Hajnalban Jazz-Celtics ütközet, pályán a Cavs és a Blazers is

Otthon javíthat a Minnesota, idegenben a Cleveland - egy rangadón folytatná sikerszériáját a Celtics - Lillard nélkül meccsel a Blazers.

 

Charlotte Hornets - Cleveland Cavaliers 01:00

Komoly pofonba szaladt bele előző este a Cleveland, hiszen még 80 pontot sem tudtak dobni LeBron Jamesék Miamiban, ráadásul Kevin Love ismét megsérült és valószínűleg nem lehet ott most a pályán - egyébként is idegenbeli back-to-backet vív a gárda, így nincs könnyű helyzetben. A Hornets viszont lazán, teher nélkül hozza a győzelmeket most már meccsek óta, sorozatban négynél járnak Kemba Walkerék és bár a Cavs azért minőségibb kerettel rendelkezik, a mentális "súlyokat", valamint a fáradtságot is figyelembe véve bőven lehet keresnivalója. Fontos lesz, hogy a palánk alatt dominálni tud-e Dwight Howard, illetve hogy Kemba Walker hozza-e az extrát, de ha a Cleveland támadójátéka nem javul fel drasztikusan a Heat elleni produkcióhoz képest, akkor arra talán nem is lesz szükség... 

Orlando Magic - Brooklyn Nets 01:00

A Nets három szoros vereség után igyekszik javítani, míg a Magic szintén három vereség után legutóbb már javított a Phoenix ellen, meglátjuk, hogy a Brooklynt is le tudja-e gyűrni - idén eddig három szoros találkozót vívtak egymással a felek és 2-1-re Dinwiddie-ék vezetnek. Új sérült egyik oldalon sincs, a hazai pálya mindenképpen az Orlandót segíti, de a nagy kérdés az, hogy melyik együttes stílusa fog érvényesülni: a Nets általában sok pontot dob, de nagyon sokat is kap (110 felett rendszeresen), míg a Magic éppen a támadóoldalon gyengélkedik és ritkán éri el mostanában a száz egységet. 

Philadelphia 76ers - New York Knicks 01:00

A liga egyik legjobb formában lévő csapata jelenleg a Sixers és az ilyen, kötelezőnek számító meccseket mostanában nagyon magabiztosan hozta, komoly meglepetés lenne, ha éppen a Knicks szorítaná meg Simmonsékat. Persze a vendégek az utóbbi időben azért játszottak szoros és jó meccseket, nyeregettek is, úgyhogy leírni nem lehet őket, a Burke-Beasley-Hardaway trió bármikor megszórhatja magát, de egy pontpárbajban is inkább a Phillyre fogadnánk és összességében csak akkor kerülhetnek bajba Embiidék, ha nem megfelelően állnak hozzá a meccshez. Erről az utóbbi időben szó sem volt, szavakkal és tettekkel is nyomatékosították, hogy ők az elsőkörös pályaelőnyért játszanak, ki akarják használni, hogy az alapszakasz végén jó a sorsolásuk, ráadásul a Cavs vereségével még a harmadik hely is ott van az orruk előtt. 

Memphis Grizzlies - Portland Trail Blazers 02:00

Ugyan back-to-backet játszik a Blazers és Damian Lillard nem lesz ott a csapattal, így is egyértelműen esélyesebbek a vendégek, hiszen a liga TOP5 csapatáról beszélünk, de zárójelben említsük meg, hogy a Memphis legutóbb kissé értelmezhetetlen győzelmet aratott Minnesotában. Marc Gasolék is a TOP5-ben vannak, csak hátulról, így a két csapat közötti különbség még Lillard nélkül sem kérdés, de ha nem szívja fel magát kellően a fáradtabb venedégcsapat, akkor a Grizzlies képes lehet a meglepetésre - náluk az a kérdés, hogy mennyire "éhesek", de a nyilatkozatok alapján szeretnének azért nyerni. 

Minnesota Timberwolves - Atlanta Hawks 02:00

Az előző találkozónál szóba került a Minnesota hatalmas hazai égése, most pedig egy nagyon hasonló feladatot kell megoldaniuk Wigginséknek - ha most sem nyernek, az a rájátszásukba kerülhet majd. Kérdés, hogy sikerült-e kiküszöbölni a Grizzlies elleni hibákat, Tom Thibodeau valószínűleg finoman jelezte a játékosoknak, hogy ennél többet szeretne látni a pályán és meglepődnénk, ha most nem tennék oda magukat maximálisan a hazaiak - márpedig ha ez megtörténik, akkor a Hawksnak túl sok keresnivalója nem lehet. Dennis Schröder egyébként nem is lép majd pályára és bár John Collins valószínűleg ott lesz a parketten, nem igazán látni, hogy mivel tudna nyerni a vendégcsapat - csak éppen a Memphisnél sem lehetett látni ilyet, aztán... 

Utah Jazz - Boston Celtics 03:30

Ez érdekes meccs lehet, mert a Boston továbbra is nélkülözi Kyrie Irvinget és Marcus Smartot, sőt, most Marcus Morris sem lesz ott, így Al Horford mellett abszolút a Brown-Tatum kettősnek kell húznia a szekeret, pedig Morris nagy formában volt az utóbbi időben. A gondjaik ellenére sorozatban négy mérkőzést nyertek, egyszer sem kaptak száz pont felett és ha ezt a védekezést most is hozzák, akkor lehet keresnivalójuk, bár ezen a téren a Jazzt sem kell félteni, ráadásul Mitchellék támadásban is képesek extra dolgokra. Igazából hazai pályán ez a derbi most inkább a Utah-nak áll, egy hárommeccses idegenbeli túra után tértek haza Gobert-ék és nagyon kell nekik a siker a playoff-harc miatt, egy vereség sokat rontana a helyzetükön. 

Phoenix Suns - Los Angeles Clippers 04:00

A back-to-back második felén lép pályára a Clippers, de így is kötelező nyernie, hiszen a zsinórban tizenkét vereségből érkező Suns azért elég ritkán fejt ki ellenállást mostanság, még hazai pályán sem jelent komoly kihívást ellenfeleinek. Booker és Warren ezúttal is hiányzik majd, így néhány villanásnál többre nem igazán számíthatunk Josh Jacksonéktól, a vendégeknek viszont borzasztóan kellene ez a meccs is ahhoz, hogy odaérjenek a rájátszásba, hiszen másfél mérkőzés a lemaradásuk a Minnesotával szemben. Danilo Gallinari egyelőre nem bevethető és jó eséllyel Milos Teodoszics sem léphet majd pályára, ami azért komoly nehezítő tényező, de Lou Williamsék így sem hibázhatnak. 

Los Angeles Lakers - Dallas Mavericks 04:30

Itt a Mavs játszik back-to-backet, miután előző este nyerni tudott Sacramentóban, de most azért inkbáb a Lakers tűnik esélyesnek előzetesen - a hazaiak pihentebbek és nagyobb játékerőt képviselnek akkor is, ha borzasztó szűk a rotációjuk a rengeteg sérült miatt. Az, hogy a kezdőknek 40 percezniük kell, talán nem bír majd akkora jelentőséggel a fáradtabb Dallas ellen, hiszen Nowitzkiék ráadásul egyébként is nagyon gyengén oldják meg a szoros végjátékokat az idei szezonban. A hírek szerint egyébként Powell és Noel is játszhat most a texasiaknál, Barea viszont nem, míg a Los Angelesnél Thomas biztosan hiányozni fog, Ingram játékára viszont van valamennyi esély. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus