Hajnalban Rockets-Celtics a Sport TV-n

Otthon javíthat a Warriors - Salt Lake Cityben játszik a Sixers - nincs könnyű helyzetben a Lakers - újra összecsap a Bucks és a Knicks.

Houston Rockets - Boston Celtics 2:00 (Sport 1)

Ez nagyon érdekes mérkőzés lehet azon felül is, hogy a karácsonyi NBA-játéknap két legjobb teljesítményét nyújtó játékosa feszül majd egymásnak James Harden és Kyrie Irving révén, hiszen a szezon előtt akár még a nagydöntő párosításaként is el tudtuk volna képzelni ezt a párharcot, most viszont ehhez már komolyabb képzelőerőre van szükség. Ezzel együtt a Boston megnyerte az előző két meccsét, visszakapta Al Horfordot, a Philly ellen otthon megnyert egy nagy rangadót és talán lépeget előre, míg a Rockets az eredményeket tekintve nagy formában van, hiszen nyolc meccsből hetet nyert, a Spurs után legutóbb az OKC-t is legyőzte, úgyhogy mondhatnánk, hogy rátalált valós formájára. Ez viszont így nem igaz, mert továbbra is iszonyatos teher van James Hardenen és MVP-teljesítmény kell tőle, hogy nyerjék ezeket a meccseket, bár a védekezésüket Clint Capela vezetésével azért többé-kevésbé összerántották, de elöl gyakorlatilag a két évvel ezelőtti Houstont látjuk, ahol minden és mindenki Hardentől függ. Nagy kérdés, hogy a Boston alacsony, gyors, minden váltásra alkalmas szerkezete ellen mennyire lesznek ők veszélyesek támadásban, de a hazai pálya mellettük szól, Austin Rivers jól debütált, az egyetlen gondjuk Harden kisebb sérülése - mondanunk sem kell, hogy mit okozhat náluk, hogy ha nem bírja a gyűrődést...

Milwaukee Bucks - New York Knicks 2:00

Ez a karácsonyi nyitómeccs visszavágója lesz, akkor a Bucks egy kicsit izgulósabb kezdés után nagyobb baj nélkül tudott nyerni idegenben és most hazai pályán mindenképpen komoly blama lenne, ha kikapna, ezúttal is egyértelmű esélyes a gárda. Giannis Antetokounmpo nem okozott csalódást karácsonykor sem és bár a játékuk talán nem olyan elsöprő, mint korábban, de az eredményeik a szezonrajt óta az utóbbi időben a legjobbak, hatból ötöt (vagy kilencből hetet) nyertek, otthon pedig 14-3-ra állnak, minden mellettük szól. Ezt tetézi az is, hogy a Knicks teljesen elvesztette a csít az elmúlt hetekben, tízből kilenc vereségnél tartanak Enes Kanterék és nem nagyon látni, hogy mi tudná őket kimozdítani ebből a gödörből - ha nem lazázza el az estét a Milwaukee, akkor nem lehet kérdés a győztes kiléte.

Sacramento Kings - Los Angeles Lakers 4:00

Bajban lehet a Lakers, a Warriors ellen szenzációsan működött Luke Walton terve és Rajon Rondo extrájával még elbírták LeBron James kiesését, most viszont már ők és a Kings is úgy készülhet, hogy James nem fog pályára lépni, ráadásul most Rondo el sem utazott már a többiekkel szintén sérülés miatt, márpedig ebben a formában azért nagyon komoly gondjaik lehetnek majd. JaVale McGee hiányát már megoldották, Ivica Zubac parádésan játszik a helyén, de azért a playmakerek hiányában a fiatalokra olyan teher hárulhat, amit nem biztos, hogy meg tudnak oldani - igaz, közben a Kingsnél is a fiataloknak kell húzni a szekeret, csak ők hozzá vannak ehhez szokva. Ami viszont a Sacramento helyzetét nehezíti, az a back-to-back, előző este gyenge védekezéssel, pontzáporos meccsen kikaptak a Clippers otthonában, de egyrészt bő a keret, másrészt 13 játékos lépett pályára a LAC ellen és senki sem játszott 30 percnél többet, úgyhogy a back-to-back élét talán sikerült tompítani. Akárhogy is, a James és Rondo nélküli Lakerst meg kellene verniük Hieldéknek, mert így egy teljesen más csapatról beszélünk, mindenkinek teljesen más szerepet kell vállalnia, mint eddig. 

Utah Jazz - Philadelphia 76ers 4:30

A Philly nem tudta legyűrni karácsonykor a Bostont, most folytatja idegenbeli túráját és a jó formába lendült Jazz otthonában próbál meg javítani egyrészt a vereség után, másrészt pedig a 6-10-es idegenbeli mérlegen. A Utah az utóbbi négy meccséből csak egyszer, egy back-to-back második felén kapott ki az OKC-től egy ponttal, a védekezését nagyjából kiegyenesítette, támadásban vannak még döccenők, sem Rubio, sem Mitchell nem játszik kiegyensúlyozottan, de összességében úgy fest, hogy kezdenek magukra találni. A Sixers sem kiegyensúlyozott és még mindig van mit bizonyítania idegenben, de ahhoz, hogy most nyerni tudjon, a védekezését nagyon össze kell kapnia, Joel Embiidnek egy-egyben meg kell vernie Rudy Gobert-t, a Simmons-Redick-Butler triónak pedig hatékonyan kell dolgoznia egymás mellett támadásban - sőt, az se ártana, ha a legutóbb becsődölő kispadról is érkezne némi segítség. Idei első meccsüket otthon 113-107-re nyerte a Philly.

Golden State Warriors - Portland Trail Blazers 4:30

Egyre inkább érik valami a Golden State-nél, mert a csapat eredményeibe ugyan nagyon-nagyon nem lehet belekötni, hiszen vezeti Nyugatot és ligaszinten holtversenyes harmadik-negyedik úgy, hogy a sérülések nem kímélik, de a problémák egyértelműek - Klay Thompson botrányosan dob most már két hónapja, Draymond Green meg sem közelíti korábbi önmagát, a kispad rövid, a védekezésük évek óta nem látott mélységekben van, nem véletlen, hogy van már 12 vereségük. A Lakers elleni nagyon csúnya hazai zakó ismét rávilágított ezekre, de most a Portland ellen egyszerűen muszáj felpörögniük és nyerniük, különben a jó helyezés ellenére lassan lehet kongatni a vészharangot - jelenleg csak azért nem, mert egyébként nincs olyan csapat, amely tökéletesen menetelne, főleg nem Nyugaton. A Blazers egy Jazz elleni komoly pofonból érkezik és idegenben csak 6-10-re áll, idén egyszer már 28 ponttal kikapott ebben a csarnokban és bár a nyugati hatodik helyet birtokolja, abszolút a verhető kategóriába tartozik a GSW számára, főleg ha védekezésben eddigi önmagukat hozzák Lillardék - meglátjuk, ha meglepetést okoz a Blazers, akkor Steve Kerréknek lesz dolguk a közeljövőben.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus