Hajnalban Sixers-Heat a Sport TV-n

Lesz Suns-Nuggets és Jazz-Thunder is: nézzük, hogy mi vár ránk hajnalban.

Orlando Magic - Cleveland Cavaliers 01:00

Két napja találkoztak a csapatok ugyanitt, akkor jó meccsen tudott nyerni a Cleveland négy ponttal, és a realitás most is valami hasonló. Tét egyik fél számára sincs, a Cavs fix negyedik Keleten, a Magic pedig már kiesett, és bár nem feltétlenül emiatt, de az ohióak most elengedték ezt az estét: Mitchell, Garland, Allen és Mobley is pihenőt kap, Okoro amúgy sem játszana, úgyhogy B kerettel áll ki a meccsre a vendégcsapat. Így esélyt kap a hónapok óta teher nélkül kosárlabdázó Orlando, és a hazaiak azért a rossz kezdés óta 50% körüli vagy feletti csapatként dolgoznak, úgyhogy a papírforma ebben a felállásban az ő sikerüket jósolja.

 

Philadelphia 76ers - Miami Heat 01:30 (Sport 1)

Ez rangadó lesz, bár olyan gigantikusan nagy tétje nincs a derbinek: a Sixers gyakorlatilag biztos harmadik Keleten, a Heat pedig a hatodik helyért küzd, de nem rajta múlik, hanem a Brooklynon, hogy közvetlen playoffba jut-e, vagy selejteznie kell. A Philly legutóbb a Boston ellen nyert kiemelt meccset Joel Embiid 52 pontjával, míg a Miami egy rosszabb széria után nyert zsinórban kettőt, de a jó formától nagyon messze vannak Jimmy Butlerék. Az esélyes így alapvetően a Philly, bár több játékos pályára lépése is kérdéses: a hazaiaknál Maxey, Tucker és Melton, a vendégeknél pedig Adebayo és Lowry kapott ilyen besorolást, így azért nagyon függ majd a helyzet attól, hogy ki vállalja végül a játékot. Eddig egyébként 1-1-re állnak egymással a csapatok, és mindig az aktuális vendég tudott nyerni...

 

San Antonio Spurs - Portland Trail Blazers 02:00

Tét nélküli, lényegtelen mérkőzés, mindkét csapat kiesett már, egyiket sem érdekli, hogy mi történik, a Portland leginkább B kerettel küszködik, míg a Spurs alapesetben is "ennyit tud" - nincs nagy különbség most a felek között. Nem is számít, hogy itt mi történik majd, ugyan a SAS szeretné magát letankolni utolsónak, de ez nem rajta múlik, hanem a Houstonon, míg a Blazers nem nagyon tehet már semmit azon túl, hogy kiültette az összes jó játékosát...

 

Utah Jazz - Oklahoma City Thunder 03:00

Ez fontos meccs, papíron még a Jazznek is van esélye playinbe jutni, de ez tényleg csak elméleti sansz, míg az OKC nagyon küzd azért a 10. helyért, és ha most kikap, akkor átmenetileg biztosan elveszíti azt a Dallasszal szemben - és megadja az esélyt a Mavsnek, amely azzal a kezébe veheti a saját sorsát, onnantól Doncicékon múlna, hogy mi lsez a vége. A Jazznek viszont muszáj nyernie, azzal sem marad sok esélye, vereség esetén viszont matematikailag is véget ér a szezon - viszont a két keret között olyan különbség van jelenleg, hogy a Thundernek nem igazán szabadna hibáznia. Kessler, Markkanen, Sexton és Clarkson sem lesz a hazaiaknál, akik a jelek szerint elengedték a dolgot, bár természetesen a pályára kerülő játékosok bizonyára nem akarnak direkt kikapni, de a tudásuk ebben a felállásban nem üti meg az OKC szintjét - bár Gilgeous-Alexanderék nincsenek jó formában, de ez most jó vizsgafeladat lesz a fiatalok számára: nyerni kell a playinbe jutáshoz, nincs hibázási lehetőség. 

 

Phoenix Suns - Denver Nuggets 04:00

A Denver előző este játék nélkül nyerte meg a nyugati konferencia alapszakaszát a Memphis vereségével, úgyhogy semmilyen tét nincs már a számára, ráadásul nincs is jó formában: Nikola Jokics kiválása nem segített, majd ugyan legutóbb visszatért a center, de vele is simán kikaptak a sereghajtó Houstontól. A Suns ellenben Kevin Duranttel a soraiban még mindig veretlen, zsinórban hat győzelemmel a liga legjobb formában lévő csapatának számít, otthon játszhat, és a motivációja is megvan, mert a keret összecsiszolása, lendületben tartása is fontos feladat a playoff előtt. Az esélyek így most Bookerék mellett szólnak, a hazaiaknál mindenki játszhat, 100%-os a rotációjuk, míg a Nuggetsnél Jokics, Murray, KCP, Gordon és Porter Jr. pályára lépése is kérdéses, valószínűleg a pihentetésre szavaz Michael Malone.a tétnélküliség miatt.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus