Hajnalban lezárulhat a keleti döntő

Otthon juthat be a fináléba a Boston, az utóbbi két meccs után meglepetés lenne, ha elkerülné ezt a Miami. 

 

Boston Celtics - Miami Heat 02:30 (Sport 1)

Az előző két mérkőzést megnyerte a Celtics, így 1-2-es hátrányból 3-2-es előnybe került a párharcban és a papírforma azt diktálja, hogy itt véget ér a széria. Ennek fő oka az, hogy a Heat teljesen lenullázta magát fizikálisan, a negyedik és az ötödik találkozón sem volt verhetetlen a Boston, de semmit sem tudott bedobni a rengeteg sérüléssel bajlódó Miami. Többször írtunk már róla, most csak felsoroljuk, hogy Butler, Lowry, Tucker és Herro is olyan problémával küzd, amellyel nem kellene játszani, közülük egyedül Herro hagyta ki az előző két meccset, de Lowry és Butler dobóformája a vállalhatatlan alatt van kettővel, ráadásul ezen a két meccsen Strus is csatlakozott hozzájuk.

Közben egyébként a Celtics sincs éppen csúcsformában, de fizikálisan mégis jobban bírják Tatumék ezt a tempót és keménységet, a védekezésük nem inog meg, elöl pedig ha nem is dobnak jól, de vannak olyan játékosaik, akik akaratból, izomból megoldják a helyzeteket elfogadható szinten - ha éppen beesik pár triplájuk is, akkor pedig egyértelműen előnyben vannak. 

Mindezek után természetesen komoly meglepetés lenne, ha a térden járó Heat úgy felszívná magát ezen az estén, hogy nyerne idegenben és kiharcolná a hetedik meccset, a realitás mindenképpen a Boston győzelme és Ime Udoka csapatának nagyon le is kellene zárnia ezt a sorozatot, hogy a Golden State-re koncentrálhasson, hiszen a Warriors már pihenhet a nagydöntő előtt. Állítólag egyébként mindenki játszani fog mindkét oldalon (Herrót leszámítva), valamilyen formában ott lesznek a pályán (Strust és Lowryt megerősítette Spoelstra, bár utóbbi a csapatbuszról leszállva is sántított a megérkezéskor), ha csodával határos módon összekapják magukat a Heat dobói, akkor lehet ebből szoros meccs, de meglepetésként hatna, ha nem érne véget a párharc.

A párharc állása: 3-2 a Celtics javára.

 

A mérkőzéshez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus