Hajnalban kezdődik a playin-torna

Az első játéknapon a hetedik-nyolcadik helyzettek összecsapásait rendezik meg. 

Az első játéknapon az a tét, hogy aki nyer, az rögtön bent van a playoffban hetedik kiemeltként: a keleti győztes a Bostonnal, a nyugati pedig a Memphisszel találkozhat majd a rájátszás első körében. A vesztesek nyernek maguknak egy pihenőnapot és egy második esélyt: Keleten a Hawks-Hornets, Nyugaton pedig a Pelicans-Spurs mérkőzés győztesével lehet újrázni a következő napon, méghozzá már hazai pályán.

 

Brooklyn Nets - Cleveland Cavaliers 01:00

A felek alig négy napja találkoztak Brooklynban, akkor 118-107-re nyert a Nets, Kevin Durant 36 pontot dobott, a Cavs 30% alatt triplázott és a hazaiak simán nyerték a lepattanózást - mégis minden esélye megvolt a sikerre a Cavsnek, csak a 35-19-es utolsó negyed döntött a Brooklyn javára. Összességében 3-1-re vitte el az egymás elleni szériát a Nets és nyilván Steve Nash csapata az, amelyet például a Bucks el akarta kerülni az első körben, a playin mezőnyéből természetesen mindenki őket tartja kiemelkedőnek és egyértelműen legjobbnak, így a papírforma is azt diktálja, hogy Duranték tovább fognak jutni. Viszont itt most egy meccs dönt, ahol bármi megtörténhet, a Cavaliers ugyan rossz formában zárta az alapszakaszt és főleg a korábban jónak tűnő védekezése gyengült el, de egy estére akár fel is szívhatja magát a társaság még Jarrett Allen nélkül is.

Ő továbbra sem elérhető, Evan Mobley viszont már visszatért és jól is mozgott, Darius Garland stabilan jó, ha LeVert kifog egy extra napot vagy akár Love, akár Markkanen beletalál egy jó kinti dobóformába, akkor lehet keresnivalójuk vendégként is. A Netsnél a mentalitás lehet kérdéses, mennyire hiszik el magukról, hogy ők a favoritok és a kezükben van a dolog, mert azért védekezésben ők sem olyan meggyőzőek és bár a Durant-Irving páros nyilván mellettük szól, de éppen az említett múlt heti meccsen is látszott, hogy ez nem minden. Pozitívum számukra, hogy az utóbbi egy hetet kihagyó Goran Dragic újra bevethető, kiszabadult a karanténból és rendelkezésre áll, így a lehetőségekhez képest (Simmons és Harris nyilván nincs) teljes kerettel állhatnak ki, de a Cavsnél is bevethető mindenki, akivel számolhattak. Az ohióiaknál azt is említsük meg, hogy vereség esetén a Hawks-Hornets meccs győztese ellen is nagyon nehéz dolguk lesz és nem feltétlenül ők lennének az esélyesek egy ilyen párharcban. 

 

Minnesota Timberwolves - Los Angeles Clippers 03:30

Ez nagyon érdekes meccs lehet, reálisan nézve abszolút ezt a két csapatot várhatjuk playoffba Nyugatról, akármelyikük kap ki, a 9-10. helyezettek közötti meccs győztese ellen egyértelmű favorit lesz. A Minnesota egy olyan szezont koronázhat meg, amelyben kiharcolta a helyét a komolyan vehető csapatok között, ezt pedig Kevin Garnett óta csak egyszer, Jimmy Butler miatt mondhatta el magáról a gárda, úgyhogy sokat jelenthet ez a dolog arrafelé. A Clippersnél a rengeteg sérülés határozta meg a szezont, Kawhi Leonard nincs, de rajta kívül már mindenki visszatért és az alapszakaszt egy ötös győzelmi szériával zárták. Meg kell említenünk, hogy a Los Angeles idegenben csak 17-24-et hozott eddig, viszont úgy hozta 3-1-re a Wolves elleni alapszakasz-szériát, hogy pont Minnesotában kettőből kétszer nyerni tudott, ezt is érdemes észben tartani.

A hazaiaknál nincs sérült, a teljes keret rendelkezésre áll, érdeklődve várjuk, hogy Zubacék mire mennek majd Townsszal, illetve hogy George, Batum, Morris vagy Powell levédekezi-e a Russell-Edwards duót. A LAC oldalán éppen George az, akitől sokat várhatnak, de Reggie Jackson és Morris tartotta a frontot, amíg PG sérült volt, tőlük most is kell a jó játék ahhoz, hogy nyerjenek idegenben. Tyronn Lue tavaly jól dolgozott a PO-ban, meglátjuk, hogy most hogyan tudja felkészíteni csapatát, Chris Finch-ről ilyen információink egyelőre nincsenek. A vendégeknél egyébként Kennard combhajlítója sérült és emiatt kérdéses a játéka, de ha ő esetleg ki is hagyja a találkozót, az sem változtat sok mindenen, a Clippers alapjátéka ettől ugyanaz marad.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus