Hajnalban jön a Warriors-Suns visszavágója

Lesz városi derbi Los Angelesben, a Bostont fogadja a Jazz, de Keleten is rendeznek érdekes meccseket - mutatjuk, hogy mi a kínálat. 

 

Indiana Pacers - Miami Heat 01:00

A Heat nehéz helyzetben  van, Erik Spoelstra csapata legutóbb teljességgel összeomlott és most sem számíthat Bam Adebayóra, valamint Jimmy Butlerre sem, úgyhogy ezúttal sem neki áll a zászló. A Pacers sincs jó formában, az előző három meccsét elvesztette, ebből viszont kettőt is csak egy labdán belüli eredménnyel és most otthon, egészségesebben, magas posztokon jóval erősebben mindenképp esélyesebbnek számít. Persze a Heat képes lehet a bravúrra, ha Lowry, Herro, vagy Robinson elkapja a fonalat, bent pedig Dedmon és Tucker is a legjobb formáját nyújtja, akkor nem kell őket leírni, de a legutóbbi, Cavs elleni borzalmukkal most sem lesz sanszuk. 

 

Washington Wizards - Cleveland Cavaliers 01:00

Ez gyakorlatilag rangadó lesz két jó keleti csapat között. A Wizards botladozott mostanában, de otthon 8-2-re áll, legutóbb is nyert és jól is játszott, míg a Cavaliers a sérültjei visszatérése óta kapta el nagyon a fonalat és már hármat nyert zsinórban, az utóbbi kettőt idegenben, méghozzá tükörsimán, domináns teljesítménnyel. Mindkét oldalon hangsúlyosak a centerek, így fontos lesz, hogy a Gafford-Harrell páros, vagy a Mobley-Allen-Markkanen-Love sor tud jobban érvényesülni, ez a poszt mindenképpen döntő faktor lehet majd. Egyébként idén eddig egyszer találkoztak a felek, akkor a Wizards 97-94-re nyert Clevelandben, de azóta azért mindkét csapat változott, úgyhogy nem biztos, hogy ki lehet abból indulni - 50-50 körüli meccsnek tűnik ez, a Washington előnyét a hazai pálya adja, de a Cavs 7-4-es idegenbeli mutatója is impozáns. 

 

Atlanta Hawks - Philadelphia 76ers 01:30

Ez is rangadó lesz, a Hawks most már egy ideje jó formában van, támadásban legalábbis mindenképpen és mivel otthon 8-2-re áll, így saját közönsége előtt mindenképpen esélyes - miközben a Phillynél hiába tért vissza Joel Embiid, sem ő nem tud stabilan jó lenni egyelőre, sem a csapat nem találja még a ritmust támadásban. A bostoni vereség után pedig nagyon kellene nekik a javítás és hogy elinduljanak már felfelé, mert a parádés rajt óta már az Atlanta is előzi őket, pedig a szezon elején még Embiidék nyerték ezt a csatát 122-94-re. Most erre nincs sok esély, inkább a Hawks az esélyes, most jobban egyben vannak Youngék, a kérdés pedig az, hogy a Sixers támadójátéka mennyit tud igazodni - az Atlanta védekezése azért "megengedő" tud lenni, lehet, hogy pár gördülékeny perc berúgja a motort Seth Curryéknél. 

 

Brooklyn Nets - Minnesota Timberwolves 01:30

A Nets a Knicks elleni siker óta két teljes napot pihenhetett, így volt ideje rákészülni erre az összecsapásra, otthon is játszhat, úgyhogy természetesen favorit, míg a Minnesota a szezon legjobb formáját futva érkezett meg Washingtonba legutóbb, ahol nyolcpontos vereséget szenvedett. Ennél is nagyobb gond, hogy Karl-Anthony Towns megsérült és minden bizonnyal kihagyja a találkozót, márpedig nélküle ennek a Brooklynnak szét kell dobnia a Minnyt - igazából vele is, de centerposzton azért ő komoly károkat tudna okozni, így viszont ez a matchup-előny sincs ott a vendégeknél. A Brooklyn oldalán Durant és Harden is nagy formában van, igazából semmi problémájuk nincs, saját közönségük előtt mindenképp esélyesek is kell is nekik a győzelem ahhoz, hogy tartani tudják a keleti első helyüket. 

 

Houston Rockets - Orlando Magic 02:00

"Kiesési rangadó" ez a meccs, de most éppen mindkét csapat pozitív hullámban érkezhet: a Magic legutóbb hosszú idő után tudott újra nyerni és hatalmas bravúrt bemutatva idegenben verte a Denvert, míg a Houston zsinórban négy (!) győzelmet aratott már és odáig merészekedett, hogy otthon 4-5-re áll. Sérültek, hiányzók mindkét oldalon vannak, állítólag Wood játszani akar a hazaiaknál és Augustin is visszatérhet, de lehetetlen megjósolni, hogy mire mennek majd egymással, hiszen tényleg két alsóházi csapatról beszélünk, amelyek alapvetően gyengék, de egy-egy estére képesek feltüzelni magukat - illetve a Rockets most már teljesen váratlan sikeszériába is vágott. Emiatt és a hazai pálya miatt talán jobb esélyeik lehetnek, de a Magic is képes bármire, ezt éppen legutóbb mutatta meg és több győzelmet aratott eddig idegenben, mint otthon. 

 

Dallas Mavericks - New Orleans Pelicans 02:30

A felek két napja találkoztak New Orleansban és akkor a Dallas váratlanul jó játékkal, fantasztikus dobóformával, rekordot döntve 139-107-es győzelmet aratott - akkor gyakorlatilag mindent bedobtak Doncicék, az eddigi erőlködős támadójátékuk helyett varázsütésre képtelenek voltak hibázni. Ez azért nem fenntartható szint és a meccs előtt kellően rossz formában voltak ahhoz, hogy kicsit szkeptikusak is legyünk velük kapcsolatban, főleg úgy, hogy a Pels viszont idei legjobb időszakában volt a vereség előtt. Nyilván jobb csapat a Mavs, jobb játékosokkal, hazai pályával, így a papírforma az, hogy megint nyer, de a New Orleanst sem szabad leírni - ha kicsit normalizálódik a dallasi dobóforma, akkor szoros meccs lehet ebből. 

 

Utah Jazz - Boston Celtics 03:00

Mindkét csapat két győzelemből érkezik, a Jazz két nagyon sima sikert aratott, a Boston két nehezebbet, küszködősebbet, de nagyon fontosat és azért Tatumék minden eddigi gondjuk ellenére csak ott vanank a keleti mezőny első felében, 3,5 meccsre, tehát látótávolságon belül akár az első helyhez képest is. Eddig azért a Utah jobb csapatnak tűnt, letisztultabb, eredményesebb a gárda játéka, ha támadásban megvan a kellő intenzitás és ülnek a triplák, akkor nagyon nehéz megverni, de rendszeresen jönnek olyan lefagyások, amikor mindebből szinte semmit nem tud megmutatni. Most is érdekes lesz, hogy Gobert-t hogyan tudják használni a bostoni védekezéssel szemben, hogy lesz-e válaszuk Tatumra és hogy támadásban mennyire lesznek aktívan, mert a Celtics sikerei általában azért a védekezésre épülnek, ritkán tudják ők szétdobni ellenfelüket és pontpárbajt nyerni. A vendégek dolgát az is nehezíti, hogy Jaylen Brown "load management" miatt kihagyja a meccset. 

 

Golden State Warriors - Phoenix Suns 04:00

Jön a csúcsrangadó visszavágója, a liga két legjobb csapatának újabb ütközete. A felek három napja találkoztak Phoenixben és akkor a Suns egyértelműen jobb volt, bár eldönteni csak a végén tudta a küzdelmet, mert a Warriors Poole és Porter Jr. remeklésével sokáig tartotta magát. A nagy kérdés az, hogy mi változik a pályaválasztói jog felcserélődésével, hogy Steph Curry hogyan reagál arra az egészen pocsék meccsére, ami gyakorlatilag idei leggyengébb teljesítménye volt, illetve hogy a Phoenix mire megy úgy, hogy Devin Booker nem játszhat, illetve hogy a csapat back-to-backet vív - a GSW két napot pihent az első felvonás óta, ők viszont tegnap a Pistons ellen nyertek és a kezdő 30 perc felett játszott, sőt, Mikal Bridges a 40-et is átlépte. Annyi változás lesz még az előző meccshez képest, hogy a Golden State-mél Damion Lee játszhat, rendelkezésre áll, vele bővülhet a keret - akkor az esélyek a Phoenix mellett szóltak, most azért a körülmények inkább a GSW-t segítik, meglátjuk, hogy lesz-e ebből visszavágás. 

 

Los Angeles Lakers - Los Angeles Clippers 04:00

A városi derbi általában jó meccseket szokott hozni, most viszont két olyan csapat feszül egymásnak ebből az alkalomból, amelyek egészen szörnyű formában vannak. A Clippers teljesen padlón van, tízből hét vereséget szenvedett, otthon is behorpadt és már csak ötven százalékon áll, idei legrosszabb időszakát éli, míg a Lakers "szokás szerint" akadozik, bár most éppen négyből hármat nyert, de a játéka finoman szólva sem meggyőző. A Clippersnél visszatérhet Paul George, a Lakersnél viszont továbbra sem játszhat LeBron James, kérdés, hogy Anthony Davis mennyire tud dominálni, illetve hogy védekezésben mit tudnak kamatoztatni a legutóbbi, Kings elleni második félidőből. Azóta pihenhettek két teljes napot, így frissebbek is valamivel, mint a LAC - szoros meccsnek tűnik ez is, de igazából egyik félre sem tudjuk azt mondani, hogy esélyes lenne. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus