Hajnalban Lakers-Heat derbi, előtte Jazz-Bucks és Nuggets-Sixers

Tizenegy találkozó, köztük több érdekesnek ígérkező mérkőzés szerepel a programban, tekintsük át a helyzetet. 

 

Orlando Magic - Memphis Grizzlies 01:00

A Magic végre egyszer elérte a száz dobott pontot, de több fájdalmas clutch hibát elkövetve mégsem tudott nyerni Dallasban, most otthon, a Grizzlies ellen nekifuthat a projektnek megint - ha sikerül legalább azt a szintet hozni támadásban és megtartani az eddigi jó védekezést, akkor hazai pályán megtörhetik a négymeccses vereségszériát. A Memphis némileg váratlanul behúzta a második győzelmét, méghozzá a franchise történetének egyik legeredményesebb támadójátékával, valósággal szétszedték a Memphist, a Morant-Brooks páros foghatatlan volt, ha pedig ők továbbra is ilyen jól működnek együtt, akkor Orlandóban is lehet esélyük. Nagy kérdés, hogy melyik stílus érvényesül, a lassú, kevéspontos meccsre építő Magicé, vagy a hagyományokkal ellentétben futó/dobó Grizzliesé.

Washington Wizards - Cleveland Cavaliers 01:00

A Washington védekezése eddig nagyon nem akar összeállni, nyertek már meccset remek támadójátékkal, de legutóbb sem tudták megállítani ellenfelüket, így pedig azért nagyon sok reményük nem lehet - a Cavs jóval szerényebb tűzerővel rendelkezik, cserébe viszont harcosabban (bár nem mindig eredményesebben) védekezik, ezzel ellensúlyozhatja hátrányait a társaság. Azért otthon Bradley Beallel és egy jó dobóformával inkább a Wizards lehet esélyesebb, a Cleveland erényei eddig főleg otthon mutatkoztak meg, idegenben 0-3-ra állnak, az előző három meccsüket zsinórban elvesztették a 2-2-es rajt után, viszont most volt két teljes napjuk felkészülni erre a találkozóra, meglátjuk, hogy mennyire sikerült. 

Indiana Pacers - Detroit Pistons 01:00

Két napja mindkét csapat jó játékkal nyert, a Detroit az eddigi talán legkiegyensúlyozottabb támadójátékát hozta a Griffin-Jackson-Rose trió nélkül, míg az Indiana szintén nagyon jól nézett ki és 120 pont fölé jutva verte a Washingtont - a Pacers ötből négyet nyert, a Pistons pedig a sérültjei ellenére is kapaszkodik, úgyhogy jó meccsre van kilátás. Ki kell emelnünk, hogy a felek idén már kétszer is találkoztak egymással és mindkétszer a Detroit nyert, Drummondék az eddigi négy győzelmükből kettőt is a Pacers ellen szereztek, emellett pedig nem mehetünk el csak úgy, bár az Indy azóta jelentősen jobban játszik már. 

Atlanta Hawks - Sacramento Kings 01:30

A Hawks és a Kings is érdekes helyzetben van, a hazaiaknál kidőlt John Collins, visszatért Trae Young, aki elsőre remek játékkal győzelemre vezette a csapatot, majd a betlije miatt kikaptak, míg a Kings a 0-5 után nyert kettőt, majd pihent egy hosszabbat és szoros meccsen kikapott Torontóban úgy, hogy Luke Walton vezetőedző összességében elégedett volt a látottakkal. A nagy kérdés az, hogy Young megtalálja-e újra a dobását, mert ha igen, akkor otthon megint bármire képes lehet az Atlanta még Collins nélkül is, míg a Kingsnek a megkezdett fejlődési utat kell követnie, ha nyerni és nem visszasüllyedni akar. A vendégeknél talán több opció van, Collins miatt talán Bagley hiánya sem lesz most olyan fájó, az mindenestre valószínű, hogy sok pontot és nagy rohanást látunk majd. 

Minnesota Timberwolves - Golden State Warriors 02:00

Mindkét csapat pocsék védekezést mutat be eddig, a Timberwolves pedig egymás után két komoly verést kapott, amelynek fő oka éppen az volt, hogy mindenki átgyalogolt rajtuk - ezen muszáj javítaniuk Townséknak, mert a GSW Summer League-kerete azt már megmutatta, hogy ha hagyják, akkor képes megszórni ellenfelét. A vendégeknél Eric Paschallt kell kiemelni, rá érdemes lesz figyelni, alighanem Andrew Wiggins őrzése lesz a feladata amellett, hogy támadásban is sokat várnak tőle, viszont a hírek szerint D'Angelo Russell valószínűleg most már visszatérhet, vele erősödik Steve Kerr fiatal gárdája. Akárhogy is, a Minnynek otthon ezt a Warriorst muszáj lenne megverni, főleg az előző két meccs gyengélkedése után még akkor is, ha Jeff Teague játéka most is erősen kérdéses. 

New Orleans Pelicans - Toronto Raptors 02:00

A két csapat találkozott már egymással a szezon nyitómeccsén, ahol nagy csatában, 130-122-re nyert a Raptors otthon, de bár most idegenben játszik a címvédő, mégis egyértelmű esélyes - 5-2-vel állnak Lowryék, a kulcsembereik jó formában vannak és bár mindkét vereségüket idegenben szenvedték el eddig, ennél a New Orleansnál jelenleg abszolút előrébb tartanak. A Pelsnél továbbra is a védekezés a probléma, 124 pontot kaptak eddig átlagban, a szoros végjátékokkal is vannak gondjaik, úgyhogy hiába produkálnak látványos dolgokat támadásban, egyelőre hétből csak egy meccset nyertek, igaz, eddig többet léptek pályára idegenben. Meglátjuk, hogy Brandon Ingramék tudnak-e javulni hátul, lesz-e megoldásuk Lowryra, vagy Siakamra, illetve hogy megmarad-e az eddigi dobóformájuk - ha minderre igen a válasz, még akkor is ott van, hogy kiélezett szituációban mire lesznek vajon képesek, úgyhogy ha nem teljesít alul a Toronto, akkor előzetesen felé billen a mérleg nyelve. A NOP gondjait ráadásul súlyosbítja, hogy Ingram, Ball, Redick és Favors sem 100%-os, igaz, a hírek szerint csak Redick játéka kérdéses, a többiek ott lesznek a parketten, ha nem történik valami fordulat. 

Dallas Mavericks - New York Knicks 02:30

A Dallas nagy nehézségek árán tudta csak behúzni a Magic elleni hazai kötelezőt, most újra hasonló a feladat, a Detroitban is simán kikapó New York elleni meccset kell kipipálni a lehető legegyszerűbben, hazai pályán. A vendégek egyelőre nyeretlenek idegenben, egyébként is csak egy győzelmük van eddig, míg a Mavs élcsapat-szintet hozott eddig a Magic elleni szenvedés ellenére, Luka Doncic klasszisteljesítményt nyújt és ha a többiek is hozzák, amit kell, akkor alapesetben nem lehet kérdés a mostani győzelmük. Ezen igazából csak az változtathat, ha lassan, alacsony fordulatszámon játszik Rick Carlisle alakulata és könnyelműen áll a meccshez, de a Magic elleni derbi után a tréner valószínűleg nyomatékosan felhívja játékosai figyelmét arra, hogy ezt nem ajánlja...

Utah Jazz - Milwaukee Bucks 03:00

A Bucks elkapta a fonalat, a Clippers otthonában aratott győzelemmel zsinórban négy sikernél jár a tavalyi alapszakasz győztese, Giannis Antetokounmpo pedig megállíthatatlan volt ezeken a meccseken, kíváncsian várjuk, hogy képes-e ezen a szinten pörögni a Jazz védekezésével szemben is. Donovan Mitchellék szoros meccsen legyűrték a Simmonst vesztő Phillyt és otthon még egy ilyen rangadón sem szabad őket leírni, a festék védésére nincs jobb játékos Rudy Gobert-nél, a periméteren is megvannak az embereik a Bucks ellen és ha meg tudják akadályozni Middletonék futásait, illetve limitálják a tripláikat, akkor lehet esélyük a győzelemre. Eddig nagyon mást csináltak a csapatok, a Milwaukee 22 ponttal dobott és bő 15-tel kapott több pontot, mint a Jazz, meglátjuk, hogy ki tudja érvényesíteni az akaratát és kinek a ritmusában zajlik majd a találkozó. 

Denver Nuggets - Philadelphia 76ers 03:00

A Phillynél Joel Embiid ugyan visszatért, Ben Simmons viszont megsérült, ő most nem lehet ott a pályán, úgyhogy nélküle kellene rangadót nyerniük idegenben - azon a poszton nincs nagyon más, sokkal többet kell Josh Richardsonnak irányítani és a magasoknak is jobban kell kreálniuk támadásban. A Nuggets egy kisebb hullámvölgy óta kiegyenesedett és bár a támadójátéka még mindig nem igazán könnyed, de a védekezést összerakták Mike Malone-ék, amit a Heat elleni sima győzelemmel bizonyítottak is. A kérdés az, hogy mi van a sérültjeikkel, Will Barton ugyan már játszott, de legutóbb Paul Millsap és Gary Harris is kidőlt, bár a hírek szerint egyiküké sem komoly és akár már most is pályára léphetnek. A Philly az 5-0-s rajt után kettőt bukott, Simmons nélkül most sem áll jól, érdekes lesz látni, hogy mire mennek egymással a felek, a Jokics-Embiid csata pedig külön is kiemelendő. 

Portland Trail Blazers - Brooklyn Nets 04:00

A Portland back-to-backet játszik azok után, hogy előző este a Clippers vendége volt és nagy csatában, fárasztó, szoros végjátékban kikapott, míg a Brooklyn négy napot pihenhetett, úgyhogy bár idegenben lép pályára, de jóval frissebb és energikusabb lehet, mint ellenfele. Kyrie Irvingék eddig védekezésben nem az igaziak, támadásban azért már éledeznek, legutóbb 135 pontot dobtak a New Orleansnak, ha hasonló tűzerőt hoznak most is, akkor bőven lehet keresnivalójuk annak ellenére, hogy ez a szezonrajt talán kicsit döcögősebbre sikerült nekik, mint vártuk. A jelenlegi 3-5-ös mérleg a Blazersnél sem túl szép, nekik is nagyon kellene javítani, védekezésben jobbak is a Netsnél, de az előző este sokat kivehetett belőlük, Lillardék ott sem voltak igazán jók támadásban, meglátjuk, hogy a "kellemesebb" Brooklyn ellen mire lesznek képesek. 

Los Angeles Lakers - Miami Heat 04:30

A Heat back-to-backet játszik a phoenixi mérkőzését követően, ahol parádés játékkal aratott győzelmet, úgyhogy bár fáradtabb lehet, de jó hangulatban repülhet át Los Angelesbe. A Lakers kiváló formában van, az első meccs veresége óta sorozatban hatot nyert és 6-1-gyel vezeti Nyugatot, a liga legjobb védekezését produkálja, támadásban pedig egyelőre mindig van valaki, aki megtolja a szekeret - többször villantak már a cserék, egyelőre nagyon mélynek tűnik ez a keret. Otthon, pihentebben mindenképp esélyesebbek is LeBron Jamesék, ráadásul a tervek szerint most ismét játszhat Avery Bradley is, így csak Rajon Rondo az, aki továbbra sem bevethető - a túloldalon Winslow az, aki biztosan, Waiters és Jones pedig valószínűleg nem fog játszani, de így is elég mély és sokoldalúnak tűnt ez a floridai keret eddig. Meglátjuk, a Miami sikere természetesen azért komoly bravúr lenne jelen helyzetben, de a Spoelstra-legénységnek voltak már váratlanul jó teljesítményei idén.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus