Hajnalban megkezdődik az NBA 2023/2024-es szezonja

A címvédő Denver Nuggets a Los Angeles Lakerst fogadja, a Golden State Warriors pedig a Phoenix Sunsszal találkozik: mindkét találkozót megnézhetjük a Sport TV-n is.

 

Denver Nuggets - Los Angeles Lakers 01:30 (Sport1)

A felek találkoztak a tavalyi playoffban, és akkor a Nuggets nagyobb gond nélkül, szoros meccseken, de egyértelmű eredményt hozó párharcban lépett át a Lakersen - meglátjuk, hogy a szezonnyitóra mennyire lesznek majd élesek a felek. Az előszezonból túl sokat egyik oldalon sem szűrhettünk le, a Denvernél a végére Nikola Jokics azért már elkapta a fonalat, a Lakers kezdőinek is voltak jó időszakai, viszont Jarred Vanderbilt elvileg nem játszhat, nélküle kell megoldaniuk a feladatot a vendégeknek. Hazai oldalon a remek előszezont futó újonc Julian Strawther hiányozhat, Michael Porter Jr. viszont elvileg elérhető lesz, vele számolhatnak Mike Malone-ék. A bajnok általában nem kezdi csúcsformában a szezont, láthattunk már nagyobb vereségeket is ilyen gyűrűátadós/ünneplős helyzetben, de ha megfelelő hozzáállást mutatnak Murray-ék, akkor az esélyek hazai pályán azért mellettük szólnak.

 

Golden State Warriors - Phoenix Suns 04:00 (Sport1)

Mindkét társaság mutatott remek dolgokat az előszezonban, mindkét oldalon a kezdők csillogását emelhetjük ki leginkább, és most debütál először élesben Devin Booker és Kevin Durant mellett Bradley Beal, valamint Jusuf Nurkic, érdekes lesz figyelni az ő játékukat. A Warriorsnál Draymond Green még nem lehet majd ott a parketten, megkaphatja a lehetőséget az eddig nagyon motiváltnak tűnő Jonathan Kuminga arra, hogy ilyen helyzetben is bizonyítson, a többiek közül pedig Klay Thompson helyzete az érdekes: ő nem játszott túl jól az előszezonban, állítólag a szerződéshosszabbítása körül hatalmas a szakadék közte és a csapat között, meglátjuk, hogy ő mennyire szívja fel magát az első találkozóra. Nehéz jósolni, de egy jó Steph Curryvel otthon bármire képes lehet a Warriors, míg a Phoenix azért még csak egy formálódó keret, ráadásul jelenleg nem annyira hosszú kispaddal. Egyébként Beal és Booker játéka is kérdéses hivatalosan, de a várakozások szerint azért ott lesznek a parketten.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

A szezon részletes felvezetését támogatói felületünkön olvashatjátok el (a hozzáférés hathavi támogatáshoz kötött). 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus