Hajnalban jön a Bucks-Nets újabb felvonása

Lesz Miami-Dallas és Clippers-Raptors, újrázik a Pelicans és a Warriors, de pályára lép a Suns is.

Cleveland Cavaliers - Phoenix Suns 01:00

A meccs egyértelmű esélyese a Suns, amely győzelem esetén ismét vezetni fogja a ligát, ha viszont esetleg becsúszik egy baki, akkor visszaesik a második helyre a Jazz mögé. Devin Bookerék legutóbb is nagyon-nagyon kiszámolták, hogy mennyi energia szükséges egy ilyen sikerhez, arra számíthatunk, hogy most sem akarnak majd megszakadni, de a Cavs teljesen más szint, zsinórban hat vereség után, minden szempontból rossz passzban lép pályára. Ezen felül nem számíthat Darius Garlandra sem, ami tovább nehezíti a hazai csapat helyzetét, miközben a Phoenixnél a megszokott rotáció bevethető, úgyhogy ilyen gond sem lehet. Ordas nagy meglepetés lenne a clevelandi győzelem.

Detroit Pistons - Charlotte Hornets 01:00

Itt alapvetően nyernie kellene a Charlotte-nak, James Borrego legénysége még küzd a playin-helyekért, de nincs igazán jó formában, míg a Detroit back-to-backet játszik, de értelemszerűen teljesen más célokkal, más szintű kerettel rendelkezik, mint ellenfele. Ettől függetlenül Saddiq Bey vezetésével bármikor képesek lehetnek bármire, pláne otthon, úgyhogy könnyű dolga azért nem lesz a Hornetsnek, főleg úgy, hogy Miles Bridges nem játszhat, mert bekerült az egészségügyi protokoll alá. A vendégeknél rajta kívül a még mindig sérült Gordon Hayward, illetve PJ Washington, Devonte' Graham és Cody Martin sem léphet pályára, úgyhogy elég foghíjasak lesznek annak ellenére, hogy Ball és Monk már visszatérhetett - meglátjuk, hogy hozni tudják-e így a papíron kötelező győzelmet. 

Milwaukee Bucks - Brooklyn Nets 01:30

A felek két napja ugyanitt találkoztak, akkor kiváló meccsen, egy labdányi különbséggel győzött a Bucks, most meglátjuk, hogy vissza tud-e vágni a Brooklyn. A keretekben elvileg nem lesz változás ahhoz a meccshez képest, így az a kérdés, hogy mi lehet más - Giannis Antetokounmpóra lesz-e bármilyen megoldásuk Kevin Durantéknek, milyen napot fognak ki a sztárok, valamelyik edző variál-e taktikailag, ahogy majd a playoffban kelleni fog. Természetesen ez a játéknap kiemelkedő mérkőzése, két bajnokesélyes feszül majd egymásnak és vasárnap este nem is kellett bennük csalódnunk, most is hasonlót várunk - annyi, hogy ha megint a Milwaukee nyer, akkor tényleg erősen megközelíti a Brooklynt a tabellán és még érdekes lehet köztük az alapszakasz hajrájra a keleti második-harmadik helyért.

Miami Heat - Dallas Mavericks 02:00

Mindkét csapatnak fontos ez a mérkőzés, hiszen mindketten a playin elkerüléséért küzdenek és egyikük sem teljesít igazán meggyőző alapszakaszt. A Heat most éppen megnyerte az előző három meccsét és játékban is felfelé ível, talán rátalált valamire a gárda, míg a Dallas jobban akadozik, de kérdés, hogy ez csak Kings-fóbia volt-e - az utóbbi kilenc meccsből hármat vesztettek el a texasiak, mindegyiket a Sacramentóval szemben. A vendégeknél mindenesetre Porzingis még most sem lesz a hírek szerint és Hardaway Jr. pályára lépése is erősen kérdéses, ahogy Kleber játéka sem biztos - közben a túloldalon Oladipóról nincs friss hír és Herro sem játszhat még, míg Iguodala bevethetősége kérdéses. Nehéz mit jósolni, Adebayóék jók lehetnek a palánk alatt, a Butler-Doncic csata is érdekesnek tűnik, de eléggé megtippelhetetlen, hogy a két hullámzó csapat éppen mire megy majd egymással - az biztos, hogy a győzelem borzasztóan kellene nekik, a motivációval aligha lesz gond. 

New Orleans Pelicans - Golden State Warriors 02:00

Back-to-back találkoznak a csapatok, előző este Steph Curry 41 pontos parádéjával igazából végig vezetve, magabiztosan nyert a Warriors, erre kellene most válaszolnia valamit a New Orleansnak. Zion Williamsonék viszont kifutnak már az időből, nincs igazán esélyük arra, hogy még megcsípjenek egy playin-helyet, meglátjuk, hogy mentálisan mennyire lesznek topon, de az biztos, hogy az előző estinél elöl-hátul koncentráltabb játék kell tőlük, ha akarnak valamit. A Warriors összességében jó formában van, fel is jött a nyugati nyolcadik helyre, ezt fontos lenne megtartania a Kerr-legénységnek, a keret pedig elvileg nem változik a tegnapi meccshez képest, úgyhogy minden adott az újabb sikerhez - persze ez szokás szerint nagyon nagy részben Curryn múlik...

Oklahoma City Thunder - Sacramento Kings 02:00

Lényegtelen nyugati alsóházi derbi, egyik csapatnak sincs már esélye semmire, ugyan a Kingsnek papíron még van sansza a playinre, de ez a gyakorlatban szinte nulla, így nem nagyon számít, hogy itt mi történik majd. Alapvetően azért jobb csapat a Sacto, mostanában több jó együttest meg is viccelt még Fox nélkül is, igaz, most már Haliburton is kidőlt, úgyhogy még inkább tartalékosak lesznek, főleg irányító poszton. Nagy kérdés, hogy érdekli-e őket a mérkőzés, ha igen, akkor még így is bőven lehet esélyük a liga egyik legrosszabb, legtartalékosabb, legfiatalabb csapatával szemben, hiszen a Thundernél már rég nem cél az, hogy meccseket nyerjenek...

Los Angeles Clippers - Toronto Raptors 04:00

A Clippers kicsit megtorpant az utóbbi időben és elvesztette az előző három mérkőzését, de ebben azért voltak komoly rangadók is, most pedig lehet javítani - Kawhi Leonard már visszatért legutóbb és bár nem 100%-os, de nyilván így is sokat tud hozzátenni, úgyhogy most otthon esélyesebbnek számítanak, mint a Toronto. A vendégek három vereség után legutóbb szétszedték a Lakerst, a Lowry-Siakam páros varázslatos meccset produkált, ha bármi hasonlót összeraknak most is, akkor természetesen lesz esélyük, de valószínűleg most is lesz fontos hiányzójuk (legutóbb Anunoby és VanVleet nem játszott), a Clippers pedig a vereségek ellenére nyilván jobban egyben van és mivel a Nuggets előző este kikapott, így továbbra is teljesen reális esélye van a nyugati harmadik hely megszerzésére. A hazaiaknál a Beverley-Ibaka páros továbbra is sérült, de a többiek elvileg bevethetőek. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus