Hajnalban jön a Suns-Warriors csúcsrangadó

A liga jelenleg egyértelműen legjobb csapatai feszülnek egymásnak Phoenixben, de pályán a Nets és a Lakers is. 

Brooklyn Nets - New York Knicks 01:30

A városi derbi esélyese jelen pillanatban egyértelműen a Nets, amely legutóbb ugyan elvesztette a Suns elleni rangadót, de így is vezeti Keletet és összességében jó formában van annak ellenére, hogy Joe Harrist hosszú időre elvesztette. A Knicks néha kicsit megrázza magát, aztán visszasüllyed a korábbi gödörbe, igazából nem tudta összeszedni magát a gárda, bár legutóbb fontos győzelmet aratott Atlantában, így most ismét kicsit derűsebb a helyzet arrafelé. Kemba Walker kikerült a rotációból, kérdés, hogy ez milyen hatással lesz a játékra, hiszen elsősorban fejben kell rendezniük magukat ahhoz, hogy újra eredményesek legyenek. Akárhogy is, a Nets most jobb csapat, James Harden egy ideje már hozza a szükséges szintet, Kevin Durant MVP-kaliberű teljesítménye változatlan és csapatszinten is megvan a stabil alapjuk, amire képesek építeni - náluk Blake Griffin "elmerülésének" hatásai lehetnek érdekesek, de otthon így is inkább nekik áll a zászló. 

 

Toronto Raptors - Memphis Grizzlies 01:30

A csapatok nem egészen egy hete találkoztak Memphisben, akkor a Raptors 126-113-ra nyerni tudott, azóta viszont kétszer kikapott, míg a Grizzlies kimozogta Ja Morant sérülését és a Kings elleni magabiztos győzelemmel jelezte, hogy így sem lehet leírni. Az esélyek azért ezzel együtt is inkább a Toronto mellett szólnak, főleg hazai pályán, bár a kanadaiak otthon egyelőre csak 2-7-es mérleget tudnak felmutatni, kissé érthetetlenül gyengék saját közönségük előtt. Nagy különbségek nincsenek a csapatok között, de Morant nélkül az idén sokszor látott védekezéssel azért a Grizzliesnek valamiben nagy extrát kellene hoznia ahhoz, hogy nyerni tudjon - igaz, a hazaiaknál Anunoby és Birch biztosan, Trent Jr. pedig lehet, hogy nem játszik. 

 

Phoenix Suns - Golden State Warriors 04:00

Ez lesz az idei alapszakasz eddigi legnagyobb meccse, hiszen a mezőny két kiemelkedően és egyértelműen legjobb csapata feszül majd egymásnak. A listavezető Warriors 18-2-es mérleggel, 7-1-es idegenbeli mutatóval, sorozatban hét siker után lép pályára, a második Suns pedig 17-3-mal és egy szenzációs, 16 meccsesre nyúló sikerszériával fogadhatja ellenfelét - jelenleg bármelyikük esélyes lenne bármilyen másik felállásban, egymás ellen viszont nem beszélhetünk ilyenről. A Warriors eddig valamivel jobban védekezik (1. és 3. a két csapat), kicsit jobban támad (2. és 5.), nagyon hasonló tempóban játszik, kicsit több gólpasszt jegyez (1. és 3.), különbség pedig két faktorban van: egyrészt az eladott labdák terén a GSW csak 28., lepattanózásban viszont szakadéknyi előnye van Steve Kerr alakulatának, hiszen ligaelső (!), míg a Phoenix csak 18. Ezek fontos faktorok lesznek, a hazai pálya a Sunst segíti, a nagyobb egyéni extrát az MVP-formában játszó Steph Curry révén azért a Warriors dobhatja be a buliba, hiányzó pedig mindkét oldalon lesz: a hazaiaknál Saric és Kaminsky maródi továbbra is, a vendégeknél pedig a Thompson-Wiseman pároson kívül Lee és Iguodala sem áll rendelkezésre - összességében talán ezen a téren is jobban áll a Phoenix. 

 

Portland Trail Blazers - Detroit Pistons 04:00

A kérdés az, hogy a "hazai Portlandet" látjuk-e ezen a mérkőzésen, hiszen Chauncey Billups csapata otthon 9-1-re, idegenben pedig 1-10-re áll - előző este is nagyon simán kikapott vendégként, így az is kérdés, hogy a back-to-backet mennyire érzik meg. Egyáltalán nem látszik rajtuk az akarat, az, hogy különösebben érdekelné őket a történet, botrányosan gyengék védekezésben, rosszul lepattanóznak, fizikálisan felőrlik őket az ellenfelek és a nyertes meccseiken sem tudnak ezen nagyon javítani, csak ott a ligaelit támadójátékuk érvényesül. A Detroit elleni hazait persze így is hozniuk kellene, hiszen a Pistons most éppen sorozatban hatszor kapott ki, amúgy is összesen négy meccset nyert csak a szezon során és amilyen gyengén támad, talán nem tudja megbüntetni az erőtlen portlandi védekezést...

 

Sacramento Kings - Los Angeles Lakers 04:00

A felek négy napja találkoztak Los Angelesben és akkor három hosszabbítás után elvitte a győzelmet a Kings, de Hieldék azóta kikaptak a Memphistől, míg a Lakers nagy nehezen leküzdötte a Detroitot, meglátjuk, hogy most mire mennek egymással. Nagy jóslatokba nem érdemes belemenni, továbbra is jóval erősebbnek tűnik a Lakers kerete és papíron az ilyen feladatokat nagy gond nélkül meg kellene oldania, de egyelőre egyáltalán nem ezt látjuk, főleg nem idegenben, úgyhogy bármi elképzelhető - egyébként a Kingsnél is óriási a zűrzavar, az edzőváltás utáni rövid fellendülés legutóbb már meg is törhetett, megtippelhetetlen, hogy mire lesznek képesek a felek. A Lakersnél egyébként Davis elvileg vállalja a játékot, de James pályára lépése kérdéses, a Sactónál pedig Barnes nem fog játszani, Holmes viszont igen. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus