Hajnalban Spurs-Cavs rangadó, majd Lakers-Celtics

A két kiemelt meccs mellett pályára lép a Golden State is, összesen öt találkozót rendeznek - mutatjuk, hogy mire lehet számítani. 

 

Orlando Magic - Sacramento Kings 01:00 

Itt az esély a Magic előtt, hogy tovább kapaszkodjon és győzelmi szériába kezdjen, a hazai alakulat ugyanis az előző három meccséből kettőt megnyert, egyet pedig épphogy elvesztett, legutóbb Bostonban okozott komoly meglepetést, míg a back-to-backet játszó, emiatt nyilván fáradtabb Kings jelenleg a liga legrosszabb formában lévő csapata, sorozatban nyolc vereségnél jár. Előző este Charlotte-ban kaptak ki Foxék, és most sem nekik áll a zászló, sem elöl, sem hátul nem elég jók, míg a Magicnél valami tényleg megmozdult, és bár Vucsevics továbbra sem bevethető, minimum támadásban összekapták magukat. Kérdés azért, hogy fenntartható-e ez a lendület a részükről, de most mindenképpen ők az esélyesebbek. 

Oklahoma City Thunder - Brooklyn Nets 02:00

Ez jó meccsnek ígérkezik, a Thunder zsinórban négy győzelem után lép pályára, és legutóbb 148 pontot dobott Clevelandben, de a Nets is biztató, az utóbbi két találkozóját jó játékkal nyerte meg a gárda, és idegenben sem elveszett. Az esélyek azért az OKC mellett szólnak hazai pályán, de kérdés, hogy a Cavs elleni támadójátékból mennyit lehet átmenteni, mert előtte azért voltak gondjaik az utóbbi időben, ahogy a kiegyensúlyozottság sem volt az erősségük. Most viszont otthon ez egy kötelező meccs lenne számukra, mert a playoff-harcban minden győzelem sokat érhet még, míg a Nets számára igazából nincs tét, de ők is többször bizonyították már, hogy tűzerő van bennük, ráadásul most már D'Angelo Russell is bevethető, igaz, eddig sokat még nem tett hozzá. Érdekesség, hogy a szezon során egyszer találkoztak már a felek Brooklynban, akkor 100-95-re nyerni tudott a Nets.

San Antonio Spurs - Cleveland Cavaliers 02:00

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, de két olyan csapatról beszélünk, amelynél most elég sok a kérdőjel, és a jó formától elég messze áll, meglátjuk, hogy ki tud ezen az estén megoldást találni. A Spurs az utóbbi hat meccséből négyet elvesztett, és bár eddig csak idegenben botladozott, legutóbb otthon is kikapott a Pacerstől, alig 86 pontot szerezve, ezt pedig már nem lehet egy legyintéssel és Popovich taktikájával elintézni, de a Cavsnél még nagyobb a gond: háromszor is 20 pont feletti verésbe szaladtak bele mostanában Jamesék, legutóbb pedig 148 pontot kaptak otthon a Thundertől. Volt náluk csapatmegbeszélés, felelősségre vonták Kevin Love-ot, a túloldalon Kawhi Leonarddal kapcsolatban merültek fel pletykák, szóval mindkét csapatnak van mit bizonyítania. Az biztos, hogy a hazaiaknál Leonard, Gay és Ginobili most sem lesz ott a pályán, sőt, ezúttal Pau Gasol is kidőlt, a sérültjelentés szerint ő sem léphet parkettre, ami azért elég nagy előny a Cleveland számára, ahol Iman Shumpertet leszámítva elvileg mindenki bevethető már. 

Golden State Warriors - New York Knicks 04:30 

Nem tudta hibátlanul megvívni ötmeccses idegenbeli túráját a Warriors, az utolsó találkozón elvesztette a rangadót Houstonban, de hazai pályán így is toronymagas esélyesnek számít a New Yorkkal szemben. A vendégek a saját túrájuk ötödik állomásához érkeztek, és legutóbb már érződött rajtuk a fáradtság, húsz ponttal kaptak ki a Lakerstől, most pedig még jóval nehezebb feladatot kellene megoldaniuk. A Golden State-nél most a kulcsemberek közül mindenki bevethető, egyedül Bell sérült, illetve Iguodala nem 100%-os, de a hírek szerint ott lesz a pályán, míg bár a vendégeknél elvileg senki nem sérült, mégsem mondható, hogy ideális állapotban vannak. A palánk alatti fölényben esetleg bízhatnak Porzingisszel és Kanterrel, meglátjuk, hogy mire mennek vele. 

Los Angeles Lakers - Boston Celtics 04:30 

Izgalmasnak ígérkezik ez a meccs is, és talán újra rangadónak titulálhatunk egy Lakers-Celticset - ehhez kell az, hogy a LAL jó formában legyen, és kell az is, hogy a Boston az idei szezon során talán most játszik a legrosszabbul. A vendégek kicsit érthetetlenül horpadtak be, kiváló szériájuk volt egészen január közepéig, aztán a londoni meccs miatt több szünnapjuk volt, kicsit talán kiestek a ritmusból, mindenesetre azóta sorozatban háromszor kikaptak otthon, és főleg a legutóbbi, Orlando elleni bukta nem fért bele. Kyrie Irving túl van a sérülésén, ő is játszott már, szóval most ismét el kellene kezdeni nyernie a gárdának, de a Lakers ezt nem fogja könnyen adni: az előző két meccsét magabiztosan nyerte a társaság, otthon 11-14-re áll, és az utóbbi öt találkozóját be is húzta a Staplesben. Lonzo Ball hiányát azért megérezhetik most, kell az extra Clarksontól és a váratlanul előkerült Carusótól is, de ha nem talál vissza korábbi önmagához a Celtics, akkor a Walton-legénység így is képes lehet a meglepetésre. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus