-0-ban van, legutóbb a Dallast lepte meg a társaság, és bár a játék azért hagy kívánnivalót maga után, de az eredmények megérkeztek, Shai Gilgeous-Alexandert pedig meg is választották Nyugaton a Hét Játékosának. A Magic a Hornets ellen megtörte a vereségsorozatát, aztán a Dallastól szoros küzdelemben kikapott Luka Doncic 44 pontjával, de ott sem volt elveszett a gárda, ahogy az a legtöbb veresége után elmondható idén. Nehéz jósolni, játékban egyik fél sem túl acélos, de a Thunder jobb formában van, a hazai pálya is segíti és SGA révén van egy megbízható vezére, ami az Orlandónál egyelőre hiányzik - ráadásul a vendégeknél többen sérültek is, a hazaiaknál Giddey az, aki továbbra sem játszhat. 

 

Phoenix Suns - Minnesota Timberwolves 03:00

A Suns zsinórban négyet nyert, míg a Minnesota továbbra is ingadozik, legutóbb éppen kikapott és 100 pont alatt maradt a Spurs ellen, jelenleg 4-3-ra áll. A Phoenix összeszokottabb, stabilabb, olajozottabban működő gépezet, amely Deandre Ayton nélkül is jó formában van, Devin Booker kiváló időszakát éli, Chris Paul szórja a 10+ gólpasszokat, gördülékeny a játékuk, így egyértelműen ők a favoritok. A Wolves a magasaiban bízhatna Ayton nélkül, hiszen a Gobert-Towns páros komoly károkat képes okozni, de egyelőre nem igazán tudnak hatékonyan együtt dolgozni, így nem biztos, hogy ki tudják aknázni ezt az előnyüket. A Sunsnál Craig játéka kérdéses, de egyébként a "lényeg" ott lehet a parketten, ha a centergondot megoldják, akkor nekik áll a zászló.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus