Hajnalban lezárhatja a Clippers és a Hawks is

A két első kiemelt, a Sixers és a Jazz viszont a kiesés elkerüléséért lép pályára. 

Atlanta Hawks - Philadelphia 76ers 01:30

Ez a párharc eddig óriási blama a Sixers részéről, Doc Rivers együttese félig megnyert meccseket veszített el és legutóbb is 26 pontos előnyből kapott ki - ezek egyszerűen nem férnek bele a playoffban, így 3-2-es hátrányba került a társaság. Nagy kérdés, hogy most mennyire lesz erős fejben a gárda - az nem kérdés, hogy játéktudásban az Atlanta felett áll és ha nem produkál nagy leolvadásokat, akkor nyernie kell idegenben is, de az sem véletlen, hogy mégis a Hawks vezet 3-2-re. Taktikailag nagy csodákat nem lehet már várni, ha az Atlanta öt mérkőzésen keresztül nem talált megoldást védekezésben, akkor nem most fog, Joel Embiid vezetésével a Phillyben minden megvan ahhoz, hogy nyerjen, de ezt érvényesíteni is kell és nem biztos, hogy mentálisan elég ereje van az együttesnek ahhoz, hogy ezt megoldja.

Sérültfronton nincs változás, a vendégeknél Danny Green nincs, Joel Embiid aktuális állapota majd csak a feldobás körül derül ki, míg a túloldalon De'Andre Hunter sérült, Trae Young pedig nem egészséges vállal küzd. 

A párharc állása: 3-2 a Hawks javára.

 

Los Angeles Clippers - Utah Jazz 04:00

Ebben a párosításban legutóbb bravúrt mutatott be a Clippers, amely úgy is nyerni tudott, hogy Kawhi Leonard nem tudott játszani, így sorozatban harmadszor verte meg a Jazzt - a játék, a rendszer, a jól működő small-ball győzelmet ért, kérdés persze, hogy mennyi ereje maradt a gárdának. George, Morris és Jackson is nagyot játszott azon a meccsen, most pedig megint erre lenne szükség, ugyanis Leonard továbbra sem bevethető, így megint a kiegészítőkön fog múlni nagyon sok. A Jazznél sincs minden rendben, ugyanis Mike Conley továbbra is sérült, de állítólag közelít a visszatéréshez és mivel ha kikapnak, akkor nincs tovább, ezért van rá esély, hogy most ott lesz a parketten - ugyanez érvényes Donovan Mitchellre, aki láthatóan szenved, de mivel nincs hova pihentetni, minden bizonnyal pályára küldik.

A Jazz taktikailag eddig egyáltalán nem talált megoldást a Clippers által feltett kérdésekre, így sokkal inkább az aktuális forma dönthet - ha a hazaiak végigbírják erővel az eddigi stratégiájukat, egyénileg pedig minden fontos játékos beleteszi, ami tőle kell, akkor lezárhatják a szériát, ha nem és a Utah esetleg megint kifog egy jó dobóformát, akkor hetedik meccs jöhet. 

A párharc állása: 3-2 a Clippers javára.

A mérkőzéshez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus