Hajnalban jön a Suns-Jazz csúcsrangadó

Összecsap a liga két legjobb mérlegével bíró csapata, de pályán a Nuggets, a Mavs, a Hawks, a Celtics és a visszatérő Kevin Durant is. 

 

Indiana Pacers - Minnesota Timberwolves 01:00

A Pacers back-to-backet játszik a Bulls elleni hazai vereség után, a Brogdon-Sabonis páros után Turner is megsérült és jelen állás szerint egyikük sem léphet most pályára, így pedig még a ligautolsó ellen is nagyon nehéz dolguk lesz. A Towns-Edwards párosra építő Minny hosszú idő után legutóbb visszakapta D'Angelo Russellt is, rögtön sikerült behúzni egy győzelmet, most pihentebben bőven lehet keresnivalója a társaságnak a fáradt, tartalékos Indyvel szemben. Azt persze ne feledjük, hogy a Wolves miért sereghajtó, esélyesként nyilván nem lehet kezelni, de ebben a helyzetben mindenük meg lehet Townséknak ahhoz, hogy ismét nyerni tudjanak. 

Orlando Magic - Washington Wizards 01:00

Érdektelen keleti alsóházi meccs, tét már egyik csapat számára sincs, bár Washingtonban valószínűleg még vitatkoznának ezzel. Nehéz jósolni, a Wizardsban több a pont és a potenciál még Bradley Beal nélkül is, az Orlando viszont alapvetően stabilabb most is, legutóbb Denverben sem omlott össze a gárda, úgyhogy semmivel sem néz ki rosszabbul, mint a jelenlegi Washington. A vendégeknek nyerniük kéne, hogy legyen még esélyük bármire, legalább elméletben, de több fontos játékosuk pályára lépése is kérdéses, meglátjuk, hogy végül ki lesz majd ott a parketten. 

Boston Celtics - New York Knicks 01:30

Itt a Boston játszik back-to-backet a Sixers elleni hazai vereséget követően és bár Evan Fournier nem bevethető, de hosszú idő után visszatérhet Tristan Thompson, aki felépült a koronavírusból, meglátjuk, hogy mit tud hozzátenni. A Knicks a játékot tekintve nincs rossz passzban, de egyszerűen képtelen szoros végjátékot nyerni, ez pedig most is komoly baj lehet, mert az azért meglepő lenne, ha Randle-ék idegenben simán megvernék a Celticset, a szorosabb meccs végén viszont kell a hideg fej, a jól lejátszott figura és a pontos védekezés is. Támadásban szoktak gondjaik lenni, de az előző két mérkőzésükön egész jól néztek ki ezen a téren, vannak fegyvereik, nincs fontos sérültjük, úgyhogy lesz esélyük, kérdés, hogy a Boston melyik arcát mutatja - a Philly ellen nem voltak jók Tatumék, ráadásul most a b2b miatt szokás szerint nélkülözniük kell Kemba Walkert. 

Brooklyn Nets - New Orleans Pelicans 01:30

A Brooklyn Chicagóban ugyan kikapott, de legutóbb a Knicks ellen már javítani tudott, összességében hozza az eredményeket és bár James Harden megsérült, de Kevin Durant visszatérhet, úgyhogy megkapja a pluszt a hazai csapat. A Pelicans back-to-backet játszik, előző este 16 ponttal kikapott Atlantában, de Lonzo Ball után már Zion Williamson is visszatérhetett, ráadásul jól is játszott, igaz, így is vannak hiányzóik: Brandon Ingram még nincs, illetve Alexander-Walker és Hayes is megsérült. Az esélyes így összességében azért nyilván a Nets, persze Durant formája kérdéses, de nélküle és Harden nélkül is képesek voltak meccseket nyerni, a fáradtabb, nem 100%-os Pels ellen, otthon jó sanszuk lesz az újabb sikerre. 

Atlanta Hawks - Memphis Grizzlies 02:00

Itt mindkét csapat back-to-backet játszik, az Atlanta a Pelicanst, míg a Memphis a Miamit verte és mindketten remek formában vannak meccsek óta, sorra gyűjtik a győzelmeket - a Hawks négyet, a Grizzlies hármat nyert zsinórban, abszolút stabilan haladnak előre. Mindkettőnek kellene is az újabb siker a playoff-harc miatt, meglátjuk, hogy ki tudja ráerőltetni akaratát a másikra, de a Young-Morant és főleg a Capela-Valanciunas csata is igazi csemegének ígérkezik - ezzel együtt a Hawksnál talán több a fegyver, Bogdanovics, vagy Gallinari is képes meccseket eldönteni. A Memphisnek az előző esti támadójátékával biztos, hogy most is nagy esélye lenne, de kérdés, hogy azt meg tudja-e ismételni - látványos és izgalmas mérkőzésre van kilátás két fiatal, felfelé törekvő csapat között. 

Houston Rockets - Dallas Mavericks 02:00

Itt kötelező a Dallas győzelme, a vendégek remek formában kapaszkodnak felfelé, a Jazzt is megverték és bár Kristaps Porzingis nem 100%-os, de állítólag elutazott a csapattal és úgy számolnak, hogy játszani fog ő is. A Rocketsben van tartás, nem könnyű őket megverni, de minőségben, mélységben, motivációban, mindenben más szintet képviselnek, mint a mostani Mavs és bár úgy tűnik, hogy Wall és Bradley is pályára léphet, de így is komoly bravúr lenne, ha meg tudnák fogni a Dallast. 

Oklahoma City Thunder - Charlotte Hornets 02:00

A Thunder jelenleg nagyjából a liga legrosszabb formában lévő csapata, több kiütéses veresége is volt mostanában, a teljesen elengedett alapszakaszból és az előtérbe helyezett játékosfejlesztésből egyelőre nagyon csúnya pofonok jöttek ki. A Hornetsnél is van gond, a Ball-Hayward páros kidőlése után nagyon kellene minden győzelem a playoff-helyezkedés miatt és ez most éppen egy olyan meccs, amit még így is be kell húzniuk Bridgeséknek, hiszen a mostani OKC-t kötelező lenne verni. Nyilván nem 100%-osak a vendégek sem, de mégis más szinten vannak, fejben egyébként erősnek tűntek az utóbbi időben és minőségben így is van bennük annyi, hogy behúzzák ezt a találkozót. 

Denver Nuggets - San Antonio Spurs 03:00

A Nuggets back-to-backet játszik, előző este nagyjából biztosan hozták az újabb győzelmet Nikola Jokicsék és most is esélyesként léphetnek pályára, hiszen bombaformában vannak, az egész ligát tekintve ők futják az egyik legjobb szériát és Aaron Gordon megszerzése óta minden meccsüket nyerték. A Spurs sokkal gyengébben teljesít jelenleg, legutóbb a Cavstől is kikapott a gárda, védekezésben nagyon erőtlen már meccsek óta, Gregg Popovich is eslégedetlen - van bennük ennél több, de a jelenlegi Denver szintjét egyértelműen nem érik el. Meglepetés lenne a vendégek sikere, ráadásul Dejounte Murray és Lonnie Walker is sérült, igaz, a hazaiaknál pedig Jamal Murray hagyta ki az előző meccset, kérdéses a mostani játéka.

Phoenix Suns - Utah Jazz 04:00

Jelenleg ez számít a liga csúcsrangadójának, hiszen a második legjobb mérleggel rendelkező csapat fogadja az elsőt, ráadásul most már egész jól le is hagyták maguk mögött a nyugati riválisokat, sőt, már a keleti első helyezetteket is leszakították kicsit. Összességében mindketten remek formában voltak egészen addig, amíg legutóbb a Jazz minden téren betlizett a Mavs ellen és régen látott gyenge teljesítménnyel kikapott, de egy ilyen mérkőzés önmagában még simán lehet egy egyszerű rossz nap, most meglátjuk, hogy hogyan reagálnak Conley-ék. Több párharcot is érdemes lesz figyelni, a Mitchell-Booker dobópárbajt, a Conley-Paul irányítócsatát, vagy az Ayton-Gobert centerküzdelmet, de akár a Crowder-Bogdanovic páros is produkálhat szép dolgokat. A színvonalra aligha lehet majd panaszunk, egyébként nehéz megjósolni, hogy mi történik majd, bármi elképzelhető - az biztos, hogy presztízsértéke lesz ennek a csatának és az is, hogy az előző meccsüket a Suns nyerte Salt Lake Cityben. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus