Hajnalban jön a negyedik meccs: kiegyenlít, vagy elbukik a GSW?

Egy újabb Raptors-sikerrel egyetlen lépésre kerülne a trónfosztás - van elég erő a Golden State-ben ahhoz, hogy ezt megakadályozza?

Golden State Warriors - Toronto Raptors 3:00 (Sport 1)

A szokásokhoz hűen kezdjük most is a sérülésekkel, hiszen ez a lényeg: Kevin Durant most sem fog játszani, Klay Thompson viszont visszatérhet, így ha a teljes Warriorst nem is láthatjuk, de legalább az első-második meccsen szereplőt igen - pontosabban ahhoz képest is hiányzik Kevon Looney, akinek a távolléte nagyon fájt a csapatának az előző meccsen. Looney játéka valahogy most mégis "kérdésesre" javult, de azért meglepődnénk, ha pár nappal azután, hogy "biztosan véget ért számára a szezon", mégis pályára kerülne már a negyedik meccsen - az biztos, hogy a Golden State-nél mindenre és mindenkire szükség lenne, de az ő visszatérése a kommunikáció után csodaszámba menne.

Amin biztosan változtatnia kell Steve Kerrnek, az a védekezés, a kérdés az, hogy képes-e erre ez a keret. Thompson visszatérése mindenképpen javítani fog a helyzeten, a periméteren agresszívebb lehet a gárda és a Raptors shooterei talán nem fognak ennyi könnyű kinti dobóhelyzethez jutni, de hogy a festéket hogyan védik le, az jó kérdés - DeMarcus Cousins alól legutóbb egy Nemzetit sem lehetett kihúzni, Jordan Bellnél csak az volt a kérdés, hogy faulttal, vagy anélkül dobnak róla kosarat, Andrew Boguttól pedig már az is ajándék, hogy 15-20 jó percet le tud hozni, sőt, az ő jó teljesítménye inkább Cousinsék hatalmas kritikája. Szóval itt jön be Looney sérülése is, ő azért valamelyest orvosolná ezeket a gondokat, persze a legjobb nyilván az lenne számukra, ha játszhatna Durant és használhatnák a legjobb ötösüket...

A Raptorsnál igazából nincs miért aggódni. Ez a csapat egészen extra formában van minden szempontból, mindenkit sikerült feltüzelni, lendületbe hozni, a mentális előny is náluk van, taktikailag is ők vannak fölényben, ráadásul a rendkívül intelligens húzóembereik mindig jól is olvassák a GSW védekezését - borzasztó türelmesek, végigjátsszák a matchupokat, nem akarnak rögtön dobni az első elváltásból, stb. Ha ez a ritmus megmarad náluk és nem tudja mindezt megtörni a Warriors, akkor abszolút a Torontónak áll a zászló már ezen a meccsen is - nyilván kérdés, hogy Lowry egymás után kétszer tud-e ilyen szinten játszani, vagy hogy fognak-e még egyszer ilyen parádésan dobni, de egy-két mérkőzés erejéig a lendület, a "mindjárt ott vagyunk" érzés mindenképpen viheti őket.

A GSW nehéz helyzetben van. Fizikálisan biztos, hogy elegük van már, kevesen vannak, a meglévők közül is több kisebb-nagyobb sérülés nehezíti a munkát és fejben is alighanem elfáradtak már - Durant nélkül nagyon-nagyon precízen kell játszaniuk ahhoz, hogy eredményesek legyenek, ezt láthatjuk akkor is, amikor kicsit "lazábban" rögtön 10+ pontos hátrányokat szednek össze folyamatosan. Draymond Green azt mondta, hogy amikor sarokba vannak szorítva, az a legjobbat hozza ki belőlük - meglátjuk, hiszen ha a meccs előtt még nem is teljesen ez a helyzet, vereség esetén fél lábbal már belezuhannak a szakadékba. Ezúttal rajtuk van a nyomás, az amúgy is könnyedebben, magabiztosabban játszó Raptorsnak a 3-1 óriási extra lenne, de a 2-2-t is aláírhatják, hiszen ebben az esetben is háromból kétszer otthon játszhatnak a folytatásban.

Nagy kérdés, hogy a hazaiakban van-e annyi erő, hogy visszavágjanak - tudnak-e annyit javítani a védekezésükön, hogy lelassítsák a Raptors, tudnak-e Thompsonnal annyit javítani a spacingükön, hogy a támadójátékuk működjön, tud-e továbbra is extra formában lévő vezér lenni Curry, bírja-e a terhelést Iguodala, összeszedi-e magát Cousins... közben a túloldalan Leonard látható sérülése sem okozott eddig problémát és igazából csak az a kérdés, hogy hasonló marad-e a dobóformájuk. Meglátjuk, hogy mi sül ki ebből, a bajnoki cím kapujába lép-e a Raptors, vagy visszatáncol és elnyújtja a szériát a GSW? Mindenesetre egy dolgot ne feledjünk: a Warriors legutóbb is az utolsó leheletéig küzdött, most sem számíthatunk másra.

A párharc állása: 2-1 a Raptors javára.

A mérkőzéshez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus