Hajnalban Knicks-Bulls a Sport TV-n

Torontóba látogat a Milwaukee, folytatná szériáját a Suns - mutatjuk a játéknap felvezetőjét. 

New York Knicks - Chicago Bulls 01:30 (Sport 1)

A felek másfél hete találkoztak Chicagóban és akkor 109-103-ra nyert a Bulls, de azóta mindkét gárda hullámzó formát mutatott és otthon azért van esély a Knicks visszavágására. A mostani hazaiaknál Kemba Walker kikerült a rotációból és legutóbb egészen jó fordulatszámon pörögtek nélküle, egylabdás meccset vívtak a Brooklynnal, amelynek végén ugyan kikaptak, de azzal a lendülettel és tűzerővel most is képesek lehetnek a győzelemre. A Bullls az említett siker óta csak 2-3-at produkált, viszont éppen legutóbb játszott egészen szenzációsan a Charlotte ellen és ha azt meg tudná most ismételni, akkor bizonyára New Yorkban is nyerne, de kérdés, hogy az a támadójáték reprodukálható-e rögtön még egyszer. Eddig a Chicago azért jobb csapat volt, támadásban többet mutatott, de a New Yorknál talán megmozdult valami és ha a kinti emberek jó napot fognak ki, akkor izgalmas, kiélezett meccset láthatunk - a hazaiaknál egyébként Barrett játéka kérdéses, a vendégeknél pedig White biztosan nem lép pályára. 

 

Toronto Raptors - Milwaukee Bucks 01:30

A Bucks back-to-backet játszik a Charlotte elleni szoros, kiélezett, fárasztó hazai siker után, így az a fő kérdés, hogy mennyire lesz leharcolt a bajnok és mennyire tud ismét felpörögni egy kanadai kiruccanás során. Egyébként zsinórban nyolc győzelem után még így is a vendégek az esélyesebbek, főleg úgy, hogy a Raptors az előző három találkozóját elbukta, egyiken sem érte el a száz dobott pontot, otthon pedig már csak 2-8 a mérlege - valami nem klappol mostanában Torontóban. Ha Siakamék energiában dominálni tudnak, akkor lesz esélyük, ha nem és Middletonék elég stabilak tudnak lenni hátul ebben a helyzetben is, akkor nekik áll a zászló - a Raptorsnál Anunoby és Birch még mindig nincs.

 

Memphis Grizzlies - Oklahoma City Thunder 02:00

Itt a Thunder érkezik egy back-to-back második felén, a társaság előző este 15 pontos előnyt leadva kapott ki ismét a Rocketstől, úgyhogy sorozatban hét vereségnél tart és elég rosszul játszik, a motiváció sem látszik rajta, így nem várhatunk tőle túl sokat. A Memphis megemberelte magát, Ja Morant kiesése egyelőre nem törte össze a gárdát, hanem két győzelmet eredményezett, nagyon keményen védekeztek Brooksék és a Kings ellen még támadásban is egyben voltak - ez azért nyilván elmúlik, hiszen Morant köré épült minden, de jelenleg pihentebben, otthon, a mostani OKC-vel szemben minden esélyük megvan arra, hogy zsinórban harmadszor is nyerni tudjanak. 

 

Phoenix Suns - Detroit Pistons 03:00

A Suns a GSW elleni csúcsrangadó megnyerésével zsinórban 17. győzelmét húzta be és holtversenyben ugyan, de átvette a vezetést a tabellán, ha most hozza a Detroit elleni országos kötelezőt is, akkor már egyedül fog az élen állni. Azért országos kötelező, mert a Pistons közben sereghajtóvá vált és 4-17-tel a mezőny legrosszabb mérlegét birtokolja, kikapott zsinórban hétszer és egy nyugati túra ötödik állomásához érkezett - így finoman szólva sem tűnik túl esélyesnek a gárda a liga legjobb csapatának otthonában. Az egyetlen dolog, ami kicsit árnyalhatja a képet, az a Suns sorsolása, Paulék ugyanis ezt követően back-to-back csatáznak megint a Warriorsszal, így ezt a meccset a lehető legkevesebb energiabefektetéssel próbálják meg majd behúzni - ez néha visszaüt...

 

Portland Trail Blazers - San Antonio Spurs 04:00

A Portland a 0-3-mal lehozott idegenbeli túra után legutóbb otthon javított a Detroit ellen és továbbra is elmondhatjuk, hogy a hazai 10-1-es mérleg miatt az ilyen mérkőzéseken esélyesebbnek számít. Az erőviszonyok most nem teljesen egyértelműek, mert McColluméknál egy ideig nem játszhat Damian Lillard és Nassir Little, de Norman Powell pályára lépése is kérdéses, míg az eddig pocsékul játszó Spurs éppen most nyert egymás után két meccset is, ami időtlen idők óta nem fordult elő a Popovich-legénységgel. Azóta ráadásul Vassellék pihenhettek két teljes napot, úgyhogy ez sem lehet náluk akadály, a kérdés igazából az, hogy a Lillard nélküli "hazai Portland" milyen szintet képvisel ebben az összevetésben - a Spurs támadójátékától azért nem kell kifeküdni és bár vannak olyan napjaik, amikor elsül a kezük, de bőven verhetőek, főleg idegenben. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus