Hajnalban Lakers-Nuggets nyugati rangadó, Mavs-GSW a Sport TV-n

Rendeznek egy jónak ígérkező Grizzlies-Rockets derbit, de pályán a Jazz és a Sixers is. 

 

Atlanta Hawks - Utah Jazz 01:30

Az Atlanta back-to-back lép pályára, Trae Youngék előző este szoros meccsen kikaptak a Mavstől és ugyanaz történt velük, mint előtte a Lakers ellen: tartják magukat három negyeden keresztül, majd az utolsóban az ellenfél egy rohammal elviszi a győzelmet. Kérdés, hogy sikerül-e ezen javítani a Jazz ellen, amely legutóbb "újranyitotta" a győzelmi szériát, most pihentebben, teljes kerettel pedig Atlantába is esélyesként érkezik, hiszen vezeti a ligát. A csapatok idén egyszer már találkoztak egymással, akkor Salt Lake Cityben nagyon simán, 24 ponttal győztek Donovan Mitchellék, ha azt nem is mondjuk, hogy most is ez a papírforma, de így fáradtabban komoly bravúr lenne egy esetleges Hawks-győzelem. 

Dallas Mavericks - Golden State Warriors 01:30 (Sport 1)

A Dallas is back-to-backet vív, méghozzá úgy, hogy éppen az előbb említett Atlantát verte meg előző este - hat vereség után nagyon-nagyon kellett már ez a siker Luka Doncicéknak, most viszont fáradtan kellene erre ráduplázni. A GSW oldalán legutóbb Steph Curry remekelt, de egyedül nem bírt a Bostonnal, a fő kérdés pedig az, hogy mi lesz magas poszton, ahol Chriss és Wiseman után Looney is kidőlt, így gyakorlatilag "kukázott" centereket kell elővenniük, illetve mindenképpen sokat small-ballozniuk, hogy megoldják a helyzetet. Az biztos, hogy Currytől most is extra kell, az ő csatája Donciccsal nagyon "várós", meglátjuk, hogy ilyen szerkezeti gonddal együtt képesek lesznek-e annyi plusz energiát beletenni a vendégek, hogy kihasználják a Mavs másnaposságát. 

Philadelphia 76ers - Portland Trail Blazers 02:00

Itt a Sixers a b2b-es csapat, előző este Charlotte-ban aratott nagyon fontos győzelmet a gárda, Joel Embiid parádésan játszott és a Jusuf Nurkic nélküli Blazers ellen is számíthatunk a dominanciájára Enes Kanterrel szemben - elvileg nem pihentetik, csak Shake Miltonnak van egy kisebb sérülése, ami esetleg pihenőt érhet. A Blazersnél Damian Lillard két meccset is hozott a végjátékban mostanában, körülötte a többiek is nagyon felszívták magukat legutóbb, de hosszú idegenbeli túrát teljesítenek, most is tartalékosak és a Sixers azért jelenleg jobb csapat - ráadásul hazai pályán 10-1-re áll. A Portland oldalán a sérülések kérdőjelesek, Nurkic, McCollum és Little biztosan nem lesz, Jones visszatérésére van esély, viszont Lillard sem egészséges, az ő játéka hivatalosan kérdéses. 

Memphis Grizzlies - Houston Rockets 03:00

Két napja még a liga két legjobb formában lévő csapata volt ez a kettő, azóta viszont előbb a Memphis, majd utána a Rockets is megégett, mindkettő nagyon gyenge játékkal kapott ki. Ez most a Houston szempontjából érdekesebb, mert a texasiak ezek után játszanak back-to-backet, vagyis azonnal fel kellene állni és visszatérni a helyes útra, bár nagy csodákat nem kell csinálniuk: védekezésben rendben voltak, támadásban viszont nem tudtak bedobni semmit és John Wall védelembontásai is hiányoztak nekik. Az irányító most elvileg játszhat, ő friss lábakkal szabhatja a ritmust, meglátjuk, hogy ez mire lesz elég, de egyébként a Memphis is hasonló erősségekkel bír: jó védekezés, gyors, határozott támadójáték. Ja Morantéknek volt egy napjuk feldolgozni a helyzetet és felkészülni erre a meccsre, otthon is játszhatnak, úgyhogy nincsenek rossz helyzetben - Valanciunas, Tillie és Grayson Allen viszont még mindig nem játszhat. 

Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 04:00

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, hiszen két bajnokesélyes feszül egymásnak, ráadásul a csapatok az előző szezon végén a nyugati döntőben találkoztak, van múltjuk. Mindkét fél jó formában van, a Lakers a két veresége után két szép győzelemmel zárta idegenbeli túráját és mindkétszer remekül védekezett, míg a Denver botlott ugyan egyet San Antonióban, de egyébként hetek óta villog, legutóbb szétszedte a Jazzt is, azóta pedig volt négy napja pihenni, most maximálisan felkészülhetett erre a meccsre. Alig várhatjuk már a Davis-Jokics csatát és hogy mire megy egymással a két csapat, az biztos, hogy mindkét gárda számára presztízsértékkel bír ez az összecsapás - elöl-hátul jók mindketten, de a Nuggetsnek azért főleg idegenben kelleni fog az MVP-Jokics és Murray jobbik formája ahhoz, hogy legyőzze a Lakerst, különösen, hogy Harris és Dozier nem bevethető. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus