Hajnalban Rockets-Clippers a Sport TV-n, visszatér Steph Curry

Kiemelt nyugati rangadót közvetít a sportcsatorna, de más miatt is érdemes lesz figyelni a soron következő NBA-játéknapot.

Charlotte Hornets - Denver Nuggets 01:00

Itt az a fő kérdés, hogy Mike Malone mennyire ordította le játékosait a legutóbbi, vérciki hazai vereség után, amikor a G-Ligára alkalmas kerettel érkező GSW nyerni tudott Denverben - ez a csapat bármire képes lehet, de csak akkor, ha motivált, mert ezen a téren bizony nem egyszer, nem kétszer égett már meg a társaság. A Hornets szintén egy kiscsapat, de azért mostanában nyeregette a meccseit, igaz, Devonte' Graham játéka kérdéses, pedig az ő jó teljesítménye nagyon fontos lenne ahhoz, hogy működjön a gépezetük. Akárhogy is, az esélyes mindenképpen a Nuggets, ha megfelelő fordulatszámon pörögnek Nikola Jokicsék, akkor nyerniük kell, majd eldönthetik, hogy kinek szurkolnak a Rockets-Clippersen.

Houston Rockets - Los Angeles Clippers 02:00

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója két nyugati élcsapat között, amelyek egyaránt jó formát futottak mostanában, bár a Rocketsnél azért kicsit belerondít a képbe a legutóbb New Yorkban elszenvedett váratlan vereség. A Clippers viszont sorozatban ötöt nyert és ebben több jó csapat is benne volt, legutóbb az OKC vendégeként győzött 15 ponttal Doc Rivers alakulata, úgyhogy most is magabiztos lehet - sérültje nincs, mindenki bevethető és papíron mindene adott egy újabb idegenben megnyert rangadóhoz. A Rocketsnél nyilván megint sokat fog számítani a triplaszázalék, illetve hogy mi lesz a festékben, mert legutóbb a Knicks ellen csúnyán megbukott az alacsony szerkezet és agyonverték őket belül, viszont a Clippers alapvetően szintén nem egy magas és a benti embereire építő csapat, úgyhogy ezen a téren lehet változás. Egyúttal viszont a Beverley-George-Leonard trió Morrisékkal kiegészítve megkeserítheti a Rockets-playmakerek dolgát, izgalmas lesz látni, hogy mennyire tud alkotni velük szemben az egyébként abszolút jó formában lévő Westbrook és Harden - a sztárok csatája garantált, a színvonal szintén, kíváncsian várjuk, hogy mi lesz belőle.

Sacramento Kings - Philadelphia 76ers 04:00

Itt az a legnagyobb kérdés, hogy talál-e még valami pluszt magában a Sixers, vagy a Clippers-Lakers páros ellen tartalékosan is helytálló, idegenbeli túrát teljesítő társaság elfáradt és ebben a formában képtelen összeszedni magát. Sorozatban kilenc vendégént elszenvedett vereség után abszolút underdogként kell kezelni a Phillyt úgy, hogy Embiid, Simmons és Richardson révén megint hiányozni fog három meghatározó játékosa, ráadásul a Kings igyekszik a playoffért és kifejezetten jó formában van, az utóbbi hét meccséből hatot megnyert, többé-kevésbé egészséges, úgyhogy otthon mindenképpen esélyesebbnek számít. A vendégek jó fáradtak is és minden szempontból nehéz helyzetben vannak, nagy kérdés, hogy mire lesznek képesek, míg a hazaiaknál igazából semmi sem lehet kérdés, rohanniuk kell a Memphis után és ki kell használniuk az ilyen lehetőségeket.

Golden State Warriors - Toronto Raptors 04:30

A mérkőzés fő sztorija természetesen az, hogy négy lejátszott és 58 kihagyott mérkőzés után visszatérhet a Golden State-ben Steph Curry, a kétszeres MVP újra játékra kész és olyan régen láttuk már őt, hogy talán el is felejtettük, hogy milyen játékos - illetve hogy milyen show-t tud csinálni és hogy milyen formában szokott ő visszatérni sérülés után. Az esélyes ettől még a minden szempontból sokkal jobb Toronto, de a GSW az utóbbi időszakban két mérkőzést is megnyert ezzel az NBA szintjét nem megütő rotációval, ebbe beletesszük a "show-ra éhes" Curryt, a hazai pályát, illetve azt, hogy a Raptorsnál VanVleet, Ibaka és Gasol is sérült (mindhármuk játéka kérdéses egyébként, nem kizárt) és máris érdemes lesz belenézni ebbe az összecsapásba. Mindezzel együtt persze meglepetés lenne a hazai siker, Curry könnyen dobhat kezdésnek egy 2/15-öt mondjuk, a csodát nem kell elvárni, de az tény, hogy vele rögtön izgalmasabb ez a Warriors...

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus