Hajnalban Raptors-Celtics a Sport TV-n

19:00-tól egy Spurs-Jazz derbivel kezdődik a program, lesz Grizzlies-Thunder, pályán a Sixers és a Pelicans is.

 

San Antonio Spurs - Utah Jazz 19:00

A Spursnek reális esélye van még arra, hogy odaérjen a playinre, ehhez most nyernie kellene. A buborék alapján semmivel sem rosszabbak DeRozanék a Jazznél, alapvetően is lenne esélyük a Utah-val szemben, pláne úgy, hogy Quin Snydernél öten nem fognak pályára lépni, abból négyen kezdők (Conley, Mitchell, O'Neale és Gobert). A Jazz másnap a Denverrel fog játszani, és úgy tűnik, azt sokkal fontosabb meccsnek ítélték meg Snyderék, így viszont szinte kötelező a győzelem Gregg Popovich együttesének.

Memphis Grizzlies - Oklahoma City Thunder 22:00

A 0-4-re álló Memphis egyre nehezebb helyzetben van, most már muszáj lenne nyernie, mert lassan nem hogy a playint nem tudja elkerülni, de pályahátrányban lesz, ha egyáltalán részt vehet benne - viszont az OKC ellen megint nem Moranték lesznek az esélyesek. A Thunder eddig nagyon jó: egy meccset ugyan elrontott, de a Lakerst például teljesen simán verte, nagyszerűen védekezik, és a matchupokat nézve is rendben lehet ezen az estén. Paulék megfoghatják Morant játékát, meg Brooksét is, Valanciunast Adams tarthatja kordában, és ha mindez megvalósul, akkor azzal el is dől a találkozó. A Grizzliesnél persze benne lehet egy megőrülés dühből, talán kétségbeesésből, de ugyanezek teljesen mást, akár egy összeomlást is kihozhatnak a társaságból...

Brooklyn Nets - Sacramento Kings 23:00

A Sacramento back-to-backet játszik a Pelicans elleni találkozó után, így fáradtabban érkezik, míg a Brooklyn éppen most pihenhetett egy b2b után - a Bucks elleni bravúr után 149 pontot kapott az együttes a Bostontól, úgyhogy lesz min javítani. A Nets igazából a keleti hetedik helyet szeretné megtartani, ehhez könnyen lehet, hogy egy mostani győzelem már elég is lenne azon felül, hogy az egyetlen rivális Magicet később még egyszer megveri, míg a Sacramento elvileg a nyugati playinen gondolkodhat. Nem Foxék erre a legesélyesebbek, de visszaszálltak a küzdelembe a Pelicans elleni tegnap esti győzelemmel, papíron pedig jobb csapatot is alkotnak, mint a Nets C csapata.

Philadelphia 76ers - Orlando Magic 00:30

A Philly még mindig nem az igazi, bár már nyert meccseket, de egyelőre csak Joel Embiid jó játéka az, ami állandó, a csapat elég gyér körülötte - sok idő viszont már nincs a PO-ig, lassan össze kéne állni. Ben Simmons sérülése nyilván nem jött jól, legutóbb a térde bánt egy támadópattanót, márpedig nélküle még szenvedősebb lehet a játék, de azért a jelenlegi Magicet így is meg kellene verni - Isaac nincs, valószínűleg Gordon sincs, Vucsevicsnek pedig ott lesz Embiid. Ha valaki bajnoki címben gondolkozik, akkor ennyit Simmons nélkül is meg kellene oldani.

New Orleans Pelicans - Washington Wizards 02:00

A Pelicans back-to-backet játszik a Kings elleni vereség után, és a csapatnak nagyon kellene a győzelem, mert van esélye a playoffba jutásra, de csak akkor, ha a papírformának megfelelően hozza le a hátralévő találkozóit. Ezen az estén elvileg a fáradtságuk ellenére esélyesebbek lesznek - a kérdés, hogy a b2b miatt ki kap pihenőt, kiültetik-e esetleg Zion Williamsont, mert azért a Wizards ugyan még nyeretlen a buborékban, de könnyen nem adja magát, legutóbb a Sixersnek is a végéig kapaszkodnia kellett a győzelemért. Kíváncsian várhatjuk, hogy folytatódik-e Thomas Bryant dupla-dupla sorozata, de akárhogy is, a Pelsnek nyernie kell, hogy élni tudjon a sorsolás adta lehetőségekkel.

Toronto Raptors - Boston Celtics 03:00 (Sport 1)

Kiemelt keleti rangadó a második és a harmadik kiemelt között, meglátjuk, hogy mire mennek egymással. A Raptors eddig veretlen, és bár legutóbb a Magic ellen visszafogott volt, ettől még a buborék egyik legjobbja eddig, míg a Boston elég felemás, mert kikapott a Buckstól és a Heattől, közben megverte a Portlandet, legutóbb pedig szétszedte a Brooklynt. Ebből az látszik, hogy a két keleti riválissal eddig nem bírt Brad Stevens együttese - itt a lehetőség bizonyítani, elvileg most ismét játszhat Kemba Walker, minden adott hozzá. Ehhez persze a Raptorsnak is lesz egy-két szava - Lowryék is elég motiváltnak tűntek az első meccseken, magas poszton feléjük is billenhet a mérleg nyelve, ezt kellene a sok sokoldalú és ponterős mezőnyemberrel ellensúlyozniuk Tatuméknak.

A mérkőzésekhez élőképes streamek itt találhatók!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus