Hajnalban kezdődik a nyugati döntő

Denverben feszül egymásnak először a Nuggets és a Lakers: nézzük, hogy mit érdemes tudni a találkozóról. 

 

Denver Nuggets - Los Angeles Lakers 02:30 (Sport 1)

A széria részletes felvezetője ezen a linken olvasható, most konkrétan erről a meccsről egyelőre mehéz mit írni, amíg nem láttuk egymás ellen a csapatokat. Az nagyon igaz, hogy egyik fél sem találkozott még ilyen riválissal ebben a rájátszásban, sem minőségben, sem matchup-szinten, bár a Lakers azért két jó csapatot győzött le pályahátrányból, most jöhetne a harmadik nagyon hasonló helyzetben, csak ez azért mégis egy elég más matchup lesz Anthony Davisék számára.

Az első összecsapáson alapvetően a Denveren van a nyomás, ahogy azt minden párharc első mérkőzésénél el szoktuk mondani, hiszen a Lakersnek belefér a vereség, mert a pályaelőnyt még legközelebb is elveheti, és később is lehet lehetősége fordítani - a Nuggetsnek viszont elég bajos indítás lenne, ha azt a pályafórt már most elbukná, főleg hogy mindkét gárda kiemelkedően erős eddig hazai pályán a PO-ban. Tehát az előny is a Denvernél van, de a nyomást is Jokicséknak kell most inkább kezelni - az első mérkőzések sokszor hoznak tapogatózást, amikor az első elképzelések feszülnek egymásnak, de még csak felmérik egymás erősségeit, gyengeségeit, a két csapat fizikalitását, hozzáállását, stb., amik aztán a folytatásban egyre inkább idomulnak egymáshoz. Viszont az ilyen tapogatózásokban könnyen benne van a bravúr vagy a meglepetés - ami most a Los Angeles sikerét jelentené, hiszen ha abból indulunk ki, hogy az első kiemelt otthon játszik, akkor természetesen a Denvernek "kellene" megnyernie a derbit.

A taktikai elemzés a fent linkelt cikkben olvasható, nem ismételnénk magunkat, a sérültlista viszont konkrétan erre a meccsre vonatkozik, és három játékos is rajta van: a Lakersnél James és Davis játéka azért ezzel együtt valószínű, a Nuggetsnél viszont Murray betegséggel bajlódik, és hivatalosan kérdéses a státusza. Ezzel együtt szinte elképzelhetetlen, hogy ne legyen ott a pályán: ugyanígy kérdéses volt a játéka ugyanezzel az indokkal a Suns elleni utolsó meccsen is, azóta azért lehetett ideje összekapni magát, és akkor is játszott, úgyhogy aligha hagyja ki ezt a fontos összecsapást.

Innen indul útjára a párharc, jöjjön a meccs - mi pedig szokás szerint reggel jövünk az összefoglalóval, majd a mérkőzés utáni nyilatkozatokkal, valamint a találkozó elemzésével a Playoff-percek rovatunkban.

A mérkőzéshez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus