Hajnalban lezárhatja a Sixers és a Warriors is

2-2-ről, Bostonban folytatódik a Celtics-Bucks - megmenekül a Heat? - tovább nyújtja a rájátszását a Spurs?

 

Boston Celtics - Milwaukee Bucks 01:00

Itt a találkozó fő kérdése, hogy visszakerülnek-e a dolgok a bostoni kerékvágásba, vagyis újra fölénybe kerül-e a Celtics azzal, hogy ismét hazai pályán játszhat - az első két meccsen még Brownék akarata érvényesült, az azt követő kettőn viszont a Bucksé. A hazai pálya mellett azért persze más is változott, Joe Prunty változtatásai (Thon Maker és Jabari Parker előtérbe helyezése, stb.) ültek, Brad Stevens pedig nem nagyon tudott mit lépni eddig, persze óriási dolgokra nem is kell gondolni, hiszen legutóbb így is dobásuk volt a hosszabbításért. Al Horford játékát, szerepét kellene megoldaniuk a hazaiaknak, illetve mindenképpen szükségük lenne a jó egyéni teljesítményekre Browntól, Tatumtól, Morristól, főleg támadásban, hogy tehermentesítsék az előző két meccsen Brogdonék által kizsigerelt Roziert - a vendégeknek nagyjából ugyanazt kellene hozniuk, mint otthon, meglátjuk, hogy sikerül-e. A helyzet már borzasztó éles, hiszen a győztes egyetlen lépésre kerül a továbbjutástól, míg a vesztes a szakadék szélére sodródik. 

A párharc állása: 2-2.

Philadelphia 76ers - Miami Heat 02:00

Itt 3-1-es előnybe került a Sixers azzal, hogy mindkét idegenbeli meccset behúzta, Joel Embiid visszatérése hozott annyit a gárdának, hogy minden szempontból ellenfele fölé nőjön - hiába a fizikális, parázs playoff-harc, egyelőre ez sem segített a Miamin. Nagy kérdés, hogy van-e még valami Erik Spoelstra tarsolyában, mert eddig nem talált megoldást, egyénileg is alulteljesítenek a játékosai és taktikailag sem tudott még olyat húzni, ami igazán ült volna, Simmonsék mindent meg tudtak oldani. Ha jó dobóformát fognak ki a hazaiak, akkor nagy esély van arra, hogy hajnalban lezárul a párharc, nagyon extra védekezésre és támadásban több kiváló teljesítményre lenne szükségük a vendégeknek ahhoz, hogy megmeneküljenek - meg persze arra, hogy végre egyszer ne veszítsék el simán a negyedik negyedet. Josh Richardson játéka egyébként kérdéses a Heatnél a vállsérülése miatt és itt említsük meg, hogy amennyiben kikap a Miami, van rá esély, hogy Dwyane Wade utolsó NBA-mérkőzését látjuk. 

A párharc állása: 3-1 a 76ers javára.

Golden State Warriors - San Antonio Spurs 04:30

Ezt a párharcot egyszer már lezárhatta volna a Warriors, de legutóbb hazai pályán még megmenekült a Spurs, amely kiváló védekezéssel és az Aldridge-Ginobili páros vezetésével elkerülte a söprést. Az Oracle-ben azért jóval nehezebb dolguk lesz a texasiaknak, hiszen egyrészt idegenben közel állnak a vállalhatatlan szinthez az eredményességet tekintve, másrészt nehezen elképzelhető, hogy még egyszer annyira gyengén dobjon a GSW - Duranték agyonnyerték a lepattanózást, de olyan pocsékul céloztak, hogy azzal nem lehetett esélyük. Hazai pályán azért alighanem javulni tudnak ebben és nagy kérdés, hogy a San Antonióban van-e annyi tűzerő, hogy tartani tudja a lépést - új sérült egyik oldalon sincs, meglátjuk, hogy véget ér-e a rájátszás Tony Parkerék számára. 

A párharc állása: 3-1 a Warriors javára.

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt, esetleg itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus