Hajnalban jön a tavalyi nagydöntő visszavágója

Este Heat-Spurst közvetít a Sport TV, hajnalban pedig jön a Warriors-Celtics rangadó: nézzük, hogy mit várhatunk a következő játéknaptól. 

 

Miami Heat - San Antonio Spurs 23:00 (Sport 1)

A Spurs jelenleg a liga talán leggyengébb csapata, és csak azért szerepel a mondatban a "talán", mert legutóbb megnyerte a "kiesési rangadót" a Houston ellen - ettől viszont nem lett erősebb, motiváltabb, összeszedettebb a társaság, így Miamiban is egyértelmű underdogok lesznek majd Richardsonék. A Heat a Clippers elleni győzelemmel javított, de a floridaiak formája és játéka továbbra is hagy kívánnivalót amga után, nehéz belőni, hogy éppen mire lesz képes Erik Spoelstra csapata - viszont Jimmy Butlerrel a pályán mindig egész másképp fest, és a vezér most ott lehet a parketten. Visszatérhet Kyle Lowry is, Dewayne Dedmon játéka viszont kérdéses, Gabe Vincent pedig biztosan kihagyja ezt a találkozót is, de ezektől függetlenül kötelező lenne nyernie a Miaminak az NBA egyik legrosszabb társaságával szemben, hazai pályán, főleg úgy, hogy a rossz mérleg miatt minden győzelemre van szüksége is van. 

 

Indiana Pacers - Brooklyn Nets 01:00

Mindkét gárda back-to-backet vív, a Nets a Durant-Irving páros vezetésével túldobta az Atlantát, az Indiana pedig a Washington ellen tudott tízpontos győzelmet aratni, így mindkettő magabiztosan léphet pályára. A Brooklynnál annyi a változás, hogy zsinórban hét hazai találkozó után utazik el idegenbe a társaság, utoljára éppen Indianában járt vendégségben a gárda és akkor 128-117-es vereséget szenvedett. Most azért annál jobb formában van, bár magas poszton komoly gondjai vannak Nic Claxton nélkül, érdemi center nélkül pedig érdekes lesz a Myles Turner elleni játék. Meglátjuk, hogy a b2b-et melyik fél bírja majd jobban, az ex-Pacer TJ Warren biztosan kihagyja a derbit a Netsnél, de kíváncsian várjuk, hogy például Ben Simmons és Kyrie Irving mire megy Tyrese Haliburtonnel szemben, vagy hogy Kevin Durantre milyen válasza lesz majd az Indynek. 

 

Washington Wizards - Los Angeles Clippers 01:00

Itt a Wizards a back-to-backes csapat és a fővárosiak kifejezetten rossz formában is vannak, az indianai vereséggel együtt már zsinórban öt vereségnél tartanak, így hiába a 8-5-ös hazai mérleg, nem ők a találkozó esélyesei. A Clippers formája is romlott, a 0-2-es floridai kirándulással ötből négy buktánál tart a társaság, Powell és Jackson pedig biztosan nem fog játszani ezen az összecsapáson, ott lehet viszont a pályán Kawhi Leonard és Paul George, illetve először kezdhet új csapatában John Wall - stílusosan éppen korábbi otthonában, Washingtonban. A Wizardsnál Bradley Beal még mindig sérült és nem játszhat, meglátjuk, hogy a Porzingis-Kuzma-Morris sor mennyire lesz stabil - támadásban még fáradtabban is felvehetik a kesztyűt a sokszor csikorgó Los Angeles-i gépezettel, de védekezésben azért ennek a Clippersnek jobbnak kell lennie, és pihentebben meg kellene nyernie ezt a mérkőzést.

 

Cleveland Cavaliers - Oklahoma City Thunder 01:30

A Cavs back-to-back érkezik, miután előző este Donovan Mitchell nélkül egy nagyon csúnya negyedik negyedes összeomlással és 0-19-es zárással elvesztette a Kings elleni rangadót. A Thunder pihentebb, és a legutóbbi, memphisi veresége előtt zsinórban hármat nyert, összességében nincs rossz passzban, de a Cleveland természetesen egyértelműen előrébb jár, méghozzá nem is kevéssel. A kérdés az, hogy mennyire viseli meg Garlandékat a b2b, és hogy mi lesz Mitchell-lel - ezt egyelőre nem tudni, tegnap is csak egy órával a feldobás előtt tették "outra", valószínűleg kivárnak a döntéssel az utolsó pillanatig. Ha ő játszik, akkor azért jó esélyeik lehetnek, ha nem, akkor problémás lehet a támadógépezetük, bár az OKC védekezése közel sem a Kingsé, és ők maguk Mitchell nélkül is remekeltek hátul, bizonyították, hogy nem véletlenül ligaelitek ebben a műfajban. Ha Shai Gilgeous-Alexandert one man show-ra késztetik, akkor akár még harmatosabb támadójátékkal is nyerhetnek, mindenesetre ha nincs Mitchell, akkor ez egy lehetőség a Thunder számára. 

 

Chicago Bulls - Dallas Mavericks 02:00

Ebben a párosításban a Dallas érkezik másnaposan, miután játékban megnyerte, a gyakorlatban viszont elvesztette a Milwaukee elleni kiemelt rangadót: 14 büntetőt hagyott ki a gárda, a végén pedig két kapitális hibával sikerütl elbuknia az összecsapást. Most a back-to-back második felén kérdés, hogy mennyire marad ez benne a texasiakban, akik ráadásul idegenben jóval haloványabbak amúgy is: csak 3-8 a mérlegük vendégségben, nem túl biztató a helyzet. A Chicago a korábbi borzalmak után legutóbb legyőzte a Washingtont, most pihentebben, otthon léphet pályára, és Lonzo Ballt leszámítva elvileg nem lesz fontos sérültje, Javonte Green is teljes edzésmunkát végzett már. Ezek alapján bőven lehet esélyük DeRozanéknek, bár ha a Mavs teljes hadrendben, motiváltan áll ki, akkor azért jobb csapat a vendég - meglátjuk, hogy mennyi energia maradt Doncicékban. 

 

Golden State Warriors - Boston Celtics 02:30

Ez lesz a tavalyi nagydöntő visszavágója azzal a különbséggel, hogy most nincs olyan mérkőzés, helyszín vagy helyzet, hogy ne a Boston legyen az esélyes. A ligaelső elsöprő formában van, 21-5-re áll jelenleg, idegenben is 10-3 a mérlege, sorra kaszabolja le a jó ellenfeleket is, legutóbb az akkor még nyugati éllovas Sunst verte agyon idegenben, ráadásul azóta két teljes napot pihenhetett már. A Warriors mérlege ehhez képest sehol nincs, bár otthon azért jó a csapat, a 11-2 magáért beszél, viszont nincs igazán jó formában: voltak pihentetések, sérülések, és hármat is elbukott az előző öt mérkőzéséből. A Celticsnél magas poszton vannak kérdések, Al Horford karanténban van, Robert Williams III állapota pedig hivatalosan day-to-day, de azért nagyon meglepő lenne még a belengetett visszatérés ellenére is, ha ezen a találkozón pályára lépne. A Golden State oldalán Andrew Wiggins biztosan nem léphet pályára még most sem, pedig ő abszolút kulcsfaktor lenne Tatum és Brown ellen is, nélküle nem igazán látni, hogy hogyan fogja levédekezni a rivális vezéreit a GSW, de kérdéses Klay Thompson játéka is, aki pihenőt kaphat erre az estére. Curry és Green visszatér, ők alighanem nagyon fognak pörögni, de meglátjuk, hogy ez elég lesz-e bármire a jelenleg sebezhetetlennek tűnő Celticsszel szemben.

 

Denver Nuggets - Utah Jazz 03:00

A Jazz back-to-back érkezik, előző este otthon szenvedett vereséget a Minnesotától, így Denverbe sem esélyesként utazhatott el. A Nuggets pihentebb, otthon 6-3-ra áll, és egyébként is ott van a nyugati élmezőnyben, bár nincs kirobbanó formában: sorozatban három vereség után legutóbb Jamal Murray utolsó pillanatos triplájával tudott nyerni Portlandben. A hazaiaknál Michael Porter Jr. elvileg nem játszhat, de a vendégeknél sincs Sexton és valószínűleg Markkanen sem, Conley pedig ugyan visszatért előző este, de nem biztos, hogy rögtön a b2b-et is vállalja. Összességében a frissesség és a hazai pálya a Nuggets mellett szól, eddig jobbak is voltak a Jazznél, de az aktuális formájuk nem az igazi, főleg a védekezésükkel vannak gondok megint. 

 

Portland Trail Blazers - Minnesota Timberwolves 04:00

Itt a Wolves érkezik back-to-back Salt Lake Cityből, így a Blazers az esélyes, főleg hazai pályán, ráadásul az utóbbi három meccsen nem is nézett ki rosszul a gárda - két győzelem után jött legutóbb a Denver elleni utolsó pillanatos, egypontos hazai vereség. A kulcsemberek alapvetően egészséges, azt nem igazán látni, hogy a Minnynél ki fogja lelassítani a Lillard-Simons párost, Gobert-nek pedig lesz gondja Nurkiccsal középen, úgyhogy a matchupok sem néznek ki rosszul a vendéglátó számára. A mérleg terén egyébként egálban vannak a felek, ráadásul a Blazers hazai mutatója sem az igazi, de ez kicsit csalóka, mert sokat játszottak Lillard nélkül, aki most ott van és legutóbb 40 ponttal jelezte, hogy mindene rendben, míg a Minnesota továbbra is Karl-Anthony Towns nélkül küzd, ráadásul Anthony Edwards sem élete formáját futja. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus