Hajnalban jön a keleti döntő negyedik meccse Bostonban

A nyomás a Celticsen van, a hazaiaknak ismét egyenlíteniük kell - mindkét oldalon találunk fontos sérülteket, de a várakozások szerint a legtöbbjük ott lesz a parketten.

Boston Celtics - Miami Heat 02:30 (Sport 1)

A várakozásoknak megfelelően hullámzó szériát látunk és bár összességében többször érvényesült a Celtics akarata, mégis a Heat vezet 2-1-re, köszönhetően két extra negyednek. A floridaiak legutóbb úgy vették vissza a pályaelőnyt, hogy Jimmy Butler a teljes második félidőt kihagyta, így most a Bostonon van a sor: a hazaiak nem kaphatnak ki megint saját közönségük előtt, 1-3-ról nagyon nehéz dolguk lenne, muszáj kiegyenlíteniük és 2-2-vel, pályaelőny nélkül, de egál állással visszamenniük Miamiba.

A fő kérdés mindenképpen a sérültjelentés, Butler térdét kezeli a Heat és a legutóbbi információk szerint ha nem is 100%-os állapotban, de ott lesz a pályán, aztán hogy végigbírja-e a mérkőzést, az más kérdés. Kyle Lowry legutóbb visszatért, de továbbra sem teljesen egészséges és ismét kérdéses besorolást kapott, ahogy egyébként PJ Tucker, Max Strus, Gabe Vincent és Tyler Herro is - itt utóbbi az érdekes, aki szintén megsérült legutóbb, előbbi három eddig is kérdéses volt már jó ideje és mégis mindig játszottak. A Bostonnál Marcus Smart és Jayson Tatum sorsa bizonytalan, de közülük inkább előbbié lóg a levegőben: Tatum szinte biztosan játszik az információk szerint, Smart bokája viszont vizesedik, jelen pillanatban még nem vehető 100%-ra, hogy vállalni tudja a játékot. Rajtuk kívül még Robert Williams III-ről kell szólnunk, aki legutóbb nem tudott játszani a térde miatt és az elmúlt hét meccsből ötöt is kihagyott emiatt, az egész playoffban küszködik ezzel, ami elég aggasztó a csapat számára - az ő állapota hivatalosan day-to-day, most még nem tudták megmondani, hogy pályára lép-e.

Így nyilván elég nehéz stratégiát tervezni, de azt is elmondhatjuk, hogy az eddigi három meccs nem a zseniális és váratlan taktikai húzásokról szólt: igen, Erik Spoelstra módosított itt, Ime Udoka válaszolt ott, de alapvetően a hozzáállás, a mentális állapot, a keménység döntött, amelyik csapat agresszívebb és koncentráltabb volt, az tudott nyerni. Most is ez lehet a fő kérdés, Lowry visszatérése azért érezhetően dobott egy kicsit a Heaten és nagyon kellett nekik Bam Adebayo kiemelkedő teljesítménye is, kérdés, hogy ezekkel lehet-e stabilan számolni - míg a Bostonnál Tatum offnightja nem fért bele legutóbb, tőle nagyon kell a jó játék, főleg ha Jaylen Brown esetleg nem dob megint 40 pontot. A kulcs mindenesetre biztos, hogy ismét a védekezési intenzitás lesz, valamint a bostoni koncentráció, már ami az eladott labdákat illeti - ha erre jobban oda tudnak figyelni a hazaiak, akkor minden további nélkül nyerhetnek, akár simán is, függően persze a sérültek állapotától.

A párharc állása: 2-1 a Heat javára.

 

A mérkőzéshez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus