Hajnalban Hornets-Celtics és Blazers-Clippers

Pályán a Bucks, a Nets, a Nuggets, a Hawks és a Heat is, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a meccsek előtt. 

 

Charlotte Hornets - Boston Celtics 01:00

Mindkét csapat back-to-backet játszik és mindkettő győzelemből érkezik, a Hornets Brooklynban, a Celtics pedig Houstonban nyert - nincs egy súlyban a kettő, a Charlotte bravúrt mutatott be, míg a Boston egy kötelezőt hozott. Eddig abszolút meggyőzőbb is a Hornets, nagyon működik a gépezet elöl-hátul, látványosan játszanak, járatják a labdát, Ball és Bridges pedig szenzációs formában van, miközben a Boston azért eléggé akadozik, ráadásul Jaylen Brown meg is sérült. Ezek alapján most is jó esélyei vannak a Hornetsnek hazai pályán és Brown nélkül ha nem is bravúrnak, de mindenképpen szép eredménynek számítana Tatumék részéről, ha nyerni tudnának az eddig veretlen Haywardék otthonában. 

 

Indiana Pacers - Milwaukee Bucks 01:00

A Bucks hullámzó teljesítménnyel nyitotta a szezont, volt már nagy győzelme és csúfos veresége is, míg a Pacers két hosszabbításos mérkőzésből érkezik, legutóbb éppen azt a Miamit verte meg, amely előtte megsemmisítette a Milwaukee-t. Az erőviszonyok azért inkább a vendégek mellett szólnak, a bajnok nyilván mindenhol esélyes, de Holiday valószínűleg, Lopez pedig biztosan nem fog még pályára lépni a vendégeknél, ez pedig megnehezíti a dolgukat - a Giannis-Middleton párostól mindenképpen kell az extra, de nem lesz könnyű dolguk Sabonisékkal szemben, ráadásul magas poszton különösen bajban lehetnek, ha nincs Lopez. A hazaiaknál Brogdon és Duarte párosa eddig remekel, ha az újonc formája kitart, akkor bennük lehet a meglepetés LeVert és Warren nélkül is. 

 

Atlanta Hawks - Detroit Pistons 01:30

Itt egyértelműek az erőviszonyok, a Hawks egy vereség után ugyan legutóbb nagyon gyenge játékkal kikapott, de otthon nyilvánvalóan favoritnak számít a mezőny végére várt Detroittal szemben. A vendégek eddig támadásban nagyon harmatosak, az első két meccsükön a 90 pontot sem érték el, ennyivel természetesen nem lehet reális győzelmi reményük, ráadásul Cunningham továbbra sem játszhat, úgyhogy nagy változásban nem bízhatnak - nincs érdemi playmakerük, sem shooterük ahhoz, hogy az Atlantához hasonló gépezetük legyen. A hazaiaknál már van esély Danilo Gallinari játékára is, de a fő kérdés inkább az, hogy a legutóbbi pocsék dobóformát le tudják-e rázni magukról Trae Youngék - akkor nagyon besültek a Cavs ellen, azzal most is lehetnek gondjaik.

 

Brooklyn Nets - Washington Wizards 01:30

A Nets back-to-backet játszik a Charlotte elleni hazai vereség után és a csapat azért meg is kapta már a kemény kérdéseket a gyengébb rajttal kapcsolatban - meglátjuk, hogy hogyan reagálnak erre Kevin Duranték a pályán. James Harden meg nem kapott büntetői is témát szolgáltatnak, de kérdés, hogy felpörög-e a gárda, mert magyarázkodás ide vagy oda, egyelőre a játék finoman szólva sem az igazi. A Wizards viszont várakozáson felül rajtolt, legutóbb Bradley Beal nélkül is nyert, de a házi pontkirályra azért nagy szükségük lenne egy ilyen mérkőzésen, a visszatérése viszont továbbra sem biztos, lehet, hogy ismét nélküle kell helytállniuk. A vendégek pihentebbek, teher sincs rajtuk és eddig a formájuk is rendben van, míg a hazaiak minőségibbek, otthon vannak, viszont a hangulat nem az igazi és fáradtak is.

 

Miami Heat - Orlando Magic 01:30

A floridai derbin kötelező a győzelem a Heatnek, a Magic ugyan bemutatott egy bravúrt New Yorkban, de most back-to-back, fáradtabban lép pályára, a Miami pedig természetesen jóval komolyabb kerettel bír, mint ellenfele. Ezzel együtt legutóbb nagyon gyenge támadójátékkal kapott ki a Spoelstra-legénység, a dobóformájukat rendbe kell tenniük, illetve akkor nem volt megoldásuk Kyle Lowry hiányára, most viszont muszáj lesz valamit kitalálniuk - az irányító játéka továbbra is erősen kérdéses, bár nem zárják ki, hogy visszatér. Akárhogy is, de otthon nem szabadna kikapniuk Butleréknek, egész más célokért küzdenek, mint az Orlando, ráadásul a fáradtabb vendégeknél jó pár hiányzó is lesz. 

 

Toronto Raptors - Chicago Bulls 01:30

A Chicago 3-0-val kezdte a szezont, úgyhogy most idegenben is lehet esélye a gárdának, bár támadásban egyelőre még csak tanulják a közös játékot, de védekezésben már most is jók és eddig elöl is mindig akadt valaki, aki hozzátette a szükséges pluszt. A Raptors jobban akadozik, a Boston elleni kiütéses győzelem mellett két gyenge produkcióval elszenvedett vereséget tudnak felmutatni a kanadaiak és jelenleg egyáltalán nem mondhatjuk, hogy esélyesebbek, még otthon sem. Náluk Pascal Siakam nem játszhat továbbra sem, míg a Bulls terveit Nik Vucsevics megfázása boríthatja, a center játéka kérdéses betegség miatt, rá azért elég nagy szükségük lenne az ezen a poszton sovány Raptorsszal szemben.

 

Minnesota Timberwolves - New Orleans Pelicans 02:00

A felek két napja találkoztak, akkor pontszegény meccsen nyert a Minnesota, most pedig megint hasonlóra készül a csapat: kemény védekezésre és három egyénisége támadójátékára építve akar újabb győzelmet behúzni. A New Orleans gyengén kezdett, a 0-3-as mérleg mellett a játékkal is komoly gondok vannak és Zion Williamson nélkül egyelőre minden átütőerőt nélkülöz a társaság, meglátjuk, hogy a Minny ezt rövid időn belül másodszor is meg tudja-e büntetni. A vendégeknél Josh Hart játéka is kérdéses, lehet, hogy rá sem számíthatnak, míg a Wolvesnál mindenki bevethető, akire igazán szükség van, ez is Townsék mellett szól.

 

Denver Nuggets - Cleveland Cavaliers 03:00

Ez érdekes meccs lehet, a Denver persze alapvetően toronymagas favorit, de a Cavs már mutatott biztató dolgokat az első három találkozója alatt. A Nuggetsnél kitűzték a "Meccs Védője" díjat, ez pedig eddig hatásos, mert hátul kategóriákkal élesebbek, mint a korábbi években, ha ez most is így lesz, akkor nem nagyon lehet gondjuk, de ha kicsit lazulnak, akkor a hátul legutóbb nagyot javuló Cleveland okozhat meglepetés. Darius Garland sérült a vendégeknél, kérdéses a játéka, de érdekes lesz látni, hogy az ohiói magas szerkezet mire megy Nikola Jokiccsal szemben, mennyire tudják limitálni Allenék a regnáló MVP-t. A hazaiaknál nincs új sérült, az eddig látott keret most is rendelkezésre áll. 

 

Los Angeles Clippers - Portland Trail Blazers 04:30

A Clippers 0-2-vel kezdett, a Portland viszont egy csalódást keltő hazai vereség után ízekre szedte a Phoenixet, meglátjuk, hogy most melyik arcát mutatja a gárda. CJ McCollum remek formában van és a Suns elleni támadójátékkal most is minden esélye meglenne az oregoni alakulatnak, annyi, hogy Norman Powell és Tony Snell sem bevethető jelen pillanatban, ez nyilván nem segíti az egyébként rövid rotációt. A Clippersnél eddig elsősorban a védekezés jelent gondot, támadásban Paul George nagy formában van és körülötte még tartalékosan is rendben vannak nagyjából, de amíg hátul nem válnak szigorúbbá, addig lehetnek gondjaik - ha mondjuk Eric Bledsoe lassítja Damian Lillardot, az hozhat nekik sikert, de valamit mindenképpen változtatniuk kell védekezésben. Ibaka még mindig nincs, de Batum már debütált és elvileg rá most is számíthatnak. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus