Hajnalban visszavághat a Boston, vagy meglóghat a Miami

1-0-s Heat-vezetésről folytatódik a keleti döntő - nézzük, hogy mit érdemes tudni a meccs előtt.

 

Boston Celtics - Miami Heat 01:00 (Sport 1)

A széria első mérkőzése nagyjából a várt forgatókönyvet hozta, jól játszott a Boston, de a Heat nem adta magát olcsón és végül több clutch játékot bemutatva, hosszabbításban elvitte a győzelmet, így 1-0-s előnybe került. Azt most még nem mondhatjuk, hogy bármiféle győzelmi kényszerben lenne a Celtics, de az tény, hogy a 0-2 elég rosszul festene a szempontjukból, így számukra talán nagyobb a tét, mint a Heat számára, ha létezik ilyesmi egy keleti döntőben - mindenesetre ha a Miami kikap, ott nem történik semmi, 1-1-ről lehet folytatni.

Amit érdemes lesz figyelni, az Kemba Walker játéka elöl-hátul, mert védekezésben folyamatosan kereste őt a Heat és Goran Dragic remek estéje nagyrészt ennek volt köszönhető, másrészt támadásban viszont bizonytalannak és pontatlannak tűnt, nem nagyon érezte a ritmust - most sokkal határozottabbnak kell lennie főleg akkor, amikor Bam Adebayo vált ki rá. Adebayo játéka egyébként is kulcsfontosságú volt az első mérkőzésen, ő ragasztotta össze a floridaiak védekezését, kíváncsian várjuk, hogy kitalál-e ellene valamit Brad Stevens.

A túloldalon Erik Spoelstra meccs közben finomított kicsit csapata támadójátékán, de ehhez tényleg kellett Dragic remeklése és az is, hogy Tyler Herro ilyen jól mozgassa a többieket - most is szükség lesz arra, hogy mindenki megtalálja az üresen elinduló társat, nem lehet csak Dragicban és Butlerben bízni. Nyilván nagyon fontosak lesznek a leindítások, legutóbb a Heat jó pár fontos kosarat dobott ilyenekből, ezt limitálnia kell a Bostonnak, illetve azt is tudatosítaniuk kell magukban Tatuméknak, hogy a hajrában sem egyszerűsíthetik le a játékukat az egy-egyezésre - sokáig remekül járatták a labdát, aztán ahogy szorult a hurok, úgy feszültek rá egyre inkább az izolációkra.

Egy dolgot említsünk még meg: Gordon Hayward a sérülése óta először nem "out", hanem "doubtful" besorolást kapott, vagyis valószínűleg még most sem játszhat, de már erősen közelít a visszatéréshez.

A párharc állása: 1-0 a Heat javára.

A mérkőzéshez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus