Hajnalban továbbjuthat a Cavs, a Raptors és a Jazz is

Három párharc folytatódik ma hajnalban és mindegyik 3-2-re áll, így akár mindegyik be is fejeződhet - a kiesés szélén áll a Wizards, a Pacers és az OKC. 

 

Washington Wizards - Toronto Raptors 01:00

Itt eddig minden mérkőzést az aktuális hazai csapat nyert és most is az az egyik legfőbb kérdés, hogy Washingtonban újra jól fog-e játszani a Wizards - legutóbb Torontóban megint megnyugodott és pontosabb volt a Raptors, ráadásul Dwane Casey Delon Wright révén megtalálta azt a játékost is, aki döntő faktor tudott lenni. Meglátjuk, hogy Scott Brooks reagál-e, vagy egyszerűen úgy ítéli meg, hogy otthon nem fognak olyan rosszul dobni, mint legutóbb idegenben és az elég lehet ahhoz, hogy életben maradjanak - taktikailag mindenesetre a vendégek most előnyben vannak, az egyértelmű, hogy ők tudtak változtatni. Említsük meg, hogy sorozatban nyolc hazai playoff-meccset nyertek meg a fővárosiak, de azt is, hogy Otto Porter továbbra is sérüléssel bajlódik és lehet, hogy nem is tudja most vállalni a játékot, pedig óriási szüksége lenne rá csapatának. 

A párharc állása: 3-2 a Raptors javára. 

Indiana Pacers - Cleveland Cavaliers 02:00

Hullámzó, de most már tisztuló párharcról beszélünk, ahol rendszeresen 90-100 pont között dobnak a felek, rendszeresen szoros végjátékot játszanak és az dönt, hogy melyik oldalon akad olyan vezér, aki a saját csapata javára billenti az összecsapást. Ebből eddig kétszer jött ki jól a Pacers, háromszor a Cavs, amelynél LeBron James félelmetes formában van és bár csapattársai közel értékelhetetlen teljesítményt nyújtanak támadásban, így is a továbbjutás kapjuában áll a gárda. Az Indiana fő problémája az utóbbi két vereség során Victor Oladipo volt, az ő pocsék dobóformája egyszerűen nem fér bele, bár legutóbb így is egy dudaszós James-triplával kaptak ki, az azért egyértelmű, hogy a hátvédtől sokkal több kell, ha ki akarják harcolni a hetedik mérkőzést. Ha ő feljavul, a végjátékban is lehet rá számítani, akkor biztos, hogy meglesz a Pacers esélye a győzelemre, ha nem, még akkor is meglehet, de akkor inkább Jamesre és a Cavsre szavaznánk - George Hill egyébként továbbra is sérüléssel bajlódik, míg a Pacersnél biztosan nem lesz hiányzó. 

A párharc állása: 3-2 a Cavaliers javára. 

Utah Jazz - Oklahoma City Thunder 04:30

Legutóbb óriási lehetőséget szalasztott el a Jazz, hiszsen 25 ponttal vezetett idegenben, de képes volt onnan kikapni, így a sima 4-1-es továbbjutás helyett kiélezett hazai meccset kell vívnia a gárdának úgy, hogy a mentális plusz az OKC mellett szól. Ezzel együtt taktikailag a világon semmit nem lépett Billy Donovan, úgyhogy hazai pályán még mindig a Utah számít esélyesebbnek, de most már ott van a nyomás Rubióékon, hiszen le kell zárniuk a szériát ezen a meccsen, különben két vereség után visszamenni Oklahoma Citybe egy hetedik mérkőzésre nagyon nehéz feladat lesz. Alapvetően azért több minden szól mellettük, mint ellenük, a Gobert-Favors páros faultgondjaira figyelniük kell, illetve főleg fejben muszáj tisztának maradniuk - ha ez megvan, akkor már csak annyi kell nekik, hogy a Westbrook-George páros ne dobjon megint közel 80 pontot és az elég is lehet. 

A párharc állása: 3-2 a Jazz javára. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt, esetleg itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus