Hajnalban Jazz-Mavericks a Sport TV-n

Torontóban, New Orleansban és Salt Lake Cityben is hatodik mérkőzést játszanak - mindhárom párharc véget érhet ezen a ponton, de mindhárom esetében a kiesés elől menekülő csapaté a hazai pálya.

 

Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 01:00

Itt 3-0 is volt már az állás nem olyan régen, akkor úgy tűnt, hogy csak a becsületgyőzelem lehet a kérdés a Raptors részéről, azóta viszont fordult a széljárás: egyrészt összejött a becsületgyőzelem, másrészt legutóbb Philadelphiában is nyerni tudott az irányítást abszolút magához rangadó Nurse-legénység. A Philly lélektelenül, erőtlenül lézengett az előző találkozón, majd James Harden és Joel Embiid is "kellemetlen" nyilatkozatot tett, de egyikük sem vállalta a felelősséget - márpedig Harden botrányos szériát fut eddig, Embiidnek pedig vezérként nem szabadna hagynia, hogy ennyire szétessen fejben a csapata.

Most visszatér a párharc Kanadába, Matisse Thybulle ismét nem állhat rendelkezésre a Sixersnél, de a kulcskérdés nem ez, hanem a mentalitás lesz: ha a legutóbbi lötyögést látjuk Embiidéktől, akkor 3-3 lesz az állás a nap végén, ha összeszedik magukat hátul, akkor lesz esélyük, ha pedig az utóbbi két találkozón kissé megboruló támadójátékukat is összekapják, akkor minden bizonnyal lezárják a szériát. A Raptorsnak továbbra sincs vesztenivalója, 0-3 után ők "bónuszban" vannak, ráadásul a hírek szerint Frad VanVleet most sem tud játszani, a hivatalos sérültjelentésben "valószínűtlen" besorolást kapott. Viszont Siakamék az előző találkozókon nagyon szigorú, fizikális és koncentrált játékot mutatottak be, legutóbb végig ők diktáltak, nekik ezt kell folytatni, a többi nem rajtuk múlik - aggódjon csak Doc Rivers és a Sixers azon, hogy kieshet 3-0-ról...

A párharc állása: 3-2 a 76ers javára.

 

 

New Orleans Pelicans - Phoenix Suns 01:30

Ez egy fordulatos, oda-vissza billegő párharc eddig, amelyben legutóbb a Suns került fölénybe, Mikal Bridges szenzációs meccsével és remek védekezéssel egyértelműen a Pelicans fölé nőtt az első kiemelt. A kérdés az, hogy Bridgesben van-e még egy ilyen meccs elöl-hátul, mert elsősorban miatta tudták limitálni az Ingram-McCollum párost is, illetve magas poszton is tartaniuk kell minimum a legutóbbi szintjüket, ha győzni szeretnének. Ez persze nem lesz egyszerű, a Pelicanst láttuk már jobban játszani a legutóbbinál, a három kulcsember (a két említett mellett Jonas Valanciunas a harmadik) közül bárki képes úgy elkapni a fonalat, hogy az döntő faktor legyen egy-egy este, ráadásul úgy fest, hogy Ingram ujjsérülése sem komoly, ott lehet a parketten. Otthon most már a kiesés elkerüléséért játszik a gárda, meglátjuk, hogy ez mit hoz ki belőle, mennyit számít majd az, hogy a Phoenix rutinosabb ilyen helyzetben - Devin Booker elvileg még mindig nem játszhat, bár Adrian Wojnarowski információi szerint nagyon azon vannak a klubnál, hogy valahogy összedrótozzák már most vagy legrosszabb esetben egy esetleges hetedik meccsre.

A párharc állása: 3-2 a Suns javára.

 

 

Utah Jazz - Dallas Mavericks 04:00 (Sport 1)

Itt legutóbb kiütéses győzelmet aratott a Mavericks, Luka Doncic oktatott és a teljes dallasi védekezés ízekre szedte a Jazzt, amely maximálisan maga alá került mentálisan és a játék minden elemében is. Ezt tetézi Donovan Mitchell sérülése, de a hírek szerint akkora baja nincs és mivel a kiesés elkerülése a tét, ezért ott lesz a pályán, de kérdés, hogy ez mennyire jó ötlet - a hátvéd gyalázatos szériát fut, a védekezése teljességgel értékelhetetlen és támadásban is inkább csak erőlködik, finoman szólva nem működik vele a csapat. A Mavs nyugodtabb lehet, a széria során eddig többször érvényesült a Kidd-legénység akarata, a Jazznél pedig komoly gondok vannak fejben, a kémia sem az igazi és taktikailag, szerkezetileg is jobb ez a matchup a Dallasnak. A vendégeknél nincs sérült, mindenki bevethető az eddigi rotációból, így nincs más hátra, mint előre - minden esélyük megvan Doncicéknak a továbbjutásra, meglátjuk, hogy a szakadék szélén mennyire lesz kétségbeesett az otthon azért mindig masszív Utah. 

A párharc állása: 3-2 a Mavericks javára.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus