Hajnalban Pels-Bulls a Sport TV-n

Denver-Phoenix rangadót rendeznek, kötelező előtt a Memphis és a Milwaukee, fontos meccset vív egymással a Raptors és a Cavs - mutatjuk a játéknap felvezetőjét. 

 

Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers 00:30

Rendkívül fontos mérkőzés, hiszen jelenleg ez a két csapat küzd a keleti hatodik, még egyenesen playoffba jutó helyért, a Cavs előnye egy meccs a Raptorsszal szemben, vagyis ha a hazaiak nyernek, akkor utolérik riválisukat - viszont mivel eddig 3-0-ra vezet a egymás elleniben a Cleveland, így még az ohióiak maradnának előrébb. Viszont ebből is látszik, hogy ha a vendégek győznek, akkor mérhető lépést tennének a playoffjuk bebiztosítása felé, így egyáltalán nem mindegy, hogy mi történik most. Egyik fél sincs kirobbanó formában, a Cavs négyből kettőt, a Raptors pedig háromból kettőt bukott, Allen és Anunoby révén van egy tartós hiányzójuk, a Rapsnél Trent Jr. sem edzett, a Cavsnél pedig Rondo az, aki valószínűleg most sem léphet pályára. Szélesebb tartományt vizsgálva azért masszívabb a Toronto, de a VanVleet-Garland csata érdekes lehet és ha Trent Jr. nem játszik, akkor támadásban azért lehetnek gondjaik a kanadaiaknak - fontos mérkőzés mérhető téttel, ennek megfelelő izgalmakat várunk. 

 

Memphis Grizzlies - Indiana Pacers 01:00

Itt egyértelmű a helyzet, mindkét csapat back-to-backet játszik, de semmilyen szempontból nincsenek egy súlycsoportban, a Memphis toronymagas favorit. A hazaiak a liga második legjobb mérlegével rendelkeznek, a vendégek már hosszú hetek óta esélytelenek a playinre is és bár Ja Morant (és pihentetés miatt Dillon Brooks) nincs, de nélküle is ellenállhatatlan a Grizzlies, tegnap például a Brooklynt győzte le, míg a szintén közel sem 100%-os Indy egylabdás végjátékot bukott a Sacramentóval szemben. Elvileg új hiányzók nem lesznek, a nagyon egyben lévő memphisi keret pedig nem teheti meg azt a luxust, hogy hibázik, ha nem alszik bele nagyon a meccsbe, akkor minden a vendéglátó sikerét jósolja. 

 

Milwaukee Bucks - Washington Wizards 01:00

Itt a Bucks az egyértelmű favorit, a címvédő legutóbb Khris Middleton nélkül is nyert a Chicago ellen, míg a Wizards a Lakers elleni bravúr után még Houstonban is teljesen simán vereséget szenvedett. A hazaiaknál annyi a probléma, hogy Middleton most sem lesz és a tervek szerint Giannis Antetokounmpo is pihenőt kap, ő sem léphet pályára, így azért két legjobbjuk nélkül tartalékosak lesznek, de ha a többiek hozzák magukat, Lopez visszaépítése halad, Holiday és Portos jó napot fog ki, akkor ez a keret is elég lehet a győzelmükhöz, főleg otthon. A Washingtonnak elvileg még van esélye a playinre, de a pályán nem úgy tűnik mostanában, hogy annyira meg akarna szakadni ez a társaság, bár Porzingis és Caldwell-Pope képes bravúrokra, ah éppen olyan napjuk van - viszont Kuzma náluk sem játszik, így náluk is lesz kulcsfontosságú hiányzó. A két vezér nélkül koncentrálnia kell a Milwaukee-nak, de még így is minden további nélkül győzhet. 

 

New Orleans Pelicans - Chicago Bulls 01:00 (Sport 1)

A New Orleans Charlotte-ban kapott ki szorosan, a Bulls pedig Milwaukee-ban simán legutóbb, egyikük sincs igazán jó formában és főleg a Chicagóra érvényes az, hogy hosszabb ideje küszködik, elsősorban védekezésben, amit azért kell minden meccsnél leírnunk, mert újra és újra nagyon szembetűnő. A Pelsnél Ingram híján támadásban voltak gondok és ő még mindig nem játszhat, továbbra sem gyógyult meg, úgyhogy ezúttal is nagyon kell a magas szerkezetük, a jó lepattanózásuk és egy jó dobóforma McCollumtól vagy Valanciunastól, hogy stabilak tudjanak maradni. Ők a playin-helyeken küzdenek, a Bulls pedig azért, hogy ne kelljen playint vívnia, fejlemény viszont, hogy a vendégeknél DeMar DeRozan nem játszhat, sérülés miatt kihagyja a meccset - Zach LaVine sem egészséges, de ő így is ott lesz majd a parketten és nagyon sok is múlik majd azon, hogy hogyan dob, hogyan szervez, mennyire tudja összefogni csapatát. 

 

Denver Nuggets - Phoenix Suns 02:00

Ez kiemelt rangadó lesz, a Suns back-to-backet játszik a Minnesotában aratott szép győzelem után, míg a Denver két vereség után legutóbb jó támadójátékkal intézte el a Clipperst és szintén egészen korrekt formát mutatott. A fáradtság nyilván nem segít a Phoenixen, de Pault és Johnsont leszámítva a többiek már visszatérhettek és sorozatbant hatot nyertek, ráadásul nagyon egyszerű a tét számukra: amennyiben ezt a meccset megnyerik, akkor bármi mástól függetlenül matematikailag is bebiztosítják, hogy ők nyerik az alapszakaszt, fontos mérföldkő lehet tehát ez az összecsapás. A hazai pálya és a frissesség mindenesetre a Nuggets mellett szól, egyszer már le is győzték idén a Sunst Riversék, ha Nikola Jokics hozza az MVP-önmagát az előző este éppen extrát játszó Deandre Aytonnal szemben, a periméteren pedig képesek jól védekezni Devin Bookeréken, akkor mindenképpen lesz esélyük. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus