Hajnalban jön az NBA-alapszakasz idei utolsó játéknapja

Ki jut be Keleten, hogyan zárul a nyugati helyezkedés? Mutatjuk, hogy mit kell tudni az utolsó tizenegy mérkőzés előtt.

 

Atlanta Hawks - Indiana Pacers 2:00

Lényegtelen találkozó, egyik csapat számára sincs tét, a gyenge formában lévő Pacers biztosan a Bostonnal találkozik az első playoff-körben és biztosan pályahátrányból, míg az Atlantánál régen eldőlt, hogy nem lesz ott a rájátszásban. Hogy melyik csapat akar jobban megfeszülni, azt majd meglátjuk, alapvetően az Indynél több értelme lenne pihentetni, míg a Hawksnál otthon egy szép győzelemmel búcsúztatni a szezont - ennek megfelelően a legutóbb kiültetett Trae Young és John Collins játszani is fog. A vendégeknél Wes Matthews biztosan nem lesz, Tyreke Evans kérdéses és a legutóbb kisebb sérülést beszedő Myles Turnert sem fogják erőltetni. 

Brooklyn Nets - Miami Heat 2:00

Itt a Nets számára még van tét, igaz, ez mindössze annyi, hogy az első körben a Torontóval, vagy a Philadelphiával találkozik-e - ha nyer, akkor előbbi, ha nem és a Magic nyer, akkor pedig az utóbbi lesz az ellenfele. A Heat back-to-backet játszik Dwyane Wade búcsúztatása után, ráadásul közben eldőlt, hogy lemaradt a playoffról és nincs miért hajtania, úgyhogy frissebben, motiváltabban, ráadásul otthon léphetnek pályára D'Angelo Russellék, az utolsó játéknapon általában ezek szoktak döntőnek bizonyulni. Az viszont biztos, hogy DeMarre Carroll nem játszik és Joe Harris sem 100%-os, lehet, hogy ő sem vállalja a mérkőzést - egyébként pedig ez lesz Wade utolsó NBA-meccse, így érdemes nézni.

Charlotte Hornets - Orlando Magic 2:00

Ez az előzőhöz hasonló meccs annyi külöbséggel, hogy itt a vendégcsapat küzd a 6-7. helyért Keleten, a hazai pedig még nem engedte el a rájátszást, bár nem a saját kezében van a sorsa - ha nyer, a Detroit pedig kikap a ligautolsó Knicks otthonában, akkor Kemba Walkerék ott lesznek a PO-ban. Ők egyébként is parádés formában vannak, előző este a Clevelandet szedték szét könnyedén, biztos, hogy nekiesnek ellenfelüknek, bár egy motivált, pihentebb Magic még idegenben is borzasztó erős. Egy hiányzójuk viszont biztosan lesz a vendégeknek, Jonathan Isaac kihagyja ezt a találkozót.

New York Knicks - Detroit Pistons 2:00

Itt mindkét fél back-to-backet játszik, tét viszont már csak a Detroit számára van - ha nyer, akkor biztosan ott lesz a playoffban, ha nem, akkor a Hornets vereségére is szüksége van ehhez. Andre Drummondék szörnyű formában vannak, előző este kis híján az extra tartalékos Memphis is megverte őket saját csarnokukban, 22 pontos hátrányból jöttek vissza, hogy megmentsék a szezonjukat, meglátjuk, hogy a ligautolsó ellen mennyit tudnak javulni. Blake Griffin sérülése viszont nem javul, előző este is csak 18 percet játszott, nem biztos, hogy sokat tud segíteni, úgyhogy kérdés, hogy a Knicks hogyan áll hozzá: az előző két meccsét meg akarta nyerni és meg is nyerte a gárda, ezzel viszont az alapvető célját teljesítette, nem lesz a klub történetének legrosszabb csapata. Meglátjuk, hogy otthon mennyire akarnak esetleg győzelemmel búcsúzni, a tankolásukat ez már nem befolyásolja, mindenképpen övék lesz a legrosszabb mérleg és a nyilatkozatok alapján hajlanának arra, hogy megpróbáljanak nyerni - ez nem jó hír a Pistonsnak még úgy sem, hogy ha a ligautolsót nem verik meg, akkor nincs is keresnivalójuk a playoffban. 

Philadelphia 76ers - Chicago Bulls 2:00

Mindkét együttes back-to-backet vív és egyik számára sincs tét, a Bullsnál már régóta nincs miről beszélni, a Philly pedig biztosan a keleti harmadik helyről kezdi meg a rájátszást, már csak ellenfélre vár. Ennek megfelelően Joel Embiid és JJ Redick nem is játszott előző este és minden bizonnyal most sem fog, sőt, a hírek szerint Jimmy Butler és Tobias Harris is pihenőt kap, a hazai alapszakasz-zárót nincs értelme megnyomniuk, hiszen jönnek még ide a playoffban. Ezzel együtt most is nyerhetnek a Bulls állapotát és állományát elnézve...

Memphis Grizzlies - Golden State Warriors 2:00

Itt is két b2b érkező csapatról beszélünk, amelyeknek szintén a "tudjuk le" mentalitás határozza meg a napját, sőt, a napjait. A GSW oldalán Durant, Thompson, Iguodala és Bogut is pihent legutóbb, de most sincs értelme erőltetni őket, illetve a kisebb sérülést beszedő Steph Curry biztosan kihagyja a találkozót, a Memphisnél pedig már jó ideje hiányzik az alaprotáció jelentős része, most sem lesz ez másként. A hazaiaknak érdekükben áll kikapni a lottery miatt, ezzel övék lenne Nyugat második legrosszabb mérlege, a Warriorsnál pedig minimális tét sincs, már azt sem nézhetik, hogy egy esetleges Toronto elleni döntőnél pályaelőnyben legyenek, mert az elúszott számukra - benne van, hogy most Cousins és Green is pihenőt kap, Durant és Thompson viszont játszik pár percet.

Milwaukee Bucks - Oklahoma City Thunder 2:00

A Thunder back-to-backet játszik, egy végig kemény, sok energiát felemésztő, de végül parádés győzelemmel záruló Houston elleni rangadó másnapján és a hatodik-nyolcadik hely között még bárhol végezhet Nyugaton, úgyhogy az a legegyszerűbb, ha ezt az összecsapást is megnyeri. Russell Westbrookék jó formában vannak, zsinórban négy meccset nyertek és bár fáradtabbak ellenfelüknél, de sokkal motiváltabbak és élesebbek, ennek pedig idegenben is érvényesülnie kell. Ha kikapnak, akkor a többiektől is függ, hogy hányadik kiemelés lesz az övék, bár tény, hogy ez igazából csak azt határozza meg, hogy a GSW-Denver-Portland-Houston sorból kivel találkoznak az első körben, mindenképpen pályahátrányban lesznek. A Bucksnál semmilyen tét nincs, megvan az alapszakasz-győzelem, megvan a hatvan nyert meccs és biztos, hogy nem fog megszakadni, a megszokott sérültek mellett ezúttal Giannis Antetokounmpo és Brook Lopez is pihenőt kap, ők nem fognak játszani. 

San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 2:00

Ez kötelező összecsapás a Spurs számára, ők is a nyugati 6-8. helyen harcolnak és a GSW elkerüléséhez minden bizonnyal nyerniük kell. Ehhez a fáradtabb, back-to-back érkező, Dirk Nowitzkit előző este elbúcsúztató Maverickset kell megverniük, ami elsőre ujjgyakorlatnak tűnik, a vendégek valószínűleg nem fogják erőltetni már ezt a találkozót, de ha erőltetnék, akkor sem szabadna betlizniük DeMar DeRozanéknak. Náluk a hírek szerint nem lesznek hiányzók, a Dallasnál viszont számolhatunk ilyennel, Nowitzki valószínűleg azért játszik pár percet karrierje utolsó NBA-meccsén, de Luka Doncic pihentetésére például jó esély van. 

Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 4:30

A Denver a Jazz elleni vereséggel még nincs biztonságban, de ha ezt a találkozót megnyeri, akkor így is behúzza a nyugati második helyet a Houston és a Portland előtt - vereség esetén viszont még hátrébb csúszhat. Nikola Jokics nem lehet túl fáradt, mert elég sokat ült a Jazz ellen, úgyhogy tőle most sokat várhatnak és összességében otthon azért bőven jobbak a szintén back-to-back érkező Minnesotánál, úgyhogy elég nagy blama lenne, ha ezt a feladatot nem tudnák megoldani. A vendégeknek esélyük sem volt otthon a Torontóval szemben, idegenben egyébként is jóval gyengébbek, ráadásul Karl-Anthony Tows kihagyta az említett meccset és a hírek szerint jó esély van rá, hogy most sem lesz ott a parketten.

Los Angeles Clippers - Utah Jazz 4:30

A Jazznek már nincs dolga, hiába verte meg a Denvert, a Portland győzelme miatt eldőlt, hogy mindenképpen a nyugati ötödik helyről vág neki a playoffnak a társaság, úgyhogy további pihentetésre számíthatunk náluk a back-to-back miatt (is) - Rubio és Korver eddig sem volt már, de most többen is szabadnapot kaphatnak. A Clippers a hatodik-nyolcadik helyért hajt, de az utóbbi meccsein valahogy eltűnt a korábbi mágia, Doc Rivers is pihentetett, Pat Beverley sérülése is rásegített erre és fejben nem voltak már olyan koncentráltak, meglátjuk, hogy erre a találkozóra, pihentebben, otthon felszívják-e magukat - sorozatban hármat buktak 135, 122 és 131 kapott ponttal, úgyhogy nem lesz egyszerű. A hírek szerint viszont most Beverley és Gallinari is játszhat...

Portland Trail Blazers - Sacramento Kings 4:30

Itt a Portland a fáradtabb, hiszen egy utolsó pillanatban megnyert meccs másnapján léphet pályára, de ezt tompíthatja a hazai pálya, valamint az, hogy van még miért küzdeniük - mindenképpen nyerniük kell és akkor a Denver eredményétől függően még harmadikak is lehetnek Nyugaton. Egyébként jó formában is vannak, az egyetlen kérdés, hogy CJ McCollumot mennyire erőltetik b2b, illetve persze az is jelentős kérdés, hogy mit akar a Kings - elvileg nincsenek komoly sérültjeik, minden fontosabb játékosuk bevethető, pihentebbek, ha kifognak egy jó dobóformát, éppen borsot törhetnek ellenfelük orra alá.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus