Hajnalban Thunder-Sixers a Sport TV-n

A Jazz lehet a Denver következő áldozata - back-to-backet játszik a GSW és a Rockets is - javíthat a Pacers - tankcsata New Yorkban?

Indiana Pacers - Minnesota Timberwolves 1:00

Mindkét csapat back-to-backet játszik és mindkettő vereség után, a különbség az, hogy a Minnesota ráadásul hosszabbítást bukott el Atlantában, míg az Indiana Dallasban maradt alul. Az idegenbeli túra után otthon még a fáradtság ellenére is jobb esélyei lehetnek a Pacersnek, a Minny egyébként sem tudja leküzdeni az idegenbeli önmagát és egyébként sincs a legjobb passzban, bár ez most a hazaiakról sem mondható el - Sabonist biztosan, Evanst lehet, hogy nélkülözik most is Turnerék, akik két vereség után szeretnének javítani. A keleti harmadik helyük veszélybe került, úgyhogy mindenképpen nyerniük kellene, a Wolves playoff-esélyei viszont igazából már csak matematikailag léteznek - otthon ugyan megverték egyszer idén a Pacerst, de jelen helyzetükben most nagyon extra energiát kellene találniuk ahhoz, hogy vendégként is megismételjék.

Orlando Magic - Golden State Warriors 1:00

A GSW back-to-back lép pályára egy fájdalmas floridai vereség után, ahol 24 pontos hátrányból kis híján megnyerte a meccset a bajnok, majd Dwyane Wade lélekölő dudaszós hármasával mégis vereséget szenvedett. Ezek után nem könnyű azonnal ismét pályára lépni, bár az előző este pihenő DeMarcus Cousins valószínűleg visszatérhet, de a pihentebb, otthon játszó Magic jelenleg pokolian veszélyes ellenfélnek számít. Vucsevicsék ugyan legutóbb blamáztak egyet New Yorkban, de éppen ezért kell most hazai pályán feltámadniuk újra, a korábbi formájuk parádés volt, ha támadásban sikerül oda visszatérniük, akkor lehet keresnivalójuk. Az Oracle-ben egyszer már játszottak idén egy szoros meccset, arra is építhetnek, új sérültjük nincs, a playoffért minden lehetőséget ki kell már használniuk, igaz, a Golden State-nek is nyerni kellene, különben akár meg is előzheti őket a Denver.

New York Knicks - Cleveland Cavaliers 1:30

Keleti alsóházi derbi két olyan csapat között, amely tankol, de rosszul csinálja: a Knicks hirtelen négyből három, a Cavs pedig ötből három találkozót nyert meg, pillanatok alatt elindultak felfelé a tabellán. Mindkét csapatnál változott kicsit a helyzet, a Cavsnél Kevin Love visszatérése egyenesítette ki a dolgokat, a New Yorknál pedig DeAndre Jordan kiválása és Mitchell Robinson előretörése hozott pozitív változást, meglátjuk, hogy ezen a találkozón ki mennyire fog majd kaparni - mondhatnánk, hogy egyikük se akar nyerni, de az utóbbi meccseken éppen ennek ellenkezőjét bizonyították a csapatok.

Houston Rockets - Miami Heat 2:00

Itt mindkét alakulat back-to-backet játszik, a Rockets egy nehezen kiizzadt charlotte-i, a Heat pedig egy hősies, GSW elleni győzelem másnapján lép pályára. Mindkét csapatnak borzasztó fontos lenne a siker, a Miami próbálja még megfordítani a szezonját és valahogy odaérni a playoffba, a Houston pedig nagyon küzd a nyugati rájátszás-helyeken és nem fér bele egy keleti alsóházi csapat elleni hazai vereség. A Heatről nehéz mit írni, majd meglátjuk, hogy mennyire volt kicsúszott meccs a Warriors elleni, de azért látva a dobóformát, Dragic, vagy Wade játékát, azt mondhatjuk, hogy nem nagyon volt még ilyen jó ez a csapat támadásban mostanában, úgyhogy nagyon meglepő lenne, ha másnap is hasonlót tudna hozni. Összességében nyilván a Houston az esélyesebb, Paulék próbálják építgetni a rotációt, a játékot a teljes kerettel és ha nem is brillíroznak, tehetségben van olyan fölényük, amit otthon érvényesíteniük kell - a vendégeknél Whiteside és James Johnson biztosan nem léphet pályára most sem.

Oklahoma City Thunder - Philadelphia 76ers 2:00 (Sport 1)

Ez lenne a játéknap kiemelt rangadója, ha nem lenne teljesen lyukas centerposzton a Philly, így viszont olyan egyértelmű matchup-előnyben van a Thunder, amit otthon ki kell használnia. A Sixersnél Joel Embiid az egyetlen olyan láncszem, akit semmiképp sem lehet pótolni, ráadásul a cserecenter Boban Marjanovics is kidőlt, nélkülük csak Jonah Bolden és Amir Johnson lesz bevethető magasember, plusz Mike Scott, de ő azért más kategória. A gyors, alacsony szerkezet tehát garantált Harriséknél, ami alapvetően feküdhet is nekik támadásban, csak éppen védekezni nem nagyon tudnak ebben a felállásban, meglátjuk, hogy a Simmons-Butler páros tud-e bármit kezdeni a Westbrook-George duóval. A legutóbbi meccsük emlékezetesre sikerült, ott George fantasztikus dobásával nyert a Thunder Philadelphiában és bár most Westbrookék négyből három vereségnél tartanak, jelen helyzetben abszolút ők számítanak favoritnak. Ráadásul a tét sem kicsi, vereség esetén utoléri őket a Portland, a Sixersnek pedig a Pacers-Celtics páros között kell a lehető legjobban egyensúlyoznia - ha nyernének Butlerék, akkor utolérhetnék az Indianát.

Denver Nuggets - Utah Jazz 4:30

A játéknap egy nyugati rangadóval zárul, ahol a parádés formában lévő, otthon már-már verhetetlen Denver fogadja a két hazai győzelemből érkező Jazzt. A Jokics-Gobert párharc miatt már előre dörzsölhetjük a tenyerünket, két klasszis európai center csatájára készülhetünk és ez a duett el is döntheti a találkozót, mert azért bár teljes kerettel nagyon mély a Nuggets, a végjátékban mindig Jokics a mérleg nyelve, meglátjuk, hogy Gobert képes lesz-e őt limitálni. Egyébként otthon azért jobb esélyei vannak a zsinórban öt győzelemből érkező Denvernek, jó a hangulat, mindenki egészséges a csapatnál, míg a Utah back-to-back lép pályára, úgyhogy bravúr lenne Ricky Rubióék győzelme - idén eddig 1-1-re állnak egymással a felek, mindig az aktuális hazai csapat tudott nyerni.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus