Hajnalban kezdődik a keleti döntő Miamiban

A Heat kezdheti otthon a szériát, de összességében a Celtics az esélyes - Kyle Lowry nem játszik, viszont Marcus Smart sem egészséges a Bostonnál.

Miami Heat - Boston Celtics 02:30 (Sport 1)

A párharc részletes felvezetője itt olvasható, az első mérkőzés előtt pedig inkább csak várakozó álláspontra helyezkedhetünk, hiszen sokismeretlenes még az egyenlet. Egyelőre annyit tudunk, hogy Kyle Lowry nem játszik a Heatnél, a párharc biztosan nélküle kezdődik és rajta kívül Vincent, Tucker, Strus, illetve Martin pályára lépése is kérdéses, bár azt már megszokhattuk ebben a PO-ban, hogy a Miami oldalán vannak kisebb-nagyobb sérülések, de ők eddig mindiog játszottak.

A Bostonnál Robert Williams III 100%-osan bevethető, viszont Marcus Smart megsérült a Bucks elleni utolsó meccsen, meghúzta a lábát és egyelőre bizonytalan, hogy mi lesz vele - Ime Udoka annyit mondott, hogy fájdalmai vannak az irányítónak és egyelőre kérdéses a játéka, nem tudni, hogy mennyire komoly a dolog. 

Összességében az első mérkőzés lélektana mindig olyan, hogy a hazai csapaton van a nyomás, mert a vendégeknek két lehetőségük van pályaelőnyt lopni és ha elsőre csak "ismerkednek" a helyzettel, akkor az is belefér. A Boston fáradtabban, jóval kevesebb pihenő után, gyakorlatilag a Bucks elleni Game 7-t követően egy nappal érkezik meg, a Heatnél viszont lehetnek olyan problémák, hogy nem pörög fel eléggé a csapat - egyrészt a hosszabb szünet, másrészt az eddigi egyszerűbb szériák okán. 

Érdemes lesz figyelni, hogy melyik edző milyen rotációt alkalmaz, hogy a Bostonnál Robert Williams III kezdő lesz-e, valamint hogy Spoelstra mennyit használja védekezésben a zónát, ami ellen a Celtics nagyon rosszul támadott az alapszakaszban - a első "ütéseket" és elképzeléseket megnézhetjük, az lesz a kiindulópont a sakkjátszma folytatásához.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus