Hajnalban Sixers-Mavs rangadó, Bucks-Pelicans a Sport TV-n

Pályán a Brooklyn, a Clippers és a Denver is. 

Philadelphia 76ers - Dallas Mavericks 01:00

A Sixers legutóbb visszavágott a Raptorsnak, most pedig visszatérhet a kényelmes hazai csarnokába, ahol eddig 13-2-es mérleget hozott, míg a Mavericks hétből hat győzelem és a Boston dudaszós megverése után léphet pályára. Összességében tehát mindkét csapat jó formában van és mindkettőnek nagyon kellene is a győzelem, mert a Sixers a Nets elől menekül Kelet élén, míg a Mavs a playoff-helyekre szeretne most már odaérni valahogy, meglátjuk, hogy ki tud érvényesülni. Doncicot valószínűeg Simmons fogja majd őrizni a periméteren, a túloldalon pedig azt lesz érdekes látni, hogy Embiiddel mire mennek a vendégek - Kristaps Porzingis játéka most is erősen kérdéses egyébként, míg a hazaiaknál Seth Curry sérült, de elvileg ezúttal már visszatérhet. Ha a Mavs lendülete megmarad, akkor ez mindenképpen egy komoly rangadó lesz, de amennyiben a Philly periméter-védekezése jól működik és Embiid visszatér a Raptors előtti teljesítményeihez, akkor a hazaiaknak áll a zászló. 

Brooklyn Nets - Orlando Magic 01:30

A Nets jelenleg a liga egyik legjobb formában lévő csapata és sorozatban hét győzelem után, otthon természetesen most is toronymagas favorit még úgy is, hogy Green és Shamet játéka is erősen kérdéses, Durant pedig még nem bevethető. A Magic elkapta a fonalat, sorozatban hármat nyert, de legutóbb ismét kikapott a Detroittól, látható volt, hogy azért csodák nem történtek a csapattal - Vucsevics okozhat károkat belül, főleg ha nincs Green és így nincs brooklyni small-ball, de összességében a jelenlegi Harden-Irving páros, illetve a lendületben lévő Nets más szint, mint a vendégcsapat. 

New York Knicks - Sacramento Kings 01:30

A zsinórban nyolc vereségből érkező Kingsnek New Yorkban kellene javítania az ellen a Knicks ellen, amely a háromból két vereség ellenére nincs rossz formában - oké, volt két gyengébb meccsük Randle-éknek, de mégis sokkal inkább egyben vannak, mint a minden téren széteső Sacramento. A hazai pálya is a Knicks mellett szól, bár Elfrid Payton nem játszhat és idén egyszer már kikaptak a Kings ellen - ezzel együtt itt a kérdés inkább a vendégcsapat játéka, ha Foxék nem tudnak javulni elöl-hátul, akkor itt megint nem ők az esélyesek. 

Memphis Grizzlies - Los Angeles Clippers 02:00

A Clippers javított a Nets elleni vereség után és összességében nincs rossz formában, a Leonard-George páros körül működik a rendszer, úgyhogy most idegenben is esélyesebbek a Grizzlies ellen. A Memphis az előző két meccsét elbukta, mindkétszer 100 dobott pont alatt maradt, úgyhogy nincs jó passzban és ennél sokkal több kellene a társaságtól ahhoz, hogy ezt a mostani Los Angelest legyűrje - a Clippers amúgy is kapaszkodik, hogy minél nagyobb előnyt építsen ki a Lakersszel szemben, ráadásul sokat voltak sérültek a húzóemberek, úgyhogy kell nekik a siker, kell nekik a közös munka. A vendégeknél Lou Williams nem játszott legutóbb és elvileg sem ő, sem Patterson nem bevethető, de ha a többiek hozzák magukat, akkor ezt ki kell mozogniuk.

Denver Nuggets - Washington Wizards 03:00

A felek múlt héten találkoztak Washingtonban és akkor pontzáporos meccsen a Wizards tudott nyerni, a fővárosiak pedig azóta több jó mérkőzést is játszottak és nyertek - legutóbb ugyan kikaptak a Clipperstől, de így is most vannak a legjobb passzban a szezon során. A Denver ingadozása folytatódik, legutóbb éppen sikerült legyűrniük a Portlandet, de összességében nem meggyőzőek, ráadásul vannak sérültjeik: Harris, Millsap és Green most sem játszhat, Michael Porter Jr. helyzete kérdéses. A Wizardsnál elvileg mindenki bevethető, ha a Westbrook-Beal páros formája kitart, a kiegészítők jól dobnak és centerposzton nem szedi őket darabokra Nikola Jokics, akkor most is lehet keresnivalójuk, de a papírforma szerint természetesen nyernie kellene a Nuggetsnek...

Milwaukee Bucks - New Orleans Pelicans 03:30 (Sport 1)

A New Orleans back-to-backet játszik a Detroit hazai legyőzése után, meglátjuk, hogy hogyan bírják a terhelést Brandon Ingramék, de a Pistons ellen sem voltak feltétlenül meggyőzőek és egy kemény negyedik negyed kellett az elfáradó ellenféllel szemben ahhoz, hogy győzni tudjanak. A Bucks viszont jó formában van, az előző három meccsét nyerte, Giannis Antetokounmpo remekel, úgyhogy ők rendben vannak, a kérdés az, hogy vissza tudnak-e vágni a nemrég elszenvedett vereségért - január végén 21 triplát kaptak Balléktól, most másképp kell védekezniük. A Giannis-Williamson csata izgalmas lehet, ahogy a Middleton-Ingram is, de a pihentebb, otthon játszó Milwaukee-nak alapvetően kötelező nyernie ebben a helyzetben. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus