Hajnalban Nets-Bucks rangadó a Sport TV-n

A Lakers a Jazzhez látogat, pályára lép a Sixers és a Bulls is, mutatjuk a játéknap felvezetőjét. 

Detroit Pistons - Philadelphia 76ers 01:00

Abszolút favorit a Sixers, a vendégek két elvesztett rangadóból érkeznek, de teljesen egészséges a keretük, minden győzelem számít nekik a keleti első négy helyen és nyilvánvalóan teljesen más szinten vannak, mint a Detroit. A hazaiak az előző három meccsüket elbukták és bár mindegyik során szoros küzdelmet vívtak, de így sem lehet a Phillyhez mérni őket. Náluk ráadásul Jerami Grant sérült, rá már nem számíthatnak ebben a szezonban, meglátjuk, hogy a Cunningham-Bey-Stewart trió tud-e meglepetést okozni, de a Harden-Embiid páros most nem teheti meg, hogy hibázik - kötelező nyerniük, csiszolni a játékukat és nem lemaradni a tabellán. 

 

Brooklyn Nets - Milwaukee Bucks 01:30 (Sport 1)

Ez kiemelt rangadó, mert bár a Nets csak nyolcadik Keleten, de a jelenlegi kerete azért ennél jóval többre képes és az utóbbi meccseken azért többször meg is mutatták mindezt. Kevin Durant legutóbb 41 pontot dobott és bár Kyrie Irving nem váltotta meg a világot, mióta minden meccsen játszhat, de azért van potenciál ebben a gárdában, főleg támadásban és főleg otthon. A Bucks ingadozó formát mutat, de legutóbb 130-at dobott a Detroitnak, Giannis Antetokounmpo remek állapotban van és bár kicsit fáj a térde, de a hírek szerint vállalja a játékot, így náluk sem lesz számottevő hiányzó. Eddig 2-1-re vezet az egymás elleniben a Milwaukee, nyilván ott volt az a tavalyi emlékezetes playoff-párharcuk is, úgyhogy van múltjuk, a Durant-Giannis csata pedig mindig élményszámba megy, úgyhogy kíváncsian várjuk a fejleményeket - fontosabb talán a Bucksnak lenne a siker, a Nets nagy csodákat az alapszakaszban már nem tud tenni. 

 

Atlanta Hawks - Cleveland Cavaliers 01:30

Mindkét csapat back-to-backet játszik, a Hawks takaréklángon égve, egy félidő alatt lerendezte az OKC elleni kötelezőt, a Cavs viszont kikapott a Dallastól és egyébként is pocsék formában van - amin sokat ront az, hogy Allen után Mobley is kidőlt, egyikükre sem számíthatnak. Előző este sok pont volt a Garland-LeVert párosban, meglátjuk hogy még egyszer képesek-e ők hasonló teljesítményre (főleg LeVert), illetve hogy az Atlantának hogyan ízlik a back-to-back: általában nem teljesítenek jól ilyenkor, de most kellene nekik a győzelem. Ők a playinben helyezkednek, a Cavs számára viszont Mobley sérülésével valószínűleg elmegy a top6 és ők is a playinre készülhetnek - egyébként könnyen lehet, hogy egymással találkoznak majd, így annak is jó felvezetője lehet ez a találkozó. Otthon, valamivel pihentebben, sorozatban három győzelem után a Hawks az esélyesebb, de érdekes lesz látni a Young-Garland párharcot. 

 

Chicago Bulls - Los Angeles Clippers 02:00

A Clippersnél legutóbb visszatért és rögtön remekül játszott Paul George és a csapat rögtön nyerni is tudott egy komolyabb vereségszéria után, jelentős hátrányból felállva, talán újraindította a kissé megtorpanó társaságot az a találkozó. A Bullst közben utolérte a Raptors a keleti ötödik helyen, de Vucsevicsék győzelemmel zárták idegenbeli túrájukat, most egy nap pihenővel hazatérhettek és nagyon kellene nekik a győzelem - a hátralévő meccseik nagyobb részét otthon fogják megvívni, itt kell megoldaniuk ezt az ötödik pozíciót. Náluk Zach LaVine-nek fáj a térde, de elvileg játszani fog, a Clippersnél viszont Batum és Morris pályára lépése kérdéses - nekik nem kell megszakadniuk, mert a tabellá nem mennek már se előre, se hátra. A motiváció és a pályaelőny így a Chicago mellett szól, ha az említettek nem játszanak, akkor pedig a keret is, kérdés, hogy mit tudnak ebből kihozni. 

 

Utah Jazz - Los Angeles Lakers 04:00

Mindkét csapat pocsék formában van, a Lakers elvesztette a nyugati 10. helyét is és bár most átmenetileg visszaszerezte a Spurs vereségével, de Murray-ék annyival jobb passzban vannak, mint ők, hogy bravúrokat kellene hozniuk a playinbe kerüléshez. Friss hír, hogy állítólag Anthony Davis visszatérhet még, akár már holnap, de ezen a meccsen még biztosan nem, ráadásul a hírek szerint LeBron James is arra tartalékol, a kisebb-nagyobb sérülései nem jöttek rendbe, így rá sem számíthatnak. Ebben a formában azért a Los Angelesnek túl nagy sansza nincs, a kérdés az, hogy a Utah képes-e élni a lehetőséggel: Gobert-ék sorozatban ötöt buktak és elöl-hátul gondban vannak, mentálisan sincsenek a topon, de most átérezhetik, hogy a Lakers ellen szinte kötelező nyerniük ezen a meccsen. További jó hír nekik, hogy Bojan Bogdanovic ezen a találkozón visszatérhet kilenc kihagyott összecsapás után, úgyhogy a keretük ki is egészül, meglesz az egyensúly, ezek után blama lenne, ha nem tudnának nyerni. 

 

A tabella ezen a linken megtekinthető!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus