Hajnalban Nuggets-Jazz a Sport TV-n

Pályára lép a Clippers, a Raptors, a Celtics és a Sixers is, mutatjuk a mérkőzések felvezetőit.

 

Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors 01:00

Abszolút favorit a Toronto, a vendégek sorozatban nyolc győzelemből, bombaformában érkeznek meg, idegenben is tarthatatlanok, úgyhogy nem lehet kérdés, hogy ki az esélyes - a Cavs elcsípett egy meccset Detroitban, de azóta a Pelstől már kikapott megint, nagyon messze vannak egymástól a csapatok. A kanadaiaknál egy fontos hiányzó lesz, Marc Gasol legutóbb megsérült és nem játszhat, OG Anunoby viszont ott lesz a pályán és ennél sokkal foghíjasabb csapatokkal is jól teljesítettek, Gasol hiányát papíron ellensúlyozniuk kell - a hazaiaknál a legutóbb pihentetett Darius Garland visszatérhet, de ettől még az esélyek nem változnak. Érdekesség: idén kétszer találkoztak már a felek, mindkétszer pontosan hússzal nyert a Raptors.

Washington Wizards - Charlotte Hornets 01:00

Keleti alsóházi meccs különösebb tét nélkül, egyik csapatnak sincs reális esélye a playoffra a játéka és a kerete alapján. A Wizards zsinórban kétszer kapott 150 pont felett, kíváncsian várjuk, hogy most védekezésben is hajlandóak lesznek-e megmozdulni Bealék, vagy megint megelégszenek a jó támadóstatisztikákkal egyéni szinten - a Charlotte viszont egy hosszú vereségszériát tört meg legutóbb, csak 92 pontot kapott a Knickstől, valami hasonló védekezéssel most is lehetne esélye. Nehéz jósolni, a Washingtonban talán több a tűzerő, de ha hagyják, akkor a Hornets is meg tudja magát szórni, úgyhogy akár egy pontzáporos meccs is lehet belőle - sérültfronton nincs változás, a megszokott keretek állnak rendelkezésre. 

Atlanta Hawks - Philadelphia 76ers 01:30

Jó formába lendült a Philadelphia, ráadásul legutóbb már Joel Embiid is visszatért, úgyhogy hétből hat győzelem után, a sztárcenterrel megerősödve elvileg Atlantában is nyerniük kéne - azért csak "elvileg", mert az idegenbeli mutatójuk továbbra is olyan, amilyen. Az Atlanta javulgat, összességében most nyolcból négyet nyert és tűzerőben biztos, hogy a Philly felett áll, ha Trae Youngék akarata érvényesül, akkor lehet keresnivalójuk, de azért kíváncsian várjuk, hogy Simmons, vagy Thybulle ellen mire megy a hazaiak irányítója, illetve hogy csapatszinten fel tudják-e venni a kesztyűt az egyébként ligaelit Sixers-védekezéssel. A papírforma a vendégek mellett szól, de a hazai pálya nem és az sokat számít - náluk Josh Richardson biztosan nincs még, de Horford és Scott játéka is kérdéses, míg az Atlantánál Len, Bembry és Bruno Fernando fog minden bizonnyal hiányozni. 

Boston Celtics - Golden State Warriors 02:00

Kérdés nélküli kötelező a Boston számára, a ligautolsót verni kell hazai pályán, vita nincs - ingadozó ugyan Walkerék formája, de legutóbb nagyon fontos győzelmet arattak Miamiban és összességében azért mostanában éppen jó passzban vannak. Kanter nem fog játszani, Tatum pályára lépése pedig kérdéses, de ez nem számíthat, akkora a különbség a javukra, hogy hozniuk kell a meccset - a Warriorsról megint ugyanazt tudjuk elmondani, hogy ha hagyják neki, akkor tud veszélyes lenni, D'Angelo Russell mellett egy-egy játékos tud jó napot kifogni, de ezt egy keleti élcsapatnak meg kell oldania. 

Denver Nuggets - Utah Jazz 04:30 (Sport 1)

A Jazz back-to-backet játszik a San Antonióban elszenvedett vereség után és lenne min javítania, az előző két meccsén ugyanis váratlanul kikapott, mindkétszer gyengén védekezett, most pedig egy közvetlen rivális otthonában kell összeszednie magát. A Denvernél Murray, Millsap és Plumlee továbbra sincs és azért ez bizonyos napokon meg is látszott a gárdán mostanában, legutóbb például a Memphis előtt kellett fejet hajtaniuk - otthon viszont többnyire masszívak, pihentebbek és kihasználhatják a Jazz gondjait. Ehhez viszont biztosan jobb támadójáték kell, mint legutóbb, mert Mitchellék rosszabb napjaikon is jók elöl, úgyhogy itt azért nem biztos, hogy nyerhet a Nuggets mondjuk 95 kapott ponttal - Bartonéknak jól kell dobniuk kintről ahhoz, hogy érdemi esélyük legyen. Külön izgalmas lehet a Jokics-Gobert csata ötös poszton, de a fő kérdés az, hogy a Jazz fáradtabban meg tudja-e emberelni magát hátul - ha igen, akkor a Denver sérüléseire való tekintettel inkább Clarksonéknak állhat a zászló.

Los Angeles Clippers - Sacramento Kings 04:30

A Kings back-to-backet játszik az OKC elleni nagyon sima hazai vereség után, a Clippers viszont négy teljes napot pihenhetett az elhalasztott Lakers-meccs miatt, otthon játszhat, egyébként is jó formában volt, úgyhogy minden mellette szól. A sikerrel megvívott idegenbeli túra után a 19-4-es hazai pálya további löketet adhat a gárdának, ráadásul a hírek szerint George és Beverley visszatérése is valószínű, úgyhogy gyakorlatilag teljes rotációval fogadhatják a fáradt és egyébként is jóval gyengébb ellenfelet. Mindezek tükrében komoly meglepetés lenne, ha valahogy nyerni tudna a Sacramento, Hieldéknél az egész szezonban nem működik valami, teljesen váratlan lenne, ha megvillannának. 

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus