Hajnalban Thunder-Nuggets a Sport TV-n

Pályán a Warriors, a Bucks, a Rockets és a Celtics is - nézzük, hogy mit várhatunk a hajnali NBA-meccsektől.

 

Cleveland Cavaliers - Houston Rockets 1:30

Érdekes meccs lesz, mert ugyan mindkét csapat back-to-backet játszott, de a Rocketsnél ezt egy hosszabbítás is súlyosbítja, ráadásul mindkét meccset idegenben vívja meg a gárda, míg a Cavs komoly meglepetést okozott Philadelphiában és a hazai pálya is segíti. Ettől függetlenül az természetesen nem kérdés, hogy a Houston sokkal jobb csapat, de azt Jordan Clarksonék már bizonyították, hogy mindent megtesznek és nem foglalkoznak a mérlegekkel, meg a papírformával, a vendégek nem vehetik őket félvállról - igaz, ezzel nem nagyon volt probléma mostanában James Hardenéknél, mint ahogy a védekezéssel sem. A fáradtság viszont okozhat nekik gondot, bár fontosabb sérültjük nincs.

Washington Wizards - New Orleans Pelicans 2:00

Mindkét csapat egy vereség másnapján lép pályára, a Wizardsnak nem sok esélye volt Torontóban, a Pelicans viszont negatív meglepetést okozott azzal, hogy kikapott New Yorkban, ebből kellene úgy felállnia a gárdának, hogy az egyébként is rövid rotációban nincs ott Elfrid Payton és Anthony Davis sem 100%-os. A magasember játéka nem is vehető biztosra, márpedig nélküle nem sok mindenre jó ez a csapat - persze a Washington teljes kerettel sem jó sok mindenre, de az elmúlt két találkozón azért produkáltak biztató dolgokat, egy jól dobó Raptors ellen pedig nem szégyen kikapni. Meglátjuk, ha fejben egyben lesznek John Wallék, akkor lehet keresnivalójuk még akkor is, ha Dwight Howard most sem lép pályára - annál gyengébben nem nagyon triplázhatnak, mint amit Torontóban bemutattak...

Minnesota Timberwolves - Chicago Bulls 2:00

Itt is két back-to-backet játszó csapatról beszélünk, a Wolvesnak viszont azért volt néhány extra órája és a hazai pálya is mellette szól, bár a remek otthoni mérleg után a legutóbbi két meccsét elvesztette ebben a csarnokban az együttes. A Chicago előző este nem tudta megverni a Miamit és támadásban egy-egy kivételtől eltekintve elég erőtlen csapatnak számít, most sem nagyon látni, hogy mivel fogják megverni a Minnesotát, ha Derrick Rose-éknál mindenki pályára lép és átérzi, hogy ez egy hazai kötelező számukra - mert az, jelen helyzetükben, jelen mérlegükkel az ilyen meccseket nem veszíthetik el.

Oklahoma City Thunder - Denver Nuggets 2:00 (Sport 1)

Mindkét együttes győzni tudott előző nap, de a Denver meccse egy kicsit simábbra és pihenősebbre sikerült, ennyi előnye lehet a gárdának, amit ellensúlyozhat az OKC hazai pályája - meg egyébként is jobb formában van Billy Donovan alakulata, bár a zsinórban aratott két győzelem talán elindíthatja felfelé a Nuggetset. Szoros meccsre van kilátás, jó csatának ígérkezik az Adams-Jokics párharc ötös poszton, de azt is érdekes lesz látni, hogy a Westbrook-George-Schröder triót meg tudják-e fogni Gary Harrisék - a hazaiak fizikálisabb játéka és top2-es védekezése nem biztos, hogy ízleni fog a jóval lassabban kosárlabdázó vendégeknek. Döntő lehet még a lepattanózás, mert ebben mindkét csapat nagyon erős és nagyon épít rá, az OKC és a Denver is top5-ben van ezen a téren.

Dallas Mavericks - Boston Celtics 2:30

A Celtics megtörte a gyenge szériát és különösebb gond nélkül hozta az Atlanta elleni kötelezőt, Brad Stevens pedig nagyon figyelt a játékpercekre is, figyelembe véve a back-to-backet - Al Horfordot nem is játszatta, de most már a magasember játékára is van esély. A Mavs pihentebb, hiszen két szünnap után, otthon léphet parkettre, jobb formában is van Rick Carlisle alakulata, otthon pedig 7-2-t hozott eddig, ezek elég jó érvek amellett, hogy miért nyerheti meg ezt a derbit is a Dallas. Ami a sérülteket illeti, Dwight Powell és Wesley Matthews sem valószínű, hogy játszhat, a vendégeknél pedig ugye az említett Horford kérdéses, de a fő kérdés az, hogy a dallasi playmakerek mihez kezdenek a papíron rájuk jó védőnek számító Tatumékkal, illetve a ligaelső bostoni csapatvédekezéssel - Doncic, Barnes és Smith játékán, valamint a Celtics fáradtságán múlhat a győzelem. 

Milwaukee Bucks - San Antonio Spurs 2:30

A Bucks egy nagyon fájó hazai vereségből érkezik és az utóbbi időben azért már nem olyan kiegyensúlyozott, mint a szezon elején, míg a Spurs egy gyenge időszak után előző este önbizalomnövelő győzelmet aratott Indianában - mindkét együttes back-to-backet játszik, meglátjuk, hogy melyiküknek fekszik ez jobban. A Milwaukee természetesen azért jobb csapat és a hazai pálya is mellette szól, de kérdés, hogy a Suns elleni blamára hogyan reagál a társaság, míg a San Antonióban egyelőre semmi különleges nincs idén, de az adódó lehetőségeiket ki tudták használni DeRozanék - a kérdés az, hogy ad-e ilyen lehetőséget Mike Budenholzer csapata.

Golden State Warriors - Sacramento Kings 2:30

Itt a Warriors játszik back-to-backet és előző este egy most már komolyabbra nyúló vereségszériát tudott megtörni a gárda, Kevin Durant és Klay Thompson is olyan sebességi fokozatban volt, amiben meccsek óta kellett volna, a fáradt Blazers ellen pedig ez elég volt egy sima győzelemhez - a Kings viszont nem fáradt, sőt, pihentebb a Golden State-nél és előszeretettel futja szét ellenfeleit. A hazaiaknál sem Curry, sem Green nem lesz még ott a pályán, úgyhogy megint a Durant-Thompson duón fog múlni, hogy mit alkotnak támadásban, de a kérdés továbbra is az, hogy a ritmusuk rendben lesz-e, jól fogják-e járatni a labdát, vagy erőlködésbe fullad a történet - a Blazers ellen az előbbi történt, talán bele tud ebbe kapaszkodni a címvédő. A Sacramento a két szünnapja előtt rendezte a sorokat és két vereség után megverte az OKC-t, majd a Jazzt is, úgyhogy most sincs mitől tartania, nincsenek számottevő sérültjei és ha a fiatalok jó napot fognak ki, akkor bármire képesek lehetnek idegenben is - nem megszokott statisztika, hogy a GSW a játéktempót tekintve egy nála sokkal több labdabirtoklásból dolgozó együttessel találkozik, pedig Duranték csak a 16.-ak 102,7-es pace-szel, a Kings pedig a második 107,6-tal...

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Golomán György csapata, a Westchester Knicks is pályára lép a G Leauge-ben, back-to-backet játszik azzal a Wisconsin Hearddel, amelyet előző este 131-75-re vert meg többek között a magyar magasember 14 pontjával. Az összecsapás 1:00-kor kezdődik, a fenti stream oldalakon, vagy a liga Facebook-oldalán találhattok hozzá élőképet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus